miercuri, 13 iulie 2011

ISTERICUL TOLONTAN, ELENA UDREA SI GALA LUI LUCIAN BUTE

Raman tot in jurul boxului, insa as dori in debutul randurilor ce vor fi insirate ma jos sa fac o precizare. In articolul postat ieri, nu am sarit la jugulara lui Lucian Bute, doar am constatat o realitate. Lucian Bute este un baiat foarte talentat dar care inca nu a boxat cu greii categoriei si imi este foarte greu sa afirm ca este cel mai bun boxer de la aceasta categorie, asa cum o fac foarte multi compatrioti, atat timp cat el nu a boxat cu nimeni din top 10 al categoriei.

Gazeta sporturilor, este o fituica a trustului Intact, ce se vrea un ziar de sport. Daca pui mana pe un asemenea ziar s-au accesezi site-ul, observi cu stupoare ca 50 de articole sunt cu dedicatie pentru Gigi Becali, Mitica Dragomir, Marian Iancu, Cristi Borcea, Adrian Mititelu si compania. La rubrica diverse, printre randuri reusesti sa afli si tu cu adevarat o informatie reala si necesara depinde de caz din lumea sportului. Sa nu mai spun ca la postul de televiziune GSPTV, Giginho, marele europarlamentar si-o baga si si-o scoate din gura lui Mitica. Dimineata, la amiaza si seara. Cand se plictiseste de Mitica, ''latifundiarul din Pipera'', ne explica cum isi creste si educa el fetele. Altii, precum groparul fotbalului timisorean, Marian Iancu il reguleaza in direct pe Mircea Sandu. La trustul Intact, lucreaza si-si exprima aberatiile prin intermediul acestui asa zis ziar de sport, marele deontolog si jurnalist de investigatii Catalin Tolonatan, de pe mosia boierului ''Felix Motanu''.

Acest personaj, pozeaza ca fiind individul care inoata impotriva curentului in trustul Intact. Prin fiecare interventie telefonica la aparitiile tv, ne informeaza ca patronul Dan Voiculescu de vreo 2 ani de zile nu poarta un dialog cu el, motivand cateva contre mai vechi. Insa Catalin Tolontan, din punctul meu de vedere este chirurgul cara asteapta cu bisturiul in mana, comanda de a macelari cu buna stiinta pacientul. Anul trecut pana libera, din trustul Intact, abera zi de zi pe tema patinuarului construit la Brasov. Domnia lui toca marunt acest subiect pe motiv ca in Ungaria s-a construit un patinuar la juma de pret. Ce omitea individul sa spuna in articolele semnate cu buna stiinta sau in necunostinta de cauza, este faptul ca patinuarul unguresc era de 3 stele, cel de la Brasov de 5 stele, daca-mi permit sa folosesc o comparatie. Nu mai are rost sa amintesc, jocul murdar practicat de acesta in timpul campaniei electorale din 2009, cand toata ziulica era mare analist politic pe la Sorin Ovidiu Vantu in curte.

In 2010, prin vocea premierului Emil Boc, guvernul anunta ca va face toate eforturile ca pugilistul Lucian Bute, sa-si apere centura in fata lui Jesse Brinkley la Bucuresti. Datorita situatie economice din tara si masurilor de austeritate luate, Emil Boc renunta la ideie si organizarea meciului cade. Toate trompetele de la gsp in frunte cu Catalin Tolontan au inceput sa latre si sa planga pe umarul lui Bute. Un mare campion mondial avem si noi, si autoritatile nu-s in stare sa-i indeplineasca dorinta lui Bute de a boxa in Romania, tipa corul trustului Intact.

In 2011, mult hulita Elena Udrea, reuseste sa bata palma cu Interboxul si Lucian Bute vine sa-si apere titlu in Romania, in fata francezului Jean Paul Mendy. Trustul MediaPro, castiga drepturile TV asupra galei, iar Intacul trebuie sa adopte repede o strategie. Decizia lor este sa sa adopte o tactica de denigrare a galei. Se pliaza pe rationamentul editorialistic a celor de la A3, si totul prinde culoare politica, cu Elena Udrea in prim-plan. Daca in urma cu un an, trustul Intact urla ca politicul nu este in stare sa se implice in sport, astazi urla ca politicul s-a implicat in sport, aruncand bani pe fereastra cand tara trece prin vremuri grele. Tolontan incepe sa o tina lata, batand moneda ca ne permitem sa investim bani publici in gala lui Bute. Ministerul condus de Elena Undrea nu a cheltuit nici un leut din banul public. Catalin Tolontan confunda cu buna stiinta bugetul statului, cu fondurile europene, accesate cu o anumita destinatie, pe baza unui proiect de autoritatile romane.

Mai mult baietii intind coarda, si printre randuri aduc pe piata informatia ca Bute in Canada boxa pe burse sub un milion de dolari. De ce noi romanii suntem mai prosti si platim pentru un meci in tara, o bursa de aproape doua milioane de euro??!! Nu Lucian Bute a negociat contractul. Lucian Bute este doar un angajat al canadienilor de la Interbox. Aceasta suma enorma este ceruta de canadieni nu de Lucian Bute. Organizarea meciului in Romania, insemna o mare pierdere financiara pentru Interbox. Ganditiva la ce contracte puteau semna cu anumiti sponsori, cat scoteau din drepturile TV, si de pe urma biletelor vandute daca meciul avea loc in Canada intr-o sala plina cu 30 de mii de canadieni. Nimeni nu mentioneaza ca Interbox, la platit si pe Jean Paul Mendy. Pentru asi scoate parleana, canadienii au umflat bursa lui Bute, de unde isi trag comisioanele necesare stipulate in contract. Daca Interboxul nu avea un contract favorabil pe masa, Udrea si Bute puteau sta si-n cap, meciul cu Mendy niciodata nu avea loc in Romania.

Dupa Udrea, in gura papagalilor de la Intact a intrat si Rudel Obreja. Dom'le cum e posibil sa organizeze gala o firma cu un singur angajat?! Rudel Obreja este singura persoana din Romania, care are licenta necesara pe o firma, de la IBF, sa organizeze in Romania astfel de evenimente. Nici o firma din tara nu putea organiza aceasta gala. Tot Rudel Obreja a organizat si gala in care Leonard Doroftei a boxat pentru a-si apara titlul mondial in fata argentinianului Raul Balbi, gala in care a boxat Adrian Diaconu cu Chris Henry. Prezenta lui Obreja in jurul acestei gale, este o normalitate. Mai mult insusi Tolontan, recunoaste ca Interboxul la impus pe Rudel Obreja in aceasta afacere.

Acum cateva randuri, pentru tot bizonul care urla ca Bute ia luat painea de la gura, iar Udrea si Obreja au dat tunul vietii organizand gala in care a boxat Lucian Bute. Doamna ministru Elena Udrea, pentru a-si afisa frunza in aceasta gala a primit fonduri europene, datorita unui proiect bine intocmit, pentru a promova turismul. Daca aceasta gala nu avea loc, Udrea nu putea sa acceseze aceste fonduri. Odata ce le-a accesat datorita legilor in vigoare, in aceste cazuri trebuie sa fie o transparenta totala. Drept urmare Elena Udrea, pentru fiecare cent trebuie sa fie acoperita cu o chitanta in acest caz. Faptul ca Obreja, impreuna cu celelalte firme care au fost contactate au castigat bani frumosi nu te afecteaza pe tine cu nimic. Mai mult firma lui Obreja, va declara la fisc, venitul cuvenit si va plati impozit catre statul roman.

Ramane intrebarea daca s-au meritat acesti bani investiti in Lucian Bute. Atat timp cat o firma precum RCS-RDS, arunca 45 de milioane de euro pe turca lui Mitica la care nu se uita nici dracu, pot afirma cu tarie ca 2 milioane de euro investite in Lucian Bute se merita. Gala a fost transmisa in direct in 8 tari, PRO TV a batut recordul de audiente din ultimii 10 ani. Celebrul canal de sport, Eurosport va difuza inregistrarea galei cel putin de doua ori pana la sfarsitul lui 2011.

Niciun comentariu: