miercuri, 20 aprilie 2011

UPERCUT LA FICAT INCASAT DE USL

La Covasna, Traian Basescu pe langa indemnul, la bagat plugul in bucatica de pamant din spatele casei, a reintrodus pe ordinea de zi a vietii politice romanesti, o chestiune mai veche. Reviziuirea sau schimbarea constitutiei. Asa aflam de ce a fost retras presedintele in ultimul timp, disparand total din raza presei. Impreuna cu specialistii domnia sa a lucrat la proiectul noii constitutii. Dupa Paste, proiectul apare pe bancile Parlamentului. Asa ca marinarul, respecta doleantele poporului stabilite in urma referendumului organizat in primul tur de scrutin prezidential. In proiect avem Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Asta a votat poporul, dorinta trebuie respectata. In democratie jocurile se fac in functie de majoritate.Bine sau rau, majoritatea decide.

Readucand in fata opiniei publice dupa un an si cateva luni, vechiurile slogane ''de ce le e frica nu scapa'' si ''clasa politica trebuie sa se reformeze'' si fiind sigur de victoria lui Emil Boc la presedentia PDL, Traian Basescu, baga mana-n foc sa culeaga castanele scapate de propii tovarasi de drum. In acest moment principalul partid de guvernamant, este intr-un blocaj politic. Nimeni din PDL nu reuseste sa gaseasca mutarea castigatoare pentru a opri decaderea imaginii, in fata electoratului. Avand in vedere ca guvernul zi de zi o da in bara in fata opiniei publice si cresterea economica reala nu mai vine si nu se face simtita in buzunarul cetateanului, Traian Basescu iese din barlogul lui de urs. Decide sa se ia din nou la tranta cu adversarii politici personali si ai partidului. Presedintele a incins fierul, partidul trebuie sa-l bata, acum cat este cald, daca este-n stare, sa-l modeleze dupa bunul plac.

Acum nu as vrea sa fiu in locul baietilor din opozitie. Poate de aceasta data naivii politicieni ce formeaza opozitia vor intelege in final, de ce de ani de zile la vot, marinarul ii bate la fundul gol de le sar capacele. Are barbia tare, a unui bun incasator, iar cand lanseaza upercutul ii prinde mereu fara garda. Isi protejeaza prea mult mecla, neglijand si lasand ficatul sac de box in calea unui animal feroce politic precum Traian Basescu. Cand noul proiect constitutional va ajunge in Parlament, sunt curios ce poezie vor recita trompetele Ponta si Antonescu. Sa te opui ca rezultatul referendumului sa fie pus in practica, este sinucidere curata in fata electoratului. In acest moment baietii din opozitie isi incarca singuri pistolul, il duc la tampla si-i invita pe cei din PDL sa traga. Nu cred ca Boc si ai lui, dirijati de la spate de Basescu vor rata aceasta fascinanta ocazie. Daca vor fi deacord si vor trece proiectul constitutional in Parlament vor face din tiranul de la Cotroceni un erou national in ochii poporului, si tot odata le vor da temele de campanie pentru alegerile parlamentare din 2012, gata facute celor de la PDL.

In timp ce opozitia se pricepe doar la gargara ieftina damboviteana, Traian Basescu este un om practic. Prin aceasta mutare isi va lega de maini si de picioare adversarii politici. Traian Basescu este constient ca proiectul lui nu va trece de Parlament. Nici un parlamentar nu e nebun sa-si taie craca de sub picioare, indiferent de partid. Parlamentarul cu o candidatura intr-un colegiu fantoma si ceva malai se descurca sa mai obtina un mandat, dar locul redus din Parlament ar putea fi al lui. Gluma alegerilor pentru un loc in Parlament ar putea sa fie groasa in 2012 cu unicameral si doar 300 de locuri. Proiectul nu va trece si mata va fii aruncata in curtea celor de la USL. Basescu si ai lui vor bate moneda multa pe aceasta tema, pana la alegerile parlamentare vor troncani intr-una. Rezultatul uni referendum nu este o consultare sau un moft a poporului. Un acest tip de vot este o obligatie pentru parlamentar. Un referendum, odata validat devine lege pentru parlamentar, din punctul meu de vedere. Daca USL va fii deacord si vor vota proiectul in Parlament, si in 2012 vom avea unicameral, 300 de parlamentari si alte modificari benefice, bine venite la constitutie, cu siguranta opozabilii vor mai servi vreo 4 ani de opozitie. Si ce vor face, daca dupa ce se satura de prezidentiale Traian Basescu se viseaza si-si propune un post de prim-ministru?!! Cred ca iar sta mai bine la Palatul Victoria, decat la Cotroceni. E politician de actiune nu unul de diplomatie.

2 comentarii:

ribelalu` spunea...

"Un referendum, odata validat devine lege pentru parlamentar, din punctul meu de vedere."

rezultatul unui referendum national este obligatoriu prin lege si Constitutie pentru parlamentari

TANO spunea...

stiam, banuiam dar nu eram sigur si nu aveam chef sa caut pe google