luni, 30 aprilie 2012

AL NAIBII ILIESCU ASTA!

Ponta şi-a văzut o parte din vis îndeplinită. E premier desemnat. Armatele înfometate ale PNL şi PSD se reped să împartă plăcinta guvernării. În ajun de campanie electorală pentru locale. Cine se mai gândeşte la alegeri? Activul iese din dispozitiv pentru a nu rata marea impărţeală. Generalii îşi abandonează oştile şi vin la Bucureşti prin antecamere, cum se întâmplă de obicei la facerea de guverne. Acelaşi film vechi şi prost.
Între timp, cel mai detestat partid din România, intră liniştit în opoziţie. E vorba de PDL. Doar că acum ura împotriva lor se va diminua de la o zi la alta. Păreau încrâncenaţi, românii credeau că se agaţă de putere. Sentimentele intens negative se vor mai domoli. Oştile lor se pot demobiliza din cauza pierderii puterii sau, dimpotrivă, pot deveni feroce pentru a recupera terenul pierdut până la parlamentare.

Vor mai fi dezertări, ceea ce e bine. Cei mai periculoşi într-un an electoral sunt cei care joacă la două capete. Adrian Năstase ştie cel mai bine. Trădătorii nu mai au motive să se ascundă. PDL e în opoziţie, USL la putere. Frunzăverde e modelul lor. Idolul vizionar.

Partea cu adevărat pozitivă este că românii vor înţelege, în sfârşit, de ce a fost nevoie de austeritate şi de ce e nevoie în continuare de prudenţă. Pentru că de data asta le va explica USL. Că nu există miracole. Dacă unii vor fi dezamăgiţi şi mai cred încă în miracole îl au pe magul OTV şi bagheta sa magică, ce transformă grămăjoare de gunoi în teancuri de 20.000 de dolari.

Cum Ponta, în noua sa poziţie, nu mai poate împuşca pe nimeni (nici măcar Olguţa şi Solomon nu o mai pot face), rămâne doar plutonul de execuţie al domnului Dan să îşi adjudece toţi radicalii. Să vă uitaţi cu atenţie la PPDD în următoarea perioadă. În vreme ce USL ne va plictisi cu "greaua moştenire", domnul Dan va continua să ne dea, iar pe ciocoi să îi împuşte. Antena3 e puţin în dificultate. Hm! Grea situaţie. Cum va suna acum în gura lui Badea când va spune "oficiosul", "oficioasele". Va mai merge o vreme cu răfuiala şi "dezvăluirile", dar lumea va obosi. În prag de alegeri, românii cred că vor fi interesaţi mai puţin de poliţe plătite şi mai mult de cine ce face pentru ei.

Dar ce fac liberalii? Mai stau până în 2014? De unde atâta răbdare? L-au făcut pe Ponta "aproape premier", în vreme ce Crin mai are de aşteptat. Trebuie să ceară suspendarea preşedintelui aşa încât la toamnă să avem şi prezidenţiale şi parlamentare. E ultimul tren pentru respectarea târgului. Oferta lui Traian Băsescu nu prea le-a plăcut, acum trebuie să îi convingă pe pesedişti că a venit vremea suspendării. Tare mi-e teamă însă că pesediştii nu vor avea chef de această aventură. Sper să primească măcar nişte portofolii atractive.

În ce îl priveşte pe MRU ar trebui să ştie că: guvernul era ghiuleaua de picior care nu îl lăsa să zboare (în caz că se întreba de ce pierde din altitudine); echipa pe care şi-ar fi făcut-o din poziţia de premier ar fi fost infestată de oportunişti; PDL are nevoie de el într-o măsură mai mare decât are el nevoie de PDL.

Ah, era să uit. Ion Iliescu le-a spus urmaşilor săi şi în 2008 că nu e bine să intre la guvernare. Nu l-au ascultat. De prea multă foame. Le-a spus-o din nou şi acum câteva zile. Orbiţi de foame, iarăşi nu au ascultat. Al naibii Iliescu ăsta!
AUTOR SEBASTIAN LAZAROIU
SURSA www.evz.ro

Niciun comentariu: