miercuri, 7 martie 2012

SALVEAZA UNGUREANU GUVERNAREA PDL?

Venirea lui Ungureanu nu a schimbat imaginea oamenilor despre guvernare.
Raed Arafat, omul de la care a plecat tot iureşul politic al acestei ierni, este pe primul loc în topul încrederii, arată sondajul IMAS realizat pentru „Adevărul". Astăzi, Raed Arafat se bucură de o cotă de încredere de 76,1%, iar pe locul al doilea se situează Regele Mihai, cu aproape 29%. Cu 22,3% , premierul Ungureanu se situează în pluton cu Victor Ponta, 23,7%, şi cu Crin Antonescu, 23,3%.
Traian Băsescu a făcut o imensă gafă politică în momentul în care l-a executat în direct la televiziune pe părintele SMURD. Aflat în sondaje la categoria „muscă", preşedintele a vrut să-l facă KO pe un supergreu ca Arafat. Însă Traian Băsescu s-a repliat rapid şi a făcut două mişcări care să-l menţină în meci. Prima, l-a rechemat pe Arafat la minister. A doua, l-a adus pe Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Victoria. Noul premier trebuie să refacă imaginea guvernării şi să-i ofere lui Traian Băsescu şansa de a conta  în jocul politic şi după alegerile din acest an.

Va reuşi Mihai Răzvan Ungureanu în misiunea sa? Se poate spune că rezultatele unui sondaj de opinie făcut la numai trei săptămâni de la instalarea guvernului nu sunt foarte relevante. Dar Cabinetul Ungureanu are foarte puţin timp la dispoziţie pentru a demonstra ceva. În ecuaţia momentului, trei săptămâni înseamnă mult. Care sunt concluziile? Mihai Răzvan Ungureanu este cel mai bine situat politician al puterii în sondaje. Din acest punct de vedere, el pleacă într-o cursă umăr la umăr cu liderii USL, Ponta şi Antonescu. Marea provocare a lui Ungureanu este să crească în popularitate în timp foarte scurt, în condiţiile în care are avantajul de a fi o figură proaspătă în arenă, dar are şi dezavantajul de a fi identificat cu PDL. Iar la capitolul PDL situaţia este catastrofală. Emil Boc se află la 10% încredere, Elena Udrea, la 6,2%, Roberta Anastase, la 3,7%.

Venirea lui Ungureanu la Palatul Victoria nu a schimbat mult din percepţiile oamenilor. În continuare, marea majoritate a populaţiei spune că România merge într-o direcţie greşită. Aproape 40% din cei chestionaţi susţin că performanţele noului guvern vor fi mai slabe decât ale precedentului, iar 37% afirmă că nu va fi nicio schimbare. Doar 9% din români consideră că guvernarea Ungureanu va fi mai bună decât cea a lui Boc. Iar încrederea în cabinet se situează, în prezent, la 13,3% , în creştere cu două procente faţă de ultima măsurătoare a Guvernului Emil Boc. 
Va creşte Ungureanu cota PDL sau PDL va atârna ca o piatră de moară de gâtul noului premier?  După cum se profilează lucrurile, va fi extrem de dificil pentru premierul Ungureanu să scape de imaginea negativă a guvernării PDL. Şi atunci, şansa pentru o carieră politică de durată îi rămâne desprinderea, la un moment dat, de greaua moştenire PDL-istă.
AUTOR ION M. IONITA
SURSA ADEVARUL 

Un comentariu:

Unknown spunea...

CASTER DE SPORT PROFESIONAL, CARE VĂ POT AJUTA CU Vrăjitorul de iubire pentru a VĂ EXPUNE EXPLOȚIA DRAGOSTEI ÎN URGENȚĂ DUPĂ DESCĂRCARE / DIVORȚIE ÎN CAZ DACĂ SITUAȚIA DUMNEAVOASTRĂ ESTE NECAPĂ! CONTACT: DR. ODION (drodion60@yandex.com) ESTE CERTA CEL MAI BUN DE VÂNZARE ONLINE ȘI REZULTATUL său ESTE GARANTARE 100% ..

După 3 ani într-o relație cu iubitul meu, iubitul meu a început să iasă cu alte fete și să-mi arate dragoste rece, în mai multe rânduri amenință că s-a despărțit de mine dacă îndrăznesc să-l întreb despre afacerea lui cu alte fete, am fost în totalitate devastat și confuz până când un vechi prieten de-al meu mi-a povestit despre o cască de vrăji pe internet DR. ODION care ajută oamenii care au relația și problema căsătoriei prin puterile dragostei Vrăji, La început m-am îndoit dacă așa ceva există vreodată, dar am decis să încerc, atunci când îl contactez, mi-a spus tot ce trebuie să fac și am făcut. și m-a ajutat să arunc o vrajă de dragoste și în 48 de ore, prietenul meu s-a întors la mine și a început să-mi ceară scuze, acum a încetat să mai iasă cu fetele și este cu mine pentru bine și pentru real. Contactați această Casă de mare vrăjire pentru relația dvs. sau problema dvs. de căsătorie.
Iată contactul său ..

APEL / WHATSAPP: +2349060503921
EMAIL: (drodion60@yandex.com)