miercuri, 1 februarie 2012

TREI CRAI DE LA USL SI JALBA LA INALTA POARTA

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Victor Ponta, Crin Antonescu si anonimul lor coleg de uniune, Daniel Constantin au fost astazi la Bruxelles cu jalba in protap. Cei trei crai de la USL au vrut, astfel, sa arate Parlamentului European ca in Romania au loc derapaje grosiere de la democratie, ca drepturile omului nu sunt respectate si ca oamenii care protesteaza nu fac asta din cauza crizei economice, ci pentru ca sunt lipsiti de libertate. Zis si facut. Pe langa propriile voci, nu indeajuns de convingatoare pesemne, au simtit nevoia unor sustinatori in ale democratiei originale, implementata de tatucul Iliescu in urma cu 20 de ani. Asadar “dregatorii opozitiei” si-au luat cu ei “ciracii societatii civile”, persoane cu priviri vigilente care constata, in fiecare zi, cum tinde Romania cu pasi repezi spre dictatura.

Pe langa propriile voci, nu indeajuns de convingatoare pesemne, au simtit nevoia unor sustinatori in ale democratiei originale, implementata de tatucul Iliescu in urma cu 20 de ani. Asadar “dregatorii opozitiei” si-au luat cu ei “ciracii societatii civile”, persoane cu priviri vigilente care constata, in fiecare zi, cum tinde Romania cu pasi repezi spre dictatura.

Cristian Parvulescu, Victor Alistar si celebrul realizator al Antenei 3 Razvan Dumitrescu sunt cei trei stalpi ai democratiei, care au sustinut astazi in forul european jalba opozitiei.
Mai mult decat atat, in timpul dezbaterilor a fost prezentat un film “ marca Antena 3”, in care se demonstra cum Roberta Anastase a furat voturile la Legea pensiilor, in care Traian Basescu prezideaza sedintele de guvern sau isi asuma de la Cotroceni, intr-un discurs public si la o ora de varf,  taierea pensiilor si a salariilor. Din film n-au lipsit nici imaginile cu “jandarmii ucigasi” care au calcat in picioare ”protestatarii pasnici”.
Acestea fiind zise, mai ramane sa vedem cine sunt cei trei stalpi ai societatii civile, ca pe cei ai opozitiei ii cunoaste toata lumea, mai mult sau mai putin.

Cristian Parvulescu, presedintele asociatiei neguvernamentale “Pro Democratia”, este unul dintre artizanii celebrei legi electorale, alaturi de PNL si PSD, care a dus la intrarea in Parlamentul Romaniei a unor personaje clasate pe locurile 2, 3 si chiar patru in procesul electiv. Este unul dintre sustinatorii ideii mai vechi a lui Adrian Nastase ca ONG-urile trebuie sa ia si ele niste bani de la bugetul de stat. La ultimele alegeri prezidentiale l-a girat pe Mircea Geoana ca prezidentiabil, iar (ca sa ma opresc aici) sotia lui a lucrat in Guvernul Romaniei in mandatul de premier al lui Calin Popescu Tariceanu.
Razvan Dumitrescu, celebrul realizator al Antenei 3, s-a facut remarcat in timpul campaniei prezidentiale din 2009, cand l-a pus pe actualul presedinte sa comenteze filmul in care se presupunea ca acesta lovea un copil.  Dupa ce fiscul a descoperit cateva nereguli in privinta modului in care incasa bani de la patronul sau de atunci, Sorin Ovidiu Vantu, dar si a modului in care isi platea datoriile catre stat, a virat imediat in curtea mogulului din Baneasa. Explicatia: “Realitatea” il cenzura.

Victor Alistar, al treilea si ultimul pe lista cu voia dvs., este nimeni altul decat directorul executiv al Transparency International. Domnul Alistar are la activ un dosar penal in derulare, fiind acuzat de fals si uz de fals. Functiile publice cu greutate si rezonanta in justitie i-au facut cu ochiul de-a lungul timpului si a sperat pe rand ca va ocupa postul de ministru, sef la ANI sau chiar si-un simplu membru CSM, fiind sustinut prin rotatie de PNL sau PSD.
Pe scurt, cum zicea Monica Macovei, rade lumea de noi… cu gura pana la urechi! Nici dregatorii de la Inalta Poarta nu apleaca urechea daca nu ai argumente.
AUTOR RADU MORARU
SURSA www.nasul.tv 

Niciun comentariu: