vineri, 7 ianuarie 2011

VOICULESCU PRIMUL BENEFICIAR AL ALIANTEI

După ce PSD-iştii şi-au cerut înapoi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, liderul din umbră al PC şi-a adjudecat-o pe cea a liberalilor, dispuşi să-l "sacrifice" pe Teodor Meleşcanu.
După o intalnire fata-n fata cu liderul PNL Crin Antonescu, lui Dan Voiculescu i s-a garantat păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al Senatului. 
Liderul PC ocupă postul ca urmare a înţelegerii cu PSD, căruia îi revenea, însă după ce a părăsit barca social-democraţilor aceştia şi-au revendicat scaunul de vice pentru următoarea sesiune parlamentară. Liberalii s-au arătat imediat dipuşi să-l sacrifice, din februarie, pe Teodor Meleşcanu, reprezentantul lor în conducerea Senatului.

Chelaru: fără protocol, nici funcţia nu va mai fi la PC

"În momentul în care alianţa cu PSD a fost ruptă, postul de vicepreşedinte al Senatului nu mai are cum să rămână la PC. Funcţia de vicepreşedinte al Senatului a fost cedată, conform protocolului, unui reprezentat al PC. Cum Dan Voiculescu era singurul reprezentant al PC din Senat, funcţia i-a revenit lui. Dar dacă protocolul nu mai există, nici funcţia nu va mai fi la PC", a explicat, pentru EVZ, Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.
Primul semnal de susţinere pentru Voiculescu a venit chiar de la Crin Antonescu. "Dacă se constituie un grup PNL-PC nu avem niciun fel de problemă în a propune domnului senator Dan Voiculescu poziţia pe care a avuto şi în formula PSD-PC, şi anume cea de vicepreşedinte al Senatului", declara el. De altfel, susţin surse din PC, funcţia s-ar fi negociat între patru ochi de Voiculescu şi Antonescu.
Propunerea preşedintelui PNL este susţinută, cel puţin declarativ, şi de alţi lideri liberali. "Susţinerea domnului Voiculescu este o decizie politică, negociată între partide. Dacă PNL va lua această decizie, noi, grupul parlamentar de la Senat, nu putem face altceva decât să o respectăm", a explicat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

Meleşcanu se dă la o parte

"Sacrificarea" lui Meleşcanu a fost confirmată indirect şi de senatorul liberal Dan Radu Ruşanu. Întrebat dacă PNL îl va susţine în continuare pe Meleşcanu pentru poziţia de vicepreşedinte, Ruşanu a răspuns: "Nici nu afirm, nici nu infirm pe cine vom susţine".
La rândul său, Meleşcanu susţine că este gata să se dea la o parte pentru Voiculescu, dacă aceasta va fi decizia partidului. "E o chestiune de negociere. Nu ştiu nimic despre aceste schimbări, dar eu nu am nimic împotrivă. Voi rămâne preşedinte al Comisiei de Apărare", a spus Teodor Meleşcanu pentru EVZ.
SURSA:  www.evz.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

aceasta noua coalitie nefireasca, nu face altceva decat sa serveasca interesele meschine de partid ale unor fosti turnatori si securisti si nicicum interesul national...sa speram ca romanii se vor destepta macar in al treispelea ceas...

la mine pe blog Si chinezii au copiat F-22 Raptor!...Poate il vor numi "Marele Vant Chinezesc":):::)

Webby spunea...

In toata treaba asta eu nu reusesc sa vad decat incununarea unor interese personale. Ca intotdeauna interesele personale primeaza.

Anonim spunea...

Vor mai mulţi sacrificaţi: Mele, Săftoaica, Orban, Varujan, Tăriceanu etc... N-ai văzut că a ieşit foială:
http://www.gandul.info/politica/psd-si-pnl-tigrul-si-leul-pc-sconcsul-fragmente-din-sedinta-furtunoasa-a-liberalilor-care-a-consfintit-mica-alianta-anti-basescu-7877817