miercuri, 28 noiembrie 2012

MAI SUNT LIBERALI CINSTITI?

Am fost si eu liberal. Pana in 2007, cand Tariceanu a predat partidul socialistilor. Ca sa castige alegerile din 2008.  Nu le-a castigat.
Am fost dat afara si am demisionat simultan, nu stiu care dintre variante a functionat.
Tariceanu a renuntat la ideile si filosofia liberala. A „duduit” salariile si pensiile, mai ceva ca Germania, care a marit salariile cu 21% in 10 ani. In loc sa faca autostrazi.
A lasat un deficit bugetar de 5,5% dupa o crestere de 8,5%, arierate de 2 miliarde euro, banii luati pe BCR i-a aruncat pe apa sambetei.
Dar pensiile si salariile duduite trebuiau platite in continuare, chiar daca bula imobiliara s-a spart, banii capsunarilor au cam disparut si de vandut nu mai era mare lucru.
I-a lasat lui Emil Boc economia in cadere libera, de au fost necesare sacrificii uriase pentru a o stabiliza, cat de cat.

Nu stiu daca liberalii cinstiti au apreciat performanta lui Tariceanu.
Antonescu si actuala echipa de conducere a PNL au facut mai mult. Un „mariaj” oficial cu PSD, sub coordonarea atenta a lui Voiculescu, „partenerul” meu, cum declara Crin Antonescu.
Adica, mandrul PNL, legat de numele Bratienilor,  Djuvara,  Campeanu, Stolnici si atatia alti seniori mandri si intelepti, a ajuns la mana securistului Voiculescu si imberbului mincinos Victor Ponta. Si au  port-drapel pe Gigi Becali!
Inghit adevaratii liberali asa ceva? Unde se regasesc filosofia, valorile si principiile liberale in programul de guvernare al USL?  N-am vazut nimic din toate acestea.
Sunt convins ca adevaratii liberali inteleg momentul economic dramatic prin care trece Romania si intrega lume. Datorita politicilor aberante, asistentiale, de pomeni electorale, de consum irational, fara resurse reale, de minciuni turuite pentru minti necoapte.
Cei care gandesc in termenii filosofiei liberale nu pot fi de acord cu o clica care s-a instaurat la varful partidului, doar pentru a scapa de justitie si a agonisi averi nemeritate.

Liberalii adevarati muncesc si castiga bani cinstiti, prin imaginatie si munca creativa, prin conectarea la economia europeana, la valorile si principiile Uniunii Europene.
Avem o sansa uriasa sa beneficiem de bani nerambursabili, tehnologii, investitii, piete globalizate. Din care oameni inteligenti, creativi si muncitori au doar de castigat.
Si sa dam cu piciorul la toate astea doar pentru ca un Pinocchio s-a cocotat in fruntea guvernului, sustinut de un securist si un profesor adormit?
Este inca posibila o alianta de guvernare intre ARD si liberali adevarati. Condusi de un lider adevarat, care sa inteleaga rostul si sensul evolutiei Romaniei. Daca exista dorinta si determinarea de a ajunge la aceasta solutie.
De la socialisti nu este de asteptat sa inteleaga ceva. Au mintea blocata in fata viitorului si evolutiei  omenirii. Dar cu liberalii e altceva.
Mai sunt liberali cinstiti? Eu cred ca da!
AUTOR STEFAN VLASTON
SURSA contributors.ro

Niciun comentariu: