marți, 3 aprilie 2012

DAR PE ELENA UDREA CAND O EXCLUDETI?

PDL are certe apucături sinucigaşe. Cum altfel ar putea fi numită excluderea din PDL a europarlamentarului Cristian Preda?

Dar haideţi să vedem cine l-a excomunicat pe ereticul Preda din Parohia Democrat-Liberală. Inchiziţia de partid se numeşte Biroul Permanent Naţional al PDL. Ieri, în cadrul acestui organism, voturile s-au distribuit astfel: 30 pentru excludere, două contra excluderii şi o abţinere. Procentual, eliminarea lui Preda a fost susţinută de 91% din voturile exprimate. Mai era un pic şi se atingea unanimitatea de pe vremuri, de la PCR!

Cum în spatele oricărui vot stă un om, merită pomeniţi câţiva inchizitori. Să începem cu cel care, formal, a făcut propunerea de excludere: Ştefan Pirpiliu - o somitate a politicii româneşti... Regăsim apoi felurite personagii: Alin Popoviciu (vitezomanul-mincinos de la Timişoara), Romeo Raicu, Florin Popescu, Daniel Buda, William Brânză, Gheorghe Flutur, Traian Igaş, Gheorghe Ştefan-Pinalti, Mihai Stănişoară, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Emil Boc... şi ajungem la capul răutăţilor, Elena Udrea.

O fi mai onorabil un Oltean sau un Popoviciu decât un Cristi Preda? În PDL or fi apreciate mai bine calităţile de Iosefini ale Robertei Anastase decât pregătirea unui profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti? E nevoie mai mare de politruci caragialeşti decât de oameni serioşi?
Exmatriculatul Preda a declarat că aruncarea sa peste bord este „un abuz pus la cale de Elena Udrea". Performanţa doamnei Cocoş este de-a dreptul impresionantă: deşi nu şi-a tocit prea mult coatele pe băncile şcolii, mătură podelele partidului cu un universitar de vocaţie. Şi asta, în condiţiile în care şi pe plan politic a spart borcanele. Filiala Bucureşti a PDL este pulverizată, a ratat toate alianţele posibile şi imposibile. Candidaţii partidului sunt fantome, hoţi sau clovni, iar organizaţia doamnei Udrea nu are ca obiectiv să câştige, ci să nu piardă la un scor prea sever!

Dacă mai adăugăm şi imensul capital de ură populară pe care şi l-a asigurat în ultimii ani, descoperim în Elena Udrea o piatră de moară agăţată de gâtul PDL. Una care, în loc să facă pasul înapoi, scoate sabia şi taie capete. Va veni vremea când i-l vor reteza alţii pe al ei... Şi acele zile nu sunt prea departe!
AUTOR GRIGORE CARTIANU
SURSA ADEVARUL 

Niciun comentariu: