luni, 17 ianuarie 2011

UMILINTA MILITARA

Romania televizata, este plina de isterii, produse de trustul antenelor, si marii deontologi politici de pe platourile realitatii. Dupa isteria bugetara, a pensiilor impozitate sau a concediului maternal, de cateva zile ruleaza isteria umilintei militarilor.
Guvernul condus de '' Napoleon'', umileste armata romana. Ministrul Gabriel Oprea ar trebui sa-si dea demisia de onoare fiindca a promis ca pensiile militare nu vor scadea dupa recalculare. Sindicatul pensionarilor militari se pare ca a actionat statul in judecata. Personal, nu ma intereseaza ce va decide instanta. Imi doresc ca pensiile nesimtite din acest sistem sa dispara.
Intr-o tara in care salariul minim pe economie este de 670 de roni, si pensia minima garantata de 350 roni, nu vreau sa se mai plateasca pensii precum cea a generalului Pavel Abraham de 22 000 roni. Acest fenomen este o anomalie pentru societatea romaneasca. Nu pun botul la faze de genul : '' dom'le, puterea actuala dezbina societatea, ridica categorii sociale, impotriva altor categorii sociale''. Din punctul meu de vedere in Romania de astazi nici o pensie militara, nu ar trebui sa fie mai mare de 5000 de roni. Daca as fii premier nu as mai alerga prin balarii ocolind aceasta tema. As raspunde franc : '' asa vor muschii mei ca pensiile sa fie recalculate. mucles si joc de glezne''. Chiar daca pierd ceva bani in urma recalcularii pensionarii proveniti din sistemul militar, au in continuare o pensie foarte frumoasa in comparatie cu categoriile sociale neprivilegiate de regimul Ion Iliescu. Imi vine greata cand vad pe sticla tv-ului, imbecili care se plang ca din 3000 au mai ramas cu 2500 roni. Fundurile grase, raman cu o pensie tripla, in cel mai rau caz dubla, fata de pensionarul de rand. Sa nu mai vorbim ca ajunge la varsta de pensionare cu 10 ani mai devreme, decat pensionarul obisnuit.Cu ce este mai prejos un pensionar care a lucrat in sistemul industrial, sau in agricultura, fata de acesti militari?
Acum plang pe la televiziuni, ca si-au riscat ca prostii viata pentru patrie. Unde? Nu imi aduc aminte sa fii fost in conflict  militar cu cineva, de la al doilea razboi mondial incoace. Poate sunt slab eu la capitolul istorie. Din cate imi aduc aminte, de prin istoria contemporana, prin decembrie 89'  armata romana la ordinul generalului Stanculescu, a ratacit cateva gloate prin populatia tarii. Atunci au avut o batalie grea cu teroristii de pe meleagurile patriei. Teroristi aflati doar in imaginatia lui Ion Iliescu.
Ce au facut ofiterii nostrii in cariera lor militara? Au prins cate un amarat la stagiul militar, pe care l-au umilit cum au vrut ei, ordinul se executa nu se discuta, au umblat majoritatea la curve, si au tras la masea. Din 2000 incoace au inceput sa se avansese in grad sa se decoreze intre ei. Grad mai mare, pensie mai mare, daca au reusit sa o puna si de o decoratie au dat lovitura-n bugetul statului.
In caz de razboi, sunt curios cine va fii in prima linie cu un singur glont pe teava. Ei ofiterii cu glorioase cariere militare in spate, sau noi voluntarii din randul civililor? Pariez pe voluntari.

Niciun comentariu: