luni, 31 ianuarie 2011

RASCOALA SI SOLIDARITATE

Arestarea preventiva a baronului argesean, Constantin Nicolescu, a produs panica si isterie in jurul aliantei penale, PSD+PNL+Voiculescu. Unul dintre sforarii partidului rosu, Adrian Nastase, este indignat ca o personalitate onesta si cinstita ca Nicolescu, este anchetat de catre procuratura.

Bombonel, zis si '' matusa Tamara'', este mirat ca poporul nu are o reactie de solidaritate cu anchetatul penal. Fostul premier, lanseaza un slogan de lupta impotriva tiranului: acum ori niciodata! Sloganul este adresat partidului, si pentru populatie. Nastase doreste sa izbucneasca o revolta, impotriva puterii. Traieste cu impresia ca multimea va iesi in strada aparand si incercand sa scoata din ghiarele justitiei un infractor. Cetateanul simplu, care a fost furat, si tinut sub bocancii personajelor de teapa lui Nicolescu, sa iasa-n strada, sa lupte pentru libertatea individului.

Faptul ca socialistii protesteaza si zbiara la televizor nu ma deranjeaza. M-am obisnuit ca  fiecare actiune prezidentiala, guvernamentala sau juridica sa fie insotita, de ipocrizie si manifeste isterice pe trusturile media, puse de mogulime la dispozitia opozitiei. Insa sunt revoltat de nesimtirea de care da dovada '' matusa Tamara''.

Individul penal, protejat de Parlamentul Romaniei, ne invita-n strada sa-i aparam interesul. Sa zbieram, sa fim isterici, de ce nu violenti, sa-i scapam rechinul de racoare. Sa facem un scut impotriva statului politienesc, instrumentat de Traian Basescu. Trebuie sa fim si noi scandalizati ca in sfarsit prin aparatul judiciar, sunt procurori si judecatori, demni de hainele magistraturii, care deranjeaza structurile mafiote, construite cu maiestrie de Nastase sub bagheta magica, din mana prezidabilului Iliescu. La imparteala cascavalului, produs pentru partid din fals, uz de fals si mite, de catre baronul argesean, nu am fost chemati. Atunci Nastase si turma nu au avut nevoie de prostime. Pentru aceste specimene, cetateanul conteaza cand trebuie sa-i acorde votul, sau sa iasa ca bizonul in strada aparandu-i interesul si facandu-i jocul politic dupa bunul plac.

Cu siguranta in ziua cand se va judeca recursul baronului, se vor gasi destui membri anonimi de partid, ceva prostime cumparata, transportata cu autobuzul, sa protesteze in fata sediilor PDL din cateva judete. Vor face act de prezenta si cateva camere de luat TV, de la trusturile infecte. Pe sticla va fii isterie, tonomatele ne vor prezenta marea revolta populara, impotriva puterii si justitiei nedrepte, care actioneaza la comenzi politice. Vom vedea marea miscare de solidaritate cu securistul Costica Nicolescu.

vineri, 28 ianuarie 2011

CAND BARONUL LOCAL CADE, VINOVATA ESTE PUTEREA

"Traian Basescu stie clar ca nu mai poate sa castige niciodata alegeri democratice si atunci apeleaza la ceea ce a mai folosit cand era disperat: dosare penale, abuzuri, inscenari, aceleasi metode, DNA-ul. In niciun caz reactia noastra nu va fi una de intimidare sau de pasivitate. Ne vom bate in continuare. Probabil ca luni sedinta noastra de conducere si grupurile parlamentare le vom face in fata la DNA. Daca Traian Basescu nu stie nicio alta metoda prin care sa isi impuna punctul de vedere decat acesta, mergem noi acolo. Viata domnului Nicolescu si a multor alti oameni este o pata pe mainile lui Traian Basescu" - VICTOR PONTA

Stau si ma intreb daca pe micuta trompeta psd-ista, nu la informat nimeni, ca presedintele in exercitiu al Romaniei, nu mai are dreptul de a candida la un nou mandat prezidential. Avand in vedere ca nu poate dispune de 3 mandate prezidentiale, cu siguranta Basescu este constient ca nu mai poate castiga alegeri democratice. Dupa doua mandate la cel mai inalt nivel, nu cred sa mai fie interesat de un post de primar sau de un mandat de senator.
Asa cum era de asteptat, cum cade un jmecher din randul opozitiei, in ghearele justitiei, de vina este puterea. Cand o aripa a structurii de partid, este stransa in lanturile legii, de vina e Baesescu. Traim intr-un stat in care se face politie politica. Daca cade unul din tabara portocalie in ghearele DNA-ului, opozitia defileaza pe sticla aratand cu degetul coruptii societatii. Ai lor sunt anchetati si arestati fiindca-s corupti si infundati pana-n gat in afaceri cu statul, ai nostrii sunt curati ca lacrima, dar din pacate peste noapte li se insceneaza cate un dosar penal de la Cotroceni. Victor Ponta, leaga arestarea baronul argesean, Constantin Nicolescu, de scenele petrecute cu 24 de ore-n urma la Mioveni. Arestarea fiind o nota de plata achitata de PDL, opozitiei. Indirect acesta recunoaste ca partidul sau controleaza si comanda miscarea sindicala din acesta tara.
Membrii opozitiei, sunt scandalizati, ca DNA Pitesti, dezgroapa mortii. Faptele de care este acuzat s-au petrecut acum 4-5 ani in urma. Pentru liderii PSD, zicala ''hotul neprins, negustor cinstit'', este litera de lege. Pentru a intari scenariul ca totul este o inscenare politica din tabara portocalie, arata cu degetul spre fete bisericesti. Ce dovezi mai importante vreti, decat cuvantul ''Inalt Prea Sfintiei'' Calinic. Aici nu mai tin vorbe din popor, litere de lege. Eu tin cont de un lucru. Trebuie sa fac ce spune popa, nu ce face popa. Asa-i o vorba din batrani. In cazul nostru, daca popa spune sa nu minti, atunci tu sa nu minti, daca el minte, tu nu trebuie sa minti. Ca sa-si imbrace coruptii in victime politice, PSD, alege tactica ''free gigi''. Aduni indivizii cu carnet de partid care-ti lipesc afisele electorale pe stalpi in campanie, care defileaza cand este cazul si in copletare aduni prostimea judetului. Le intinzi o hartie colorata, inscriptionata cu o personaliate, si striga tot ce le dictezi. Doar dai tonul si treaba merge ca pe roate. Arunc o privire pe presa argeseana online, si observ ca pitestenii care folosesc netul ca informare nu au cuvinte de lauda ca si protestantii la adresa anchetatului. Dupa spusele comentatorilor pitesteni, prin judet nu se intampla nimic in business, fara acordul, mosierului Costica. Sa optii acordul, trebuia sa cotizezi in contul mosierului sau sa lucrezi cu firmele agreate de el.
Nu inteleg de ce baronul care tinea judetul sub bocancii rosii nu a facut atac de cord cand lua mita, cand masluia dosare pentru a accesa fonduri europene ilegale. Atunci era zmeu, astazi mielusel grav bolnav. De vina nu este Basescu, pentru starea de sanatate a inculpatului. De vina este inculpatul, ca nu a facut atac de cord atunci cand a acceptat mita, cand a intocmit si utilizat documente sau declaratii false, fals intelectual si uz de fals, a instigat la abuz in serviciu, contra intereselor publice, in scopul obtinerii pentru altcineva un avantaj patrimonial.
Daca acuzatiile sunt adevarate si procurorii care instrumenteaza cazul, au dovezi de necontestat, nu mai conteaza dupa cat timp au reactionat. Este important si sanatos pentru justia din Romania, ca acest gen de personaje, sa fie anchetate si introduse la racoare. Ei sunt asasinii economici din interiorul patriei.

joi, 27 ianuarie 2011

BANI PENTRU ECHIPA MORTII

Daca tupeu gretos ar trebui sa poarte un nume atunci i s-ar spune, Gelu Voican Voiculescu.

Sinistrul personaj din decembrie 1989, distribuit în acele zile în rolul Morţii, a stabilit suma pe care noi, românii, ar trebui să i-o plătim pentru „suferinţele îndurate în timpul regimului comunist": 748.000 de euro.

Dar să vedem despre ce suferinţe este vorba. În 1985, Voican a fost arestat şi condamnat la 11 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de falsificarea unor deconturi şi de trafic de valută. „A fost o înscenare a Securităţii", zice barba falsă a Revoluţiei.

Chiar dacă Voican are certe manifestări de mitoman, e posibil ca în cazul dosarului de infractor mărunt să nu mintă chiar de la un capăt la altul. Justiţia lui Ceauşescu obişnuia să-i încadreze la infractori de drept comun pe opozanţii regimului, fie ei complotişti sau disidenţi. Un exemplu: generalul Ştefan Kostyal, agent sovietic dovedit, nu a fost arestat pentru trădare în favoarea unei puteri străine, ci pentru furt de curent electric prin măsluirea contorului din propriul apartament! Ceauşescu încerca astfel să împuşte doi iepuri: 1. să-i scoată din joc pe inamicii săi din interior fără a-i martiriza; 2. să nu supere prea mult „ursul" sovietic.

Nu e exclus ca infracţiunile de drept comun atribuite lui Voican să fi fost doar un pa­ra­van. Orice paravan are însă rolul de a ascunde ceva. Ce fapte teribile o fi săvârşit Voican astfel încât să merite o atenţie specială din partea Securităţii? O atenţie similară cu cea acordată generalului Kostyal, dar mai mare decât cea de care a avut parte un alt agent sovietic, generalul Militaru.

Misterul ar fi putut fi risipit de dosarele întocmite de contraspionajul românesc din anii '70-'80. Cu o condiţie: temutele dosare să nu fi picat pe mâna lui Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în primul guvern Petre Roman şi şef al fostelor structuri ale Securităţii! Există numeroase mărturii ale faptului că, în primele luni de după Revoluţie, Voican stătea efectiv cu fundul pe dosare, selectându-le pe cele mai preţioase. Chiar şi salteaua pe care dormea cioclul Ceauşeştilor era înţesată cu dosare.

Şi ajungem la adevărata „disidenţă" a lui Gelu Voican Voiculescu: jocul diabolic cu Securitatea. Dosarul de la CNSAS conţine dovezi clare ale colaborării lui Voican cu poliţia politică a lui Ceauşescu. Ba, mai mult, în anumite împrejurări se comporta ca un şef al ofiţerilor de Securitate, admonestându-i că au ratat un flagrant în cazul „Guru Bivolaru"!
Aceste curbe periculoase şi-au găsit o reflecţie uluitoare în ianuarie 1990, când proaspăt numitul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu l-a angajat ca sfetnic personal (pe o poziţie de consilier guvernamental) pe generalul Nicolae Doicaru, unul dintre cei mai mari torţionari din istoria Securităţii!

Acum, Gelu Voican Voiculescu vrea să-l mai şi despăgubim pentru combinaţiile sale monstruoase cu Securitatea. Poate ne va cere ceva bani şi pentru crimele din decembrie 1989, când a jucat în echipa Morţii...
AUTOR GRIGORE CARTIANU
articol preluat din ADEVARUL

miercuri, 26 ianuarie 2011

ARMATA NU-I CU NOI! CINCI MINUNTE DE TRADARE NATIONALA!

Pot să înţeleg orice.
Pot înţelege nemulţumirea, lipsurile, disperarea, sărăcia, foamea, scârba, lehamitea, nesimţirea, critica, protestul paşnic, manipularea, demagogia, lupta politică oarbă şi sălbatică, lipsa de scrupule, lipsa de principii, trădarea, trocul politic, politicianismul, cuţitul înfipt în spate.
Pot înţelege tot ce doresc simplii cetăţeni ori actorii scenei politice şi n-am înşirat aici.
Nu pot înţelege nici în ruptul capului, însă, ce român şi, mai ales, ce militar este acela care nu respectă imnul României.
E impardonabil, e de neiertat.
Protestatarii de la Iaşi puteau huidui şi scanda ce doreau şi cât doreau, minus minutele în care se intona imnul naţional sau se depuneau coroane de flori.
Aveau destule ore la dispoziţie.
Cinci minute au fost suficiente pentru a da seamă de preţul pe care-l pun pe onoarea militară, pe datoria faţă de acest popor.
Au murdărit imnul, într-un loc istoric, într-o zi istorică.
Au pângărit simboluri cu care militarii nu au voie să se joace.
Nu mă interesează nici ce justificări îşi găsesc, nici ce scopuri urmăresc, nici ce angajamente/aranjamente au rezerviştii cu opoziţia, nu mă interesează nimic.
Poate i-aş fi putut crede, până ieri.
De astăzi, nu-i mai pot credita. Au demonstrat că pentru bani calcă orice în picioare: onoare, demnitate, simboluri naţionale, însemne naţionale, jurăminte.
Azi, militarii, rezervişti sau nu, au dezonorat Armata română.
Azi, militarii, rezervişti sau nu, i-au sfidat şi batjocorit pe români.
Armata nu e a unei puteri sau a alteia, ea este în slujba românilor, a ţării.
Militarii rezervişti au demonstrat că onoarea lor, de care vorbesc continuu, uneori cu emfază, alteori cu aroganţă, se opreşte la banii lor.
Când toată România s-a vândut pe nimic, până în 2004, de către Năstase şi ai lui, când regimul Iliescu dădea tun după tun, liberalii şi social-democraţii nu erau vânzători de ţară, trădători sau javre ordinare.
Hoţii adevăraţi nu constituiau axa răului.
24 ianuarie nu este ziua lui Traian Băsescu, a lui Victor Ponta, Crin Antonescu, a unui partid sau a altuia.
Nici ziua rezerviştilor, care puteau alege orice altă zi pentru proteste, dacă tot invocă haina militară şi onoarea.
Iar dacă au ales această zi sfântă pentru istorie şi pentru români, datorau istoriei şi românilor 5 MINUTE DE TĂCERE.
Rezerviştii nu sunt apărătorii de nădejde ai ţării. Sunt apărătorii buzunarelor lor, drepturilor şi privilegiilor lor. Doar atât.
La atâta lipsă de onoare, eu, românul care aştept să fiu apărat de armată, inclusiv de rezervişti, în cazul unui război, pot crede că ei ne vor vinde primului inamic care le promite pensii de 5 ori mai mari dacă se lasă bătuţi, permiţând invazia şi ocupaţia ţării.
Când nici imnul naţional, pe care se depune jurământul, nu este respectat de militari, eu, român, nu mai am ce aştepta de la armie, nu mai pot avea încredere în ea.
Şi dacă domnii rezervişti vor să mă contrazică, să justifice credibil de ce n-au tăcut preţ de 5 minute.
Nu au cum.
Nici un militar din nici o ţară din lume nu ar putea găsi explicaţii sau scuze.
24 ianuarie 2011 e o zi tristă pentru România.
Pe civili nu-i poate judeca nimeni – nici eu - că nu-şi respectă imnul naţional.

Dragostea de ţară şi patriotismul par a fi vorbe goale.
De fapt, azi ni s-a demonstrat că, la români, totul trece prin stomac.
Şi că sunt politicieni dispuşi să speculeze foamea şi sărăcia pentru propriile interese.
Noi, cei ce mai avem idealuri, nu mai avem loc în ţara asta.
Democratic, trebuie să ne supunem majorităţii.
Sau putem emigra liniştiţi.
Sau putem lupta pentru a deschide ochii părinţilor noştri, fraţilor noştri, bunicilor noştri, vecinilor noştri, prietenilor noştri, pentru a putea alege grâul de neghină.
Ce alegem?
Tare mă tem că nici din ziua de azi nu învăţăm nimic.
Şi că vom ajunge să ne retrăim istoria, că vom ajunge de unde am plec ...

ARTICOL SCRIS DE NICOLETA SAVIN

marți, 25 ianuarie 2011

CONTESTAREA IESEANA

Deschid televizorul, sa vad ce se mai petrece prin tara de ziua unirii infaptuite de Alexandru Ioan Cuza. Pe realitatea si antena 3, mare veselie. Presedintele Traian Basescu, a fost huiduit de o mare de oameni. Nemultumitii au ocoperit sonor, pana si intonarea imnului national. O parte dintre mancatorii de rahat, care defileaza pe sticla celor doua posturi de dezimformare si intoxicare, se mirau cum a reusit presedintele sa scape treafar. Se asteptau sa fie linsat de multimea furioasa.
Asta este. Se mai intampla, lipsa de bun simt si prostia nu are o caracteristica geografica. In orice judet s-ar fii deplasat ieri presedintele statului, nu putea scapa de huiduieli. Romanul este intoxicat, prefera sa puna botul decat sa-si puna neuronii in functiune. Intr-un fel pentru o secunda le-am gasit o justificare. Conducatorul este analizat si caracterizat de cetateanul roman, in functie de frigider si portofel. Raman un pic cu ochii atintiti pe postul lui Vantu. Protestantii acorda interviuri. Observ ca toti au fost cadre militare. Categoria sociala care astazi sunt nemultumitii patriei. Cei care sunt condamnati la moarte de guvern, cu o pensie amarata de 1500- 2500 de roni. Pana sa se prezinte indivizii, aveam senzatia ca sunt amaratii, care o duc de pe o zii pe alta cu 500-600 ron. Amaratii nu au protestat, si-au vazut de treaba, au respectat intonarea imnului national si au intrat in hora unirii.
La televizor, formatorii de opinie ii canta prohodul presedintelui. Marea revolutie nationala, impotriva guvernului si presedentiei este pe teava. Evenimentele din ziua de astazi, sunt foarte asemanatoare cu evenimentele din iarna lui '89. Mai trebuie chibritul sa se aprinda fitilul. Domn'le, e foarte posibil ca marinarul sa fie indepartat dupa modelul ceausist.
In asteptarea unui telefon, alerg putin cu telecomanda pe posturile de specialitate sportiva. Consideram ca am vazut destula mizerie. Si aici dau de personaje toxice. Mizeria din tara asta este raspandita-n orice domeniu de activitate. Dupa un sfert de ora ma reintorc la toxinele media. Vad o baie de multime. Ponta si Antonescu se pupa-n draci si se imbratiseaza cu manifestantii. Ponta declara ca le intelege durerea si este alaturi de manifestanti. Guvernul umileste armata romana si nu respecta hotararile judecatoresti. Antonescu, ma asigura ca sfarsitul tiranului de la Cotroceni se apropie.
Mirare mare! Cum se face ca in aceiasi zii, in acelasi loc si in acelasi timp pe cativa metrii patrati, se regasesc presedintele cu doi ministrii, si principalii lideri ai opozitiei? Tot acolo au loc si proteste spontane la adresa presedintelui. Imi pun putin neuronul la contributie. Cum au ajuns Ponta si Crin Antonescu sa faca bai in multime, in timp ce presedintele era injurat? Desii tonomatele ma bat la cap ca protestele au fost o reactie spontana, mie mi s-a parut o actiune foarte bine regizata. Au incercat sa-l puna intr-o postura delicata pe Traian Basescu, si daca tot erau camere de luat vederi prin preajma, toxinele tv, au tinut mortis sa-mi arate cine plange pe umarul cetateanului din clasa politica actuala. Sa-mi ramana mie intiparit pe retina cand ma duc sa pun stampila-n 2012. Alianta a inceput campania electorala.
Eu ca cetatean am ramas scarbit de reactia liderilor opozitiei. Daca esti prezent si asisti la evenimente, stai in banca ta. Nu te duci sa le canti in struna manifestantilor. Nu se face. Ei au scandat cot la cot, ''jos Basescu'', ''Basescu dezbinare, Cuza unire''cu prostimea Iasului. Daca o regizezi, ramai in capitala sau iti alegi alt punct de intalnire pentru a anunta marea alianta PSD+PNL+PC (VOICULESCU), se stia ca in Iasi va fii prezent presedintele tari.
Au gandit sa-i intorca cu aceiasi moneda lui Basescu manifestarea de la 1 decembrie 2009, din Timisoara, cand Antonescu si Geoana nu mai stiau pe unde sa se ascunda de scandalul multimii, cand au fost sa semneze alianta cu taranistii, impotriva lui Basescu. Inca o data si-au luat una peste bot de la Traian Basescu, in ochii romanului care vrea sa-si puna neuronul in functiune. Atunci de ziua nationala din 2009, Traian Basescu, a evitat Timisoara, desi era mult mai indreptatit decat contracandidatul Mircea Geoana sa fie prezent, in Balconul Operei.

luni, 24 ianuarie 2011

DECLARATIILE PRESEDINTELUI, REFERITOR LA PENSIILE MILITARE

"Nu suntem pregătiţi să dăm satisfacţie celor care nu şi-au făcut din cariera militară o carieră completă, dar au ştiut să întindă mâna la banii statului.Vreau să fac o menţiune de ce nu suntem pregătiţi să nu dăm satisfacţie celor care nu şi-au făcut din cariera militară o carieră completă, dar au ştiut să întindă mâna la banii statului să ia câte un miliard de lei la trecerea în rezervă. Nu renunţăm la această lege pentru că ea prefigurează şi viitorul celor care se află acum în armată. N-am văzut niciun colonel plecat din armată cu prima de 30 de salarii în vreun tab cu bomba sub el în Irak sau Afganistan.
Această bătălie a acelui sindicat sau organizaţie a rezerviştilor timpuriu pensionaţi cu un miliard de lei a intoxicat, a dezinformat, a manipulat toţi pensionarii militari. De ce? Pentru că aveau interes să nu fie recalculate pensiile lor. Se vor recalcula şi militarii de carieră vor avea creştere de pensie. Cei care au plecat mai devreme au avut şi multe alte posibilităţi în viaţă, inclusiv să meargă la televizor, şi, dacă vor avea câte o uşoară scădere de pensie, asta-i viaţa.
Nu pot să nu fac câteva observații legate de campania legată de recalculare a pensiilor militarilor. Pentru mine e evident că, după ce cele două trusturi ale lui Vîntu şi Voiculescu au avut o contribuţie la a ţine naţiunea dezbinată, au încercat aceeaşi performanţă şi cu corpul militar. Regret că domnilor Vîntu și Voiculescu li s-au alăturat politicieni și militari în rezervă care nu au stagiul complet în armată. Aceşti domni nu fac decât să încerce să blocheze un proces prin care militarii de carieră completă câştigă la pensie. Prin noua lege a pensiilor, militarii cu carieră întreagă câștigă. Nu suntem pregătiți să dăm satisfacție celor care au știut să stea cu mâna întinsă la banii statului, nu putem renunța la această lege. Cifrele sunt elocvente pentru militarii cu cariera completă. S-au recalculat pensiile pentru 363 de generali și pentru 176 pensiile sunt în creștere.Din rândul coloneilor, din care doi lideri i-ați văzut agitați la televizor, 2363 au creștere de pensie, 2820 au scădere.Din cei 3950 de maiștri militari, 3859 au creștere de pensie, 89 au scădere de pensie. E evident că noua lege pune în valoare generalii și ofițerii superiori care au carieră completă, și îi aduce acolo unde le e locul pe cei care au plecat, din voința lor pentru a lua acei bani, înainte de termen.În zona subofițerilor se produce creșterea de pensie cea mai spectaculoasă și cred că e corect.'' TRAIAN BASESCU
sursa EVENIMENTUL ZILEI

miercuri, 19 ianuarie 2011

CRISTI PATURCA. ODIHNESTE-TE-N PACE!

A fost odată ca-n poveşti, a fost în România,
O gaşcă mare de golani ce-au alungat sclavia.
Noi nu ne-am confundat nicicând cu oamenii de bine,
Numiţi şi neocomunişti, şi fără de ruşine.

Mai bine haimana decât trădător,
Mai bine huligan decât dictator,
Mai bine golan decât activist,
Mai bine mort decât comunist! (refren)

Vrem libertate, nu comunism şi nici schimbări de formă
Şi de aceea, securişti, să nu ne puneţi normă.
Noi nu vrem neocomunism, nici neolibertate,
Democraţii originale şi nici minciuni sfruntate.

Ne-aţi întrebat ce vrem aici, dar ştie toată ţara,
Noi susţinem punctul 8 de la Timişoara.
A căzut 473, ce ţinea TVR,
Legată în lanţurile ei, dar tot degeaba e!

Alegeri fără comunişti, fără nomenclatură,
Şi nu vă temeţi de golani fără coloratură.
Din cei care-au murit aici, ne-am reîntors năluci
Să nu mai fie cum a fost măcelul de atunci.



''Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,mare pacat ca mor asa oameni,iar javrele si profitorii se imbuiba si traiesc bine datorita sacrificiului facut in urma cu 20 de ani de oameni ca si Cristian PATURCA,care merita sa fie inmormantat cu onoruri militare .Inca odata Dumnezeuzeu sa-l odihneasca!''

''Din pacate, comunismul nu numai ca n-a murit, ci s-a perpetuat pana in ziua de azi. Avem democratie, putem alege intre 3-4 PCR-uri mai mici odata la 4 ani ...''

''Tragedia s-a petrecut in timp ce sticla tembeliziunilor de cacao ale mogulanilor este manjita zilnic de mutrele slinoase ale "pensionarilor" grasi, rumeni in soriciul obrazul lor de porci comunisti , "fosti" APV isti, militieni si securisti,care se plang ca pensiile lor nesimtite si nemeritate de 3.000 ron sunt prea mici .In timp ce eroii revolutiei se sting in chin si durere, javrele
APV-iste, militienii si securistii care ne-au inchis, torturat si ucis se lafaie in pensii exorbitante platite din bugetul la care suntem obligati sa contribuim prin impozite si taxe .''

''Te vom iubi,mereu Cristi,ai fost un om adevarat si nemeritat de aceasta tara.Sper ca Dumnezeu sa te aiba in paza acolo sus.Si sa fii mandru de modul in care te-ai luptat aici.Putini oameni ca tine,putini de tot.Tara asta e sufocata de marlanie ,tiganie si interlopi,la toate nivelurile,incepand cu palatul Cotroceni.Odihneste-te in pace,Cristi !''

''Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. A crezut in idealul lui. A trait sa ne schimbe prin cintecele lui si a facut-o atit de minunat si cu multa daruire. Acum cinta cu ingerii. Datoria noastra este sa nu-l uitam si sa-i ascultam cintecele. Sa speram ca ceva spre amintirea si memoria lui se v-a face in Bucuresti.''

''BUNUL DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODINHEASCA IN PACE!
Bine ca el, Cristi Paturca, n-avut "voie" sa primeasca un certificat de revolutionar pana cand n-a intervenit Basescu (nu va grabiti sa ma-njurati, n-am vrut sa-i inalt osanale lui Basescu pentru acest lucru), pe cand Lalaiescu, Geoana, Poanta(Ponta),Basescu,Boc, Udrea si tot alaiul de la putere si din opozitie, au certificate de revolutionari nu-i asa?
Poate ca certificat de revolutionar are si fostul securist, fost senator PSD, Ristea Priboi, pentru comportament exemplar, devotament si darzenie,de care a dat dovada, atunci cand s-a aflat in fruntea represaliilor Revoltei Brasov '87?, Ce zici tov. Priboi, devenit domn peste noapte, iti mai aduci aminte? s-au te-a lasat memoria de tot? Sau ai gasit scuza, ca toti ceilalti tovi, voi n-ati facut decat sa executati ordinele altora, nu sunteti cu nimic vinovati, nu-i asa? ''

Textele de mai sus cuprinse de ghilimele sunt comentarii culese de pe diferite site-uri, precum Adevarul sau Evenimentul zilei

marți, 18 ianuarie 2011

PENSII MILITARE, PENSII CIVILE

De cateva zile, toata Romania dezbate, pensiile militare. Pe ton ridicat, agresiv pe alocuri isteric, aflam ca fostilor ofiteri si subofiteri li se face o nedreptate istorica.
Nu prea mai e loc şi nici timp pentru argumente, căci rezerviştii chemaţi prin studiouri, în echipament de paradă şi împodobiţi cu toate medaliile eroismului şi cu dovezile bravurii, nu admit să fie contrazişi.
Am văzut un colonel care se plângea că în această lună, după recalculare, i-a scăzut pensia de la 3.800 de lei la 2.000 de lei. Şi zicea: mă simt umilit. Apoi completa: mi se ia onoarea de militar. Ba, mai mult: asta merit eu, după ce mi-am dat viaţa pentru ţară?! (şi a lăcrimat în direct). În consecinţă: să-mi dea banii înapoi, altfel mă judec cu ei până la CEDO!
Am văzut şi militari mai puţin patetici, dar la fel de convinşi că li se cuvin pensiile încasate până de curând. Ei invocă faptul că tot statul le-a făcut calculaţia, pe baza unor legi speciale, în urmă cu cinci-şapte-zece ani. Ba, mai mult, i-a îndemnat să iasă la pensie cu avantaje majore, ca să reducem efectivele militare pentru intrarea în NATO.
Toate astea sunt perfect adevărate. Statul român, în diverse guvernări, le-a oferit militarilor privilegii la care alte categorii sociale nici nu puteau visa. Iar acum, într-o guvernare de criză, acelaşi stat nu mai poate suporta povara cheltuielilor gonflate în vremuri euforice.
Le dau dreptate militarilor care s-au trezit cu pensii de câteva sute de lei. Mă simt solidar şi cu ofiţerii care, la capătul unei cariere militare impresionante, se chinuiesc la bătrâneţe cu 1.000-1.500 de lei. Mi se pare însă jenant ca un căpitan pensionat la vârsta de 45 de ani, „pe motive de NATO" sau din oricare alte temeiuri, să încaseze apoi timp de câteva decenii sume spectaculoase. Carevasăzică, a muncit puţini ani, dar primeşte pensie mare şi lungă. Ei, asta nu se poate!
Să revenim la cazul colonelului pensionat la 52 de ani, care se plânge că i-a fost redusă suma de la 3.800 la 2.000 de lei. Două mii de lei?! Păi, pentru banii ăştia, un fost profesor, medic sau inginer ar zice că l-a apucat pe Dumnezeu de picior!
Comparaţia e devastatoare. Civilii nu doar lucrează, ci şi cotizează la fondul de pensii cu zece ani mai mult decât militarii, dar la final iau pensii mai mici. Şi imediat sare corul bocitoarelor cazone: da, dar noi am avut o viaţă plină de pericole şi privaţiuni...
Care pericole? Ce războaie a purtat Armata Română în anii '60-'70-'80? Cazarmă, poligon şi mai ales culesul recoltei. Iar pe ogoarele patriei, militarii se întâlneau cu dascălii, cu medicii şi cu inginerii, care erau scoşi din producţie pentru a aduna cartofii şi a strânge porumbul. Acelaşi lucru îl făceau şi militarii în termen, nu şi ofiţerii! Aceştia se limitau, de regulă, să dea ordine.
Privaţiuni, da, au existat şi pentru oastea română. Dar nu cu mult mai multe decât pentru civili. Iar neplăcerile vieţii de militar (alarmele de noapte, de exemplu) au fost compensate cu îmbrăcăminte şi încălţăminte gratis, cu masă la popotă...
În concluzie: înainte de a deplânge soarta pensionarilor militari într-un fel aproape mistic, n-ar strica să vedem ce facem şi cu civilii. Iar punerea pensiilor într-o logică înseamnă şi o comparaţie de bun-simţ între cele două categorii. Nu de alta, dar a da mai mult într-o parte înseamnă a tăia din cealaltă parte, ceea ce este şi dureros, şi incorect.
AUTOR GRIGORE CARTIANU
articol preluat din ADEVARUL

luni, 17 ianuarie 2011

UMILINTA MILITARA

Romania televizata, este plina de isterii, produse de trustul antenelor, si marii deontologi politici de pe platourile realitatii. Dupa isteria bugetara, a pensiilor impozitate sau a concediului maternal, de cateva zile ruleaza isteria umilintei militarilor.
Guvernul condus de '' Napoleon'', umileste armata romana. Ministrul Gabriel Oprea ar trebui sa-si dea demisia de onoare fiindca a promis ca pensiile militare nu vor scadea dupa recalculare. Sindicatul pensionarilor militari se pare ca a actionat statul in judecata. Personal, nu ma intereseaza ce va decide instanta. Imi doresc ca pensiile nesimtite din acest sistem sa dispara.
Intr-o tara in care salariul minim pe economie este de 670 de roni, si pensia minima garantata de 350 roni, nu vreau sa se mai plateasca pensii precum cea a generalului Pavel Abraham de 22 000 roni. Acest fenomen este o anomalie pentru societatea romaneasca. Nu pun botul la faze de genul : '' dom'le, puterea actuala dezbina societatea, ridica categorii sociale, impotriva altor categorii sociale''. Din punctul meu de vedere in Romania de astazi nici o pensie militara, nu ar trebui sa fie mai mare de 5000 de roni. Daca as fii premier nu as mai alerga prin balarii ocolind aceasta tema. As raspunde franc : '' asa vor muschii mei ca pensiile sa fie recalculate. mucles si joc de glezne''. Chiar daca pierd ceva bani in urma recalcularii pensionarii proveniti din sistemul militar, au in continuare o pensie foarte frumoasa in comparatie cu categoriile sociale neprivilegiate de regimul Ion Iliescu. Imi vine greata cand vad pe sticla tv-ului, imbecili care se plang ca din 3000 au mai ramas cu 2500 roni. Fundurile grase, raman cu o pensie tripla, in cel mai rau caz dubla, fata de pensionarul de rand. Sa nu mai vorbim ca ajunge la varsta de pensionare cu 10 ani mai devreme, decat pensionarul obisnuit.Cu ce este mai prejos un pensionar care a lucrat in sistemul industrial, sau in agricultura, fata de acesti militari?
Acum plang pe la televiziuni, ca si-au riscat ca prostii viata pentru patrie. Unde? Nu imi aduc aminte sa fii fost in conflict  militar cu cineva, de la al doilea razboi mondial incoace. Poate sunt slab eu la capitolul istorie. Din cate imi aduc aminte, de prin istoria contemporana, prin decembrie 89'  armata romana la ordinul generalului Stanculescu, a ratacit cateva gloate prin populatia tarii. Atunci au avut o batalie grea cu teroristii de pe meleagurile patriei. Teroristi aflati doar in imaginatia lui Ion Iliescu.
Ce au facut ofiterii nostrii in cariera lor militara? Au prins cate un amarat la stagiul militar, pe care l-au umilit cum au vrut ei, ordinul se executa nu se discuta, au umblat majoritatea la curve, si au tras la masea. Din 2000 incoace au inceput sa se avansese in grad sa se decoreze intre ei. Grad mai mare, pensie mai mare, daca au reusit sa o puna si de o decoratie au dat lovitura-n bugetul statului.
In caz de razboi, sunt curios cine va fii in prima linie cu un singur glont pe teava. Ei ofiterii cu glorioase cariere militare in spate, sau noi voluntarii din randul civililor? Pariez pe voluntari.

vineri, 14 ianuarie 2011

PRESA CENTRALA SI EST EUROPEANA

Pornind de la noua lege a presei din Ungaria, şeful concernului mediatic german WAZ a criticat situaţia presei din Europa Centrala şi de Est, într-un interviu pentru Deutschlandradio Kultur, preluat de RFI. Presa din România se află în mâinile unor oligarhi care stabilesc preţuri de dumping şi elimină editorii care lucrează normal, spune Bodo Hombach.

"Ceea ce face domnul Orban în Ungaria corespunde viselor multor politicieni. Ei doresc să dirijeze mass-media în sensul ca ziarele să relateze echidistant. Cu alte cuvinte să nu fie prea critice. În România avem o situaţie diferită, dar într-un alt fel problematică. Mass-media din România se află în mare parte în mîinile unor oligarhi, adică a unor oameni de afaceri care şi-au cîştigat banii în altă parte, de regulă în cursul privatizărilor; [...]. Ei sprijină media financiar, uneori cu pînă la 60 de milioane pe an - asta într-un caz concret -, animează publicul prin concursuri să devină abonaţi, stabilesc preţuri de dumping, ocupînd astfel piaţa media şi eliminînd prin aceste practici editorii care lucrează normal", a declarat Hombach, potrivit RFI.

Bodo Hombach a anunţat că WAZ se va retrage de pe piaţa ungară, aşa cum a anunţat, înca din 2010, că va părăsi România (une deţinea acţiuni la România Liberă) şi Bulgaria. Editorul german s-a plâns de aceleaşi preţuri de dumping şi în cazul Bulgariei, preţuri promovate in special de New Bulgarian Media Group, condus de fosta şefă a loteriei naţionale bulgare.

Bodo Hombach descrie în continuare degradarea standardelor etice din jurnalismul răsăritean şi aminteşte că, în urmă cu un an jumătate, un grup de experţi ai concernului au redactat o expertiză privind situaţia media din răsărit, relateaza RFI. Expertiza a fost trimisă Consiliului Europei, însă acolo nimeni nu avea interes să se ocupe de această problemă.

În continuare Hombach îşi exprimă speranţa că tocmai cazul Ungariei ar putea crea o sensibilitate mai mare la nivel european: „În statele în curs de transformare, care abia s-au desprins de comunism care au păşit pe calea europenizării, nimic nu este mai important decît o presă liberă. Numai o presă independentă poate contracara evoluţiile negative, abuzurile de putere şi corupţia."
SURSA http://www.cotidianul.ro/

joi, 13 ianuarie 2011

PROXENENETISM LA PDL BOTOSANI

Mafia, nu are culoare politica. Mafiotii sunt infiltrati in structura politica, plecand de la nivelul local ajungand pana la nivelul national : parlament, guvern, presedentie, justitie. Astazi nu poti arata cu degetul doar un partid politic, afirmand : uite mafiotii si coruptii tarii. Acest gen de personaje se afla in toate partidele politice, fie ele parlamentare sau neparlamentare.
Despre prostitutie se spune ca este cea mai veche meserie, dar si foarte banoasa. Avand in vedere ca din prostitutie rezulta bani frumosi, proxenetismul era meseria de baza a lui Marian Verenciuc, membru PDL Botosani, acesta ocupand si functia de presedinte a organizatiei de tineret a partidului de pe raza judetului. Faptul ca astazi cand buba a explodat in presa, a fost exclus din partid e frectie la picior de lemn. Daca individului nu i se instrumenta un dosar penal, banii proveniti din proxenetism erau foarte utili portocaliilor, in 2012 la alegerile parlamentare. Era foarte posibil ca acest individ sa devina deputat de Botosani din 2012.
Anchetatorii cazului, au precizat ca in reteaua individului era implicat Sergio Matei Buga, un om de afaceri din Iasi si un numar de elevi de la liceul sportiv din aceiasi localitate.
Potrivit procurorilor, Verenciuc racola fete din judeţul Botoşani, le ducea în cluburi, le plătea consumaţia şi întreţinea relaţii sexuale cu ele. Apoi le propunea să lucreze în Grecia ca baby-sitter. Sergio Buga, si elevii sportivi l-ar fi ajutat pe Verenciuc să racoleze tinere şi din Iaşi.
Fetele ajungeau în Grecia la fratele tânărului, care le-ar fi obligat să se prostitueze în diferite locaţii. Conform rechizitoriului, Cristinel Grigoraş, fratele lui Verenciuc, le lua actele fetelor, le bătea şi chiar le viola, dacă acestea refuzau să întreţină relaţii sexuale cu dieferite persoane.
Jumătate din banii câştigaţi de tinere ar fi ajuns în buzunerele lui Grigoraş. Doar de pe urma a două tinere bărbatul ar fi câştigat aproximativ 77.000 de euro. O parte din bani ar fi ajuns şi la Verenciuc.
În faţa anchetatorilor preşedintele Organizaţiei de Tineret al PDL Botoşani nu şi-a recunoscut faptele. Procurorii l-au trimis pe tânăr şi pe Sergio Buga în judecată pentru trafic de persoane, iar pentru Grigoraş dosarul s-a disjuns.
Contactat de presa, Verenciuc nu-si recunoaste faptele, ba mai mult ameninta sus si tare ca va da statul in judecata pentru aceasta mizerie care a fost instrumentata, pentru ai pata imaginea, mentionand ca se supune deciziei partidului, referitor la excludere.

miercuri, 12 ianuarie 2011

PONTA GAFEAZA POLITIC

In perioada cand a castigat sefia partidului, il consideram pe Victor Ponta un tip inteligent. Aveam senzatia ca in sfarsit au si socialistii un lider, care poate lega doua, trei fraze coerente in fata camerelor de luat vederi. Am avut impresia ca in sfarsit portocalii au un adversar serios in fata. Ponta parea un tip curat din punct de vedere judiciar, greu de agatat cu dosare penale, si consideram ca mereu are replica acida pentru adversarul politic in buzunar.
Cu timpul mi-am dat seama ca intre Mircea Geoana si Victor Ponta nu este nici o diferenta. Ambii sunt foarte asemanatori in prostie. La inceputul mandatului la sefia partidului, ''micul Titulescu'' incerca sa-si delimiteze partidul de personajul malefic Dan Voiculescu. Acum se pare ca alearga dezbracat pe ulita zbierand in gura mare dupa caruta condusa de Voiculescu : pe mine cui ma lasi??!!
Ponta alearga ca fata mare, dupa primul amorez care-i face cu ochiul uitand sa tina seama, de opinia parintilor : Iliescu si Nastase, despre acest amorez, provenit dintr-o alianta toxica. Din toata aceasta ecuatie, deduc ca maimutica Ponta, este si el, indragostit de sticla antenelor. Nu poate accepta sa-l vada doar pe Antonescu defiland si prestand alaturi de Gadea, Badea sau Ciutacu. Tre' sa se alaturi si el corului ca altfel pierde voturi.
In momentul de fata PSD se afla intr-o postura extrem de favorabila, cu referire la urmatoarele alegeri parlamentare. Boc si ai lui sunt in scadere libera, datorita masurilor de austeritate, mai mult de 20% nu cred ca pot obtine, Antonescu a reusit sa se sinucida prin aceasta mutare cu Voiculescu la timona. PNL cand era pe cai mari abia reusea sa obtina 20%, cu siguranta prin tampeniile care le comit ajung undeva pe la 10% in 2012. Ungurii mai mult de 6-7% nu pot obtine, cam tot atat apreciez ca reusesc si celelalte minoritati. Daca si-ar baga picioarele-n antene, si ar ramane pe cont propiu, PSD usor ar obtine in 2012 peste 40% la alegerile parlamentare. Daca tot se iubesc in draci cu liberalii, ar putea forma alianta dupa alegeri. Atunci ar discuta altfel. Antonescu va dansa cum canta Ponta, roata se va invarti.
Ponta e un prostanac daca nu a inteles inca mecanismul alegerilor din 2009. El in momentul de fata este dispus sa cedeze candidatura la presedentie catre liberali, sa imparta cate doi parlamentari la liberali, doi la el si unul la Voiculescu, doar pentru a face parte din corul anti-basescian de la trustul securistului. Prin aceasta alianta de uniune nationala ei nu fac nimic altceva decat sa intareasca PDL-ul. Portocalii pareau iesiti din carti pana la aceasta ora, daca Ponta semneaza si isi taraie partidul in acea alianta toxica, puterea revine pe cai mari. De la maxim 20%, vor ajunge in 2010 la  35-40% si avant in vedere ca Basescu le este fidel si niciodata nu va numi un prim ministru din partea aliantei, cu un mic ajutor de la unguri, si cateva dezertari parlamentare din aliata, Emil Boc va fii prim-ministru cu siguranta pana la inceputul lui 2015.

marți, 11 ianuarie 2011

DICTATURA LIBERALA

Crin Antonescu, este unul dintre papagalii de pe scena politica romaneasca, care mereu insinuiaza ca Romania din zilele noastre ar fii un stat dictatorial. Bizonii din fata sticlei, fara pic de creier inca-l cred pe chiulangiu.
Daca nu ma inseala memoria, diva in decembrie 2009, dupa primul tur, acuza televiziunile in special trustul lui Felix, pentru ratarea calificarii in finala prezidentialelor. Pe atunci, mogulul era un malefic, astazi este un partener de incredere pentru rederesarea tarii. Mai nou se zvoneste ca vor sa-l unga pe turnator al doilea om in stat, facandu-i vant ''prostanacului''.
Sa revenim la partea cu dictatura. Se pare ca-n partidul liberei exprimari, trebuie sa ai ciocul mic si capul plecat fiindca asa doreste chiulangiul parlamentar. Multi dintre membrii liberali stramba din nas, cand miros aceasta alianta insa in PNL nimeni nu are drept la replica impotriva sefului. ''Vrajitorul'' de la finante, Vosganian a aflat de la televizor ca partidul in care este membru si are functie de conducere, despre acesta alianta, menita sa scape patria din ghiarele marinarului si acolitilor portocalii. Pus in dificultate de aceasta observatie facuta de Vosganian, diva patriciana a replicat ca-i asteapta demisia daca nu-i convine mutarea politica.
Halucinant pentru un partid cu doctrina politica, expusa de liberali, este dialogul dintre Adriana Saftoiu si Crin Antonescu. Fosta consiliera prezidentiala la acuzat pe Antonescu de lipsa de principii liberale, si lipsa de caracter asociindu-se cu un turnator dovedit, doar pentru a beneficia de serviciile antenelor. A urmat replica:
“Tu vorbesti de caracter, care ieri erai cu Basescu si ii turnai planageri penale lui Atanasiu si azi te dai mare liberala? Vorbesti de principii, singurul principiu pe care ar trebui sa il aplic ar fi sa nu te mai prind prin PNL!”. 
Daca stai putin si analizezi aceasta situatie, se observa ca liberalii habar nu au de ce au semnat o alianta cu SRL- ul lui Voiculescu. Nici un membru de partid nu poate explica cu argumente, de ce s-au aliat cu conservatorii. Voci importante critica mutarea. Alianta nu este o decizie de partid este un moft mogulist. Antonescu a demonstrat inca o data ca este catelusul de casa, si executantul de incredere a ordinelor dictate de stapanul Dinu Patriciu. 
Este pentru a doua oara cand Antonescu ne demonstreaza noua prostimii ca el conduce PNL-ul intr-un mod dictatorial. El insusi are impresia ca PNL nu este un partid politic. El da de inteles ca partidul pe care-l conduce este o adunatura de tantalai, el singur aducand partidul la pragul de 20%. Va mai aduceti aminte de potlogaria cu votul pe echipe, pentru asi asigura victoria, cand liberalii in 2010 si-au ales noua conducere? 
As dori sa nu mai vad texte din partea lui Crin Antonescu si aplaudacii sa-i acuzand actuala putere de dictatura, cand acest mod de manifestare a puterii este practicata de acest individ, si nicaieri nu este mai bine in radacini decat in ograda lor.

luni, 10 ianuarie 2011

DETASAMENTUL DE AVANGARDA AL CAPITALISMULUI ROMANESC

La poarta de îmbarcare pentru Florenţa a aeroportului din Roma, după ce-mi vede paşaportul, funcţionarul îmi dă biletul, spunându-mi „Mulţumesc!" în româneşte. E unul dintre sutele, miile de semne ale unei realităţi de nezdruncinat: prezenţa românilor în Italia. Pe la această poartă de îmbarcare vor fi trecut suficient de mulţi locuitori ai Moldo-Valahiei pentru ca funcţionarul să fi învăţat să spună „Mulţumesc!" în româneşte şi, evident, să-l rostească nu fără o anume mândrie că ştie un cuvânt în limba lui Eminescu. Despre românii plecaţi la muncă în străinătate, circulă în lumea fandosită din ţară un clişeu pe cât de puternic, pe atât de imbecil: ar fi vorba de nişte amărâţi care au luat calea pribegiei, deoarece în România mureau de foame. Pentru asta, respectivii ar trebui dispreţuiţi.
Desigur, sunt printre cei plecaţi la muncă în străinătate şi inşi împinşi la acest gest de nevoia de a ieşi din sărăcie. Dar chiar şi aceştia nu trebuie compătimiţi ca nişte amărâţi. Cei ce trebuie compătimiţi sunt acei români rămaşi acasă pentru a beneficia de ciosvârta ajutorului social azvârlită de statul oligarhic. Imensa majoritate a românilor au plecat la muncă în străinătate pentru a se pricopsi peste nivelul minimei condiţii de supravieţuire. Perioada petrecută în străinătate e pentru ei una a câştigului cu orice preţ, dublat de economii crâncene, în aşa fel încât, la întoarcerea acasă, să aibă o sumă suficientă pentru a trece în rândurile micii burghezii.
Cele mai frumoase case din Găgeşti - satul meu natal - nu sunt, cum s-ar putea crede, ale oamenilor de afaceri din zonă, ci ale românilor care muncesc în străinătate. Dar chiar şi cei care au plecat ca să scape de sărăcie se deosebesc de mulţi dintre cei rămaşi în România. La Florenţa, am stat la un hotel cu apartamente, de fapt, un minihotel din Piaţa Domului. Făcea curat dimineaţa o tânără din Cluj, venită în Italia numai de şase luni. După-amiaza era de serviciu la recepţie. N-avea mai mult de 20 de ani. Subsemnatul, chiar şi la onorabila vârstă de 62 de ani, după numeroase călătorii în străinătate, mai trăiesc plecarea din ţară ca pe o aventură, pentru care mă pregătesc timp de o săptămână. La doar 20 de ani, tânăra din Cluj ajunsese în Italia, îşi găsise două joburi şi locuinţă. Nu sunt lucruri prea uşoare. Pentru a le face, trebuie să fii descurcăreţ, dacă nu chiar niţel aventurier.
Ca fata de la Florenţa sunt milioane de români care şi-au luat viaţa pe cont propriu. Asemenea englezilor care au plecat în America, ei sunt curajoşi, întreprinzători, harnici, dar mai ales doritori de câştig. Ei alcătuiesc partea activă, descurcăreaţă a naţiunii noastre. Dacă ne gândim că în străinătate lucrează aproape 3 milioane de români, vom înţelege drama României din aceşti ani. Partea cea mai înaintată a naţiunii, cea mai pregătită pentru a face faţă concurenţei, economiei de piaţă, e plecată din ţară. Acolo, în străinătate, aceşti români urmează una dintre şcolile indispensabile formării unor cetăţeni care să poată supravieţui în capitalism: şcoala descurcării pe cont propriu. E greu de crezut că fata de la hotel îşi pune în vreun moment problema că statul italian trebuie să-i dea ceva. E greu de crezut că românii din Italia stau de dimineaţa până seara ca să vadă fericiţi cum îi bocesc televiziunile mogulilor şi că - lucru important - aşteaptă cu sufletul la gură venirea la putere a unui guvern al protecţiei sociale absolute, tipice regimului comunist.
Prin aceasta, dar şi prin adaptarea la exigenţele societăţii occidentale, românii care muncesc în străinătate alcătuiesc detaşamentul de avangardă al unui popor care trebuie să se adapteze  la democraţie şi economia de piaţă. Întorşi în ţară, ţinând cont şi de faptul că în majoritatea lor sunt tineri, aceşti 3 milioane de români vor bulversa scena politică românească. Pentru că ei vor vota seduşi şi  de alte programe electorale, decât cele întemeiate pe făgăduiala Statului Tătuc.
AUTOR ION CRISTOIU
articol preluat din ADEVARUL

vineri, 7 ianuarie 2011

VOICULESCU PRIMUL BENEFICIAR AL ALIANTEI

După ce PSD-iştii şi-au cerut înapoi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, liderul din umbră al PC şi-a adjudecat-o pe cea a liberalilor, dispuşi să-l "sacrifice" pe Teodor Meleşcanu.
După o intalnire fata-n fata cu liderul PNL Crin Antonescu, lui Dan Voiculescu i s-a garantat păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al Senatului. 
Liderul PC ocupă postul ca urmare a înţelegerii cu PSD, căruia îi revenea, însă după ce a părăsit barca social-democraţilor aceştia şi-au revendicat scaunul de vice pentru următoarea sesiune parlamentară. Liberalii s-au arătat imediat dipuşi să-l sacrifice, din februarie, pe Teodor Meleşcanu, reprezentantul lor în conducerea Senatului.

Chelaru: fără protocol, nici funcţia nu va mai fi la PC

"În momentul în care alianţa cu PSD a fost ruptă, postul de vicepreşedinte al Senatului nu mai are cum să rămână la PC. Funcţia de vicepreşedinte al Senatului a fost cedată, conform protocolului, unui reprezentat al PC. Cum Dan Voiculescu era singurul reprezentant al PC din Senat, funcţia i-a revenit lui. Dar dacă protocolul nu mai există, nici funcţia nu va mai fi la PC", a explicat, pentru EVZ, Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.
Primul semnal de susţinere pentru Voiculescu a venit chiar de la Crin Antonescu. "Dacă se constituie un grup PNL-PC nu avem niciun fel de problemă în a propune domnului senator Dan Voiculescu poziţia pe care a avuto şi în formula PSD-PC, şi anume cea de vicepreşedinte al Senatului", declara el. De altfel, susţin surse din PC, funcţia s-ar fi negociat între patru ochi de Voiculescu şi Antonescu.
Propunerea preşedintelui PNL este susţinută, cel puţin declarativ, şi de alţi lideri liberali. "Susţinerea domnului Voiculescu este o decizie politică, negociată între partide. Dacă PNL va lua această decizie, noi, grupul parlamentar de la Senat, nu putem face altceva decât să o respectăm", a explicat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

Meleşcanu se dă la o parte

"Sacrificarea" lui Meleşcanu a fost confirmată indirect şi de senatorul liberal Dan Radu Ruşanu. Întrebat dacă PNL îl va susţine în continuare pe Meleşcanu pentru poziţia de vicepreşedinte, Ruşanu a răspuns: "Nici nu afirm, nici nu infirm pe cine vom susţine".
La rândul său, Meleşcanu susţine că este gata să se dea la o parte pentru Voiculescu, dacă aceasta va fi decizia partidului. "E o chestiune de negociere. Nu ştiu nimic despre aceste schimbări, dar eu nu am nimic împotrivă. Voi rămâne preşedinte al Comisiei de Apărare", a spus Teodor Meleşcanu pentru EVZ.
SURSA:  www.evz.ro

