marți, 11 ianuarie 2011

DICTATURA LIBERALA

Crin Antonescu, este unul dintre papagalii de pe scena politica romaneasca, care mereu insinuiaza ca Romania din zilele noastre ar fii un stat dictatorial. Bizonii din fata sticlei, fara pic de creier inca-l cred pe chiulangiu.
Daca nu ma inseala memoria, diva in decembrie 2009, dupa primul tur, acuza televiziunile in special trustul lui Felix, pentru ratarea calificarii in finala prezidentialelor. Pe atunci, mogulul era un malefic, astazi este un partener de incredere pentru rederesarea tarii. Mai nou se zvoneste ca vor sa-l unga pe turnator al doilea om in stat, facandu-i vant ''prostanacului''.
Sa revenim la partea cu dictatura. Se pare ca-n partidul liberei exprimari, trebuie sa ai ciocul mic si capul plecat fiindca asa doreste chiulangiul parlamentar. Multi dintre membrii liberali stramba din nas, cand miros aceasta alianta insa in PNL nimeni nu are drept la replica impotriva sefului. ''Vrajitorul'' de la finante, Vosganian a aflat de la televizor ca partidul in care este membru si are functie de conducere, despre acesta alianta, menita sa scape patria din ghiarele marinarului si acolitilor portocalii. Pus in dificultate de aceasta observatie facuta de Vosganian, diva patriciana a replicat ca-i asteapta demisia daca nu-i convine mutarea politica.
Halucinant pentru un partid cu doctrina politica, expusa de liberali, este dialogul dintre Adriana Saftoiu si Crin Antonescu. Fosta consiliera prezidentiala la acuzat pe Antonescu de lipsa de principii liberale, si lipsa de caracter asociindu-se cu un turnator dovedit, doar pentru a beneficia de serviciile antenelor. A urmat replica:
“Tu vorbesti de caracter, care ieri erai cu Basescu si ii turnai planageri penale lui Atanasiu si azi te dai mare liberala? Vorbesti de principii, singurul principiu pe care ar trebui sa il aplic ar fi sa nu te mai prind prin PNL!”. 
Daca stai putin si analizezi aceasta situatie, se observa ca liberalii habar nu au de ce au semnat o alianta cu SRL- ul lui Voiculescu. Nici un membru de partid nu poate explica cu argumente, de ce s-au aliat cu conservatorii. Voci importante critica mutarea. Alianta nu este o decizie de partid este un moft mogulist. Antonescu a demonstrat inca o data ca este catelusul de casa, si executantul de incredere a ordinelor dictate de stapanul Dinu Patriciu. 
Este pentru a doua oara cand Antonescu ne demonstreaza noua prostimii ca el conduce PNL-ul intr-un mod dictatorial. El insusi are impresia ca PNL nu este un partid politic. El da de inteles ca partidul pe care-l conduce este o adunatura de tantalai, el singur aducand partidul la pragul de 20%. Va mai aduceti aminte de potlogaria cu votul pe echipe, pentru asi asigura victoria, cand liberalii in 2010 si-au ales noua conducere? 
As dori sa nu mai vad texte din partea lui Crin Antonescu si aplaudacii sa-i acuzand actuala putere de dictatura, cand acest mod de manifestare a puterii este practicata de acest individ, si nicaieri nu este mai bine in radacini decat in ograda lor.

Niciun comentariu: