miercuri, 8 decembrie 2010

DICTATURA-N PRESA

Rasfoind presa noastra cea de toate zilele astazi am gasit un articol care ma facut sa vars dupa ce l-am citit. Autorul este un ziarist de pe mosia boierului Dinu Patriciu, Eugen Chelemen care deplange soarta romanilor, fiindca regimul basescian le incarca flagrant si in mod repetat drepturile omului. Individul plange pe umerii personajelor la usa carora apar mascatii, si de aici se regizeaza un sow de televiziune, celor calora le sunt impuscati cateii, li se sparg geamurile cu mitraliera.
Am sa-mi focalizez putin atentia pe un anumit fragment din articolul scris de Chelemen in Adevarul:

Despre ce viaţă privată garantată putem vorbi când telefoanele sunt interceptate ilegal? Despre ce libertate a jurnalistului putem vorbi când acesta este ascultat, iar discuţiile cu sursele sale de informare sunt livrate sub formă de stenograme pentru delectarea publicului? Sau mai putem vorbi despre libertate de exprimare când presa este inclusă de CSAT pe lista pericolelor la adresa securităţii naţionale?

Individul plange pe umerii colegilor de breasla. E multa cenzura sub regimul marinarului. Jurnalistul din punct de vedere al regimului politic sub care ne aflam in momentul de fata, are foarte multa libertate. Dovada imi stau cele doua posturi tv patronate de Vantu si Voiculescu. Inca ii injura zii de zii, minunt de minunt, pe sticla pe Basescu si Boc, dar totusi au licenta sa emita. Mai rau aceste trusturi nocive manipuleaza grosolan opinia publica. Privarea de libertate a exprimarii in domeniul media nu vine din partea puterii ia vine din partea banului. Banul infundat in fundul ziaristilor de personaje toxice intitulati moguli, pentru ai folosii ca vectori de opinie asupra populatiei, pe care o manipuleaza dupa propiul interes.
Prin interceptari am reusit sa aflam ce fel de personaje sunt marii deontologi ai patriei Chiriac si Rosca-Stanescu.Bungasi si santajisti la drumul mare.Prin aceasta tehnica am avut si dovada rolul si de partea cui a jucat Realitatea TV in campania electorala.As vrea sa-i aduc aminte lui Chelemen ca nu Stelian Tanase era cel ascultat. El a fost interceptat deoarece are are raport de subordonare financiar cu unul din cei mai mari excroci, Sorin Ovidiu Vantu. Supravegheat de SRI la acea vreme si in prezent.
Este cunoscut faptul ca Hurezeanu alerga intr-o perioada pe la toate ambasadele sa le explice ''strainejilor'' cat de asuprita e presa in Romania.Nu am vazut nici o reactie.In parlamentul european, ati reusit sa introduceti o petitie, unde iar va plangeti de  dictatura.Raspunsul?! Vi s-a dat cu flit in ochi.
Chelemen daca ar avea coloana vertebrala nu s-ar mai plange de incalcarea drepturilor omului.Dictatura exista dar nu de la presedentie sau guvern.E de la patronul media.Cine are coloana vertebrara nu sta capra in fata mogulului. Insa cum banii nu au miros multora le place si urla-n gura mare: MAI VREAU ODATA!!!

5 comentarii:

Anonim spunea...

chelemeaua asta nu e altceva decat un tonomat gretzos ce indeplineste sarguincios ordinele celor care il hranesc si ii inmoaie coloana vertebrala zilnic...jurnalismul in romania a ajuns o hazna mobila pt fiecare partid...

Anonim spunea...

"Pentru asi justifica furtul startului Geoana arata cu degetul: si adversarul a furat", ai afirmat in textul precedent, iar in textul de mai sus, sustii ca daca televiziunile mogulilor manipuleaza si Basescu are voie sa profite de DNA, de STS si de SRI.
Curata consecventa stimabile. :)

Cand analizezi si evaluezi o situatie o raportezi la criterii ale democratiei.
Al doilea aspect, mogulii manipuleaza pe banii lor, iar Presedintele utilizeaza institutile statului platite din banii nostrii.
Daca tot le comparam, care situatie este mai grava?

Anonim spunea...

Nu mă mai miră nimic, dacă şi Chelemen a început să pişe ochii parşiv, filozofând despre condiţia jenantă a jurnalistului în ziua de azi...
Altfel, bun venit pe blogosferă!..

TANO spunea...

decantare, geoana a mintit, iar institutiile statlui erau pe urma unui infractor notoriu

Anonim spunea...

Spune cineva: "mogulii manipuleaza pe banii lor".
Pai aici este unul dintre punctele dubioase: care bani ai lor? Cat de adanc sapam?
Emil