luni, 13 februarie 2012

MRU, SOLIDARITATEA SI PRESA DE ASISTATI

Primul semnal a apărut încă de la momentul investiturii cabinetului său în Parlament, joi. Atunci când MRU a mărturisit că lucrează cu plăcere încă de la 6 dimineaţa şi că, pentru el - asta a repetat-o! - munca e o formă nobilă de patriotism. Scurt, mi-am zis în barbă: gata, şi-o va încasa în curând!

Ei bine, nici 48 de ore nu au trecut şi MRU e linşat de pseudojurnalisti (mulţi, dintre aceia care practicau presa prin batista!) sau de mulţimi confuze de literaţi rataţi pe FaceBook. De ce? Pentru că a îndrăznit să sugereze că şi oamenii care stau înzăpeziţi ar trebui să dea o mână de ajutor militarilor. În fond, nu e nimic în neregulă, nu e nimic neconstituţional să îţi faci pârtie prin curte, să nu aştepţi să vină soldaţii să te duce pe braţe la budă din fundul curţii şi, în genere, să dai o mână de ajutor. Să coci o pâine, să pui mâna pe o lopată, să întinzi o mână…

Pare (încă) un exemplu aparent banal din ceea ce e România, dar nu e deloc aşa - avem aici, în mic, ceea ce e ţara asta în mare! Avem o mână de chibiţi care ocupa, cu impostura, spaţiul public, avem o parte semnificativă a presei compusă din asistaţi, avem ipocrizie, avem ticăloşie şi un dispreţ imens pentru ideea de muncă. Plus că, în cazul ăsta aparte cu dezapezirea, de vreme ce sunt implicaţi militarii, între două reprize de bocete crocodilesti pe umerii poporului, canaliştii politici mai pot să dea şi câteva capete în gura generalului Oprea, nu?
AUTOR CRISTIAN PATRASCANOIU
SURSA hydepark.ro

Niciun comentariu: