joi, 17 martie 2011

OPOZITIE NATIONALISTA

A cazut si a noua motiune de cenzura daca nu ma insel la numar, in Parlament. Nimic nou sub soare, nu a fost nici prima si nu va fii  nici ultima infrangere suferita de opozitie in Parlament. Antonescu si Ponta nu au capacitatea sa inteleaga ca guvernul Boc, datorita intelegerii cu UDMR va rezista pana-n 2012, iar maghiarii astazi nu au nici un interes sa tradeze. Varianta cu tehnocratul in fruntea guvernului este sperietoarea plasata de Basescu in lanul portocaliu, cu scopul de a-si mentine favoritul si partenerul politic in fruntea PDL-ului.

Vectorii de imagine si goarnele opozitiei Ponta, Nastase si Antonescu dupa ce au pozat pe sticlele mogulilor, facand bai de multime printre protestatarii adunati cu chiu cu vai de pe meleagurile patriei de catre cele cinci mari confederatii sindicale, au pornit circul in Parlament. Desi Dana Grecu ne prezenta la A3, ca protestarii au fost vreo 20.000 in realitate au fost 8000. Se pare ca opozitia a uitat ca astazi au pornit la lupta sa rastoarne monstroasa guvernare, si prin vocea lui Puiu Hasoti, au aratat poporului ce mari nationalisti sunt. Fiind revoltati ca Basescu tace, guvernul nu maraie nimic s-au trezit ei sa ia atitudine vizavi de declaratiile date de Viktor Orban. Mult circ pentru nimic, stim cu totii ca vrabia malai viseaza. Cine urmareste atent scena politica cu siguranta are la cunostinta ca Traian Basescu, de vreo 3-4 ori cu diverse ocazii a declarat ca visurile maghiare privind autonomia teritoriala sunt irealizabile. O incercare jenanta si penibila de a crea tensiuni in coalitia de guvernare. PDL-ul nu era tampit sa le cante in struna cand au nevoie de sprijinul UDMR-ului la guvernare. Si in cazul in care 2-3 gaste portocalii le-ar fii cantat in struna, UDMR tot nu vota motiunea. Prin acesta isterie parlamentara USL-ul si-a spulberat orice vis referitor la debarcarea maghiara din fruntea guvernului. Pana la alegerile parlamentare din 2012 pot dormi in opozitie linistiti.

Nu inteleg de ce nu a reactionat opozitia aseara, fiindca Orban a facut acele declaratii idioate pe la pranz, daca tot le fierbe sangele in vene de atat patriotism? De ce nu au amanat pentru astazi luarea de pozitie, isi puteau exprima punctul de vedere intr-o conferinta de presa iar in Parlament se concentrau  mai bine pe motiunea de cenzura pe codul muncii. Stiau de la bun inceput ca din nou o vor lua in freza, si guvernul Boc nu va cadea. Au incercat sa puncteze electoral batand moneda pe nationalism si infierand UDMR-ul. In incheiere am sa le aduc la cunostinta opozabililor o declaratie data de Traian Basescu la Odorheiul Secuiesc in 2006 '' veti avea autonomie, atat cat are si Craiova'' sau declaratia din februarie 2009 "teritoriul tarii nu se poate imparti dupa dorintele unor politicieni care jura in Parlament ca vor respecta Constitutia si, cand ajung acasa, incita la neresepctarea Constitutiei".

5 comentarii:

victor spunea...

au reactionat aseara pentru ca nu au solutii si-s disperati. sperau ca prin discurs gen Romania Mare sa obtina emotia necesara rasturnarii Guvernului.

TANO spunea...

cu asemenea tactici aplicate nu vor rasturna niciodata guvernul

Anonim spunea...

Mai Tano, esti un dobitoc! Hahahaha!!!!

Anonim spunea...

prudent. Urletele erau pe marginea unui mesaj ce nu exista. Intoxicarea plus imbecilitatea USL erau sa provoace un incident de STAT (mai grav decat cel diplomatic) in interiorul UE. Hasotti ar trebui sa demisioneze.

Anonim spunea...

coalitia asta "un cur largit-3 partide impotriva romaniei", nu se dezminte...ei lucreaza impotriva interesului national...eu zic asta poate fi incadrata la tradare...

la mine pe blog Motiunea de cenzura a picat in derizoriu, USL a picat in cacat, Boc ramane premier...