miercuri, 15 decembrie 2010

SI PD-L ISI OCROTESTE STRUCTURA

Desi aseara in coferinta de presa Traian Basescu a facut apel la debutatii PD-L, sa voteze in favoare perchezitiei electronice si a extinderii urmaririi penale, Monica Iacob-Ritzi a scapat de abuzurile procuraturii.
Dupa cum stiti, cand un parlamentar are probleme cu legea, imediat el devine grav bolnav.Vi-l mai aduceti aminte pe Voicu care lesina pe scarile parlamentului? Asa este si cu aceasta stimabila doamna. De cand a inceput ancheta ea sufera de boli incurabile.
Pentru încuviinţarea percheziţiei electronice era nevoie de votul a 167 de deputaţi, însă l-au dat 99, în vreme ce 109 au fost "împotrivă", iar 14 voturi au fost anulate. În cazul extinderii urmăririi penale, era nevoie de 112 voturi "pentru", jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi, însă s-au înregistrat doar 109 voturi favorabile, în vreme ce 110 au fost "împotrivă", iar trei anulate.
Nu ma intereseaza ce a votat opozitia, desi bag mana-n foc ca si dintre randurile lor au fost opozanti justitiei.Asa a fost si-n cazul Voicu. Multi portocalii au votat in favoarea senatorului atunci.In ciuda faptului ca dovezile erau clare, justitia a castigat la mustata votul in acel caz.
Din acest moment intre platforma portocalie politica si cea rosie nu mai exista nici o diferenta.Ca se cred unii de dreapta si ceilalti de stanga este alta problema. Ambele sunt construite pe structuri corupte bine infiltrate cu coltii in gatul patriei prin baronii locali. Jmecherii care impart galeata si aduna votul pentru partid. Odata ajunsi in parlament, baietii se descurca. O alianta, o migrare dintr-o barrca-n alta, tertipuri care-i aseaza la butoanele bugetului de stat. Nu-i exclud nici pe liberali.Ei tot in platforma rosie se incadreaza. Ei toata istoria nu au reprezentat decat o anexa a grupului PSD.
Cum dracu, a reusit sa scape acesta taratura politica, acesta scursura a societatii. Toate vocile PD-L, declarau ca prin votul lor o vor pune pe mana justitiei. Astazi toti care intrau pe sticla din randurile portocaliilor, sustin ca au votat pentru extinderea urmariirii penale si perchezitia electronica. NU i-au in calcul opozitia, era nevoie doar de coalitia guvernamentala si justitia isi putea face treaba.
Am mai afirmat-o in diferite randuri. Astazi pe portocalii ii doare-n cot de pozitia presedintelui. L-au instalat a doua oara-n functia de presedinte, ii mai satisfac cate-o dorinta, sa se simta important, in rest sa-si vada de presedentia lui, ei de butoane. Ei nu vor fii scosi de la guvernare, in aceasta situatie Basescu se izoleaza singur. Emil Boc e un presedinte de paie. El din punct de vedere al afaceristului roman, nu reprezinta nimic. Emil Boc din punct de vedere financiar nu are nimic de oferit, in schimb Berceanu, Udrea, Blaga sau Videanu au averi colosale-n spate. El e prim ministru fiindca este o feblete a presedintelui. Portocalii nu au de ce sa faca scandal sa-l infurie pe marinar, e bine ca au un paravan impotriva tunurilor media si nemultumirilor poporului.
Monica Iacob- Ritzi are ce oferii partidului. Desi e un nimeni din punct de vedre politic, doamna detine o structura care va aduce voturi in 2012 pentru portocalii. Nu-si pot taia un tendon al structurii fiindca asa vrea Basescu. Basescu nu mai candideaza nu mai are nimic de pierdut, pentru ei vor mai urma batalii electorale, nu pot risca sa rateze parlamentul. Pariez ca de pe la mijlocul lui 2011, portocalii vor lasa departe aceasta reforma de fatada, si vor imbraca haina populismului. Basescu afirma ca doar la doua ministere ar mai trebui facuta curatenie. La interne si finante. Nu se va intampla mare lucru, sunt doua structuri cheie pentru 2012.
Eu niciodata nu am votat structurile PSD sau PNL, nici nu voi vota cat timp membrii marcanti au multa mizerie-n spate.De astazi pot spune ca de acelasi dispret se bucura si PD-L din partea mea. Eu nu votez mafioti, doar ca-mi dau si mie ceva, sau ca se pare ca au facut ceva.Locul acestor personaje este-n pentenciar nu in parlament.

Un comentariu:

Anonim spunea...

trist dar adevarat...pdl a devenit un psd mizerabil...in 2012 vor plati la urne pt magaria asta...