joi, 6 ianuarie 2011

DIVA SI-A TRAS MOGUL

Starletul nostru tv, Crin Antonescu, se pare ca a agatat caruta PSD- ista. Ieri ne- a anuntat ca PNL si PC o vor pune de o alianta de centru dreapta.  Se pare ca intre partidele lui Dinu Patriciu si Dan Voiculescu, alias ''Felix Motanu'', sunt idei si doctrine asemanatoare. Intr-adevar sunt asemanari izbitoare, dar nu au optiuni de dreapta prea multe in comun fiindca nici unul din cele doua partide nu sunt cu adevarat de dreapta.
Asemanarea este ca ambele partide sunt finantate si comandate de doi moguli, doi vampiri ai societatii care-n momentul de fata au un singur dusman comun : dictatorul de la Cotroceni. Se pare ca ''Felix Motanu'' s-a saturat sa investeasca in martoaga rosie, si a schimbat macazul. Poate prin aceasta mutare in 2012 o pune de un guvern, isi infinge ghearele-n bugetul statului, ca de 6 ani nu a mai reusit sa sparleasca ceva.
Am observat prin presa ca multi sunt de parere ca prin aceasta mutare, Antonescu a reusit sa-l lase pe Ponta ca un bou la poarta noua. A pus mana pe antene lui Voiculescu. Si ce este cu asta?! Pentru a capata cu adevarat increderea votantilor, Crin Antonescu ar trebui sa mai dea cu semnatura-n parlament, sa mai munceasca, fiindca-i un chiulangiu notoriu din parlamentul Romaniei. Cetanteanul nu-l plateste sa defileze ca o diva toata ziua facand turul antenelor. Pentru a fii stampilat, Antonescu ar trebui sa aiba si solutii concrete nu doar gargara ieftina damboviteana.
Cooptarea-n barca, a mogului nu este o lovitura de imagine, nu este o constructie solida. Prin aceasta mutare Crin Antonescu, a reusit sa-si taie singur craca de sub picioare. Romanul poate este nepasator, dar niciodata atat de tampit sa-l trimita prin alegerile parlamentare la guvernare, defiland brat la brat cu un personaj de teapa lui Dan Voiculescu.
Pentru Victor Ponta, aceasta alianta este o usurare. A pierdut un trust media, dar a scapat de un bolovan de gat. Daca-mi aduc aminte, cand a preluat mandatul de la ''prostanac'', procurorul a dorit delimitarea clara de partidul lui Dan Voiculescu. Am impresia ca PNL si-a completat dantura cu maseaua stricata aruncata de PSD.

miercuri, 5 ianuarie 2011

UN CAZ PSIHIATRIC

Am văzut cu toţii cum arată o transmisie directă de la balamuc. Un cetăţean cu spume la gură ţipă, urlă, rage, mugeşte, nechează, înjură, ameninţă, împinge, răstoarnă, aruncă. Nu, nu este o nouă maladie care ameninţă omenirea, ci doar manifestarea târzie a securismului agresiv de tip „Săptămâna".
Cunoaşteţi simptomele: obrăznicătura se instalează în casa altuia şi nu mai iese nici cu bulă papală. Iar dacă legea îl ia de dârlogi şi-l dă afară, securistoidul recurge la metodele balaoacheşilor şi ale pirandelor din Ferentari, proxeneţi şi traficanţi de droguri, când îi vizitează mascaţii: scuipă, zgârie şi ţipă ca din gură de şarpe - haoleu, săriţi, ne omoară sticleţii, vai de copilaşii noştri!
Descreieratul de ieri era însuşi Alcibiade, cel mai mare calomniator din istoria presei române. Spurcăciunea a ieşit însă din paginile fiţuicii „România Mare" şi s-a instalat în sediul partidului cu acelaşi nume, căpătând chip, nume şi prenume: Corneliu Vadim Tudor.
Tomberonul Naţional s-a năpustit asupra unei doamne a cărei unică vinovăţie era meseria sa: executor judecătoresc. Femeia a trebuit să suporte un potop de invective şi ameninţări: „Imbecilo!"... „Analfabeto!"... „Uite ce fac eu cu actele tale, infractoareo!"... „Marş în mă-ta de curvă!"... „Du-te dracului de-aicea!"... „Taci dracu' din gură, căţea turbată!"... „Vită încălţată!"...
Şi pentru că prin preajmă se aflau şi câţiva poliţişti, Domnul Balamuc a încercat să şi-i facă aliaţi împotriva doamnei executor: „Poliţia, arestaţi boarfa asta!". Refuzul unui poliţist i-a asigurat şi acestuia o porţie de turbare vadimistă: „Porcule, poate-ţi dau două palme!".
Am avut parte şi de o dovadă a iubirii frăţeşti dintre doi colaboratori ai Securităţii, Corneliu Vadim şi Marcu Tudor: „Bruscaţi generali de Armată?!", a strigat primul, în timp ce caraghiosul său frate - generalul! - respira cu suspine de codoaşă.
Nimeni nu-i brusca pe nebuni, doar Vadim îl îmbrâncea pe un poliţist şi-i zbura altuia cascheta de pe cap, iar doamnei executor îi arunca un pahar cu apă în faţă şi apoi rupea ordinul de executare: „Uite ce fac eu cu actele tale! Infractoareo!".
Mă simt solidar cu executorul judecătoresc, care s-a comportat admirabil. Dar dacă nu-l va înfunda pe troglodit în urma unui proces istoric, luându-şi ca aliat Codul Penal, atunci distinsa doamnă îşi merită soarta. Sper, totuşi, că nu se va speria nici de valurile de calomnii din „România Mare", nici de jeturile de fecale împroşcate prin orificiul bucal de euroderbedeul Corneliu Vadim Tudor.
Ar fi cazul ca, în sfârşit, Justiţia să înfunde acest canal deversor care otrăveşte societatea cu duhori pestilenţiale. De partea clinică se vor ocupa psihiatrii.
AUTOR: GRIGORE CARTIANU

luni, 3 ianuarie 2011

OMUL POLITIC DIN 2010

Revin dupa o pauza. La sfarsitul lui 2010, pe durata sarbatorilor am decis sa iau o pauza, am renuntat sa citesc presa sa privesc pe sticla posturilor care se ocupa cu viata politica din Romania. A fost o perioada scurta in care nu am vrut sa stiu nimic despre ce se intampla in Romania. Am preferat sa-mi dedic timpul familiei. De astazi revin in lumea blogosferei, atat cat imi permite timpul, insa ar fii ideal ca de luni pana vineri sa reusesc sa urc o postare pe blog.
Acum ca am terminat cu introducerea, astazi ca subiect am raspunsul meu pentru concursul realizat de Dan Andronic, pe blogul personal. Raspund cu intarziere fiindca concursul este inchis. Intrebarea concursului este : '' cine este omul politic al anului 2010? ''
 Raspunsul meu este simplu: Traian Basescu. De ce Traian Basescu? Optez pentru presedinte, deoarece a fost singurul om politic care a renuntat in discurs la populisme si mereu a prezentat realitatea dura a tarii. Am apreciat faptul ca nu s-a ferit sa-si strice imaginea publica si simpatia, anuntand vremuri grele pentru bugetari si pensionari. A fost un partener corect pentru PD-L, sustinandu-le reformele, proiectele si deciziile, de multe ori a preferat sa-si desfaca pieptul in fata mitralierelor media si a opozitiei. Nu si-a abandonat niciodata camaradul desi era mult mai usor sa renunte la premierul Emil Boc. Si-a asumat masurile de austeritate, cand putea foarte bine sa arunce pisica in curtea guvernului. E primul om politic, care mitraliaza public justitia, cancerul acestei tari din punctul meu de vedere. Nu s-a ferit sa critice dur, si sa-si puna la zid partenerul cand acesta la dezamagit in cazul Ridtzi.
Traian Basescu, s-a comportat ca un adevarat sef de stat intr-o situatie extrem de critica pentru Romania. A renuntat la vrajeala tipic damboviteana, a preferat adevarul. Solutiile pentru populatie prezentate de Traian Basescu in aceasta perioada grea, au fost munca, solidariditatea, optimismul, administrarea corecta a propiului patrimoniu si de ce nu suferinta, retezand din scurt intinsul mainii la bugetul de stat, dupa pomana. Presedintele a demonstrat inca o data in 2010 ca are coloana vertebrara si o atitidine de comandant. A preferat sa fie hulit de multime, nu a dat nici un pas inapoi in lupta cu criza economica. A crezut mereu ca prin deciziile luate, pe vasul naufragiat se va ivi un petec de pamant unde sa-si debarce echipajul,  in ciuda faptului ca echipajul oricand iar fii facut un branci peste bord, servindu-l hrana rechinilor.