luni, 2 mai 2011

OSAMA BIN LADEN A FOST UCIS

După aproape zece ani de căutări Osama bin Laden, cel mai căutat terorist de pe planetă, liderul al-Qaeda a fost ucis de forţele americane în Pakistan.
Osama Bin Laden a fost pe lista FBI de peste 10 ani pentru organizarea de atacuri teroriste.
Americanii au recurs la toate mijloacele pentru a pune mâna pe cel mai mare inamic al său. Astfel în 2007, anunţau că orice informatie care ar duce la capturarea sa valorează 50 milioane de dolari, a decis Senatul american.

Mii de americani morţi în războiul împotriva terorismului
Pe 5 octombrie 2000, la 22.00, ora locală în Kabul, SUA a iniţiat războiul împotriva terorismului prin atacul Forţelor Aeriene Americane în Afgansitan.
Războiul a beneficiat, la început, de susţinerea publică americană. Mai mult, demararea operaţiunilor în Afganistan a fost susţinută de toată lumea civilizată, de toată lumea creştină.
Cu timpul însă operaţiunile NATO împotriva terorismului s-au soldat cu moartea a mii de persoane, iar mulţi nu au fost de acord cu continuarea războiului.

Şi România s-a aliat cu americanii împotriva terorismului
Sub egida NATO, primii soldaţi români care au murit în războiul împotriva terorismului, în Afganistan, au fost în 11 noiembrie 2003. România a devenit stat membru NATO în urmă cu şapte ani. Aderarea efectivă a avut loc la 29 martie 2004, dată la care militari români activau déjà.

Până în 2009 SUA au cheltuit 650 de miliarde de dolari pentru combaterea terorismului
Pentagonul a cheltuit peste 685,7 miliarde de dolari din 2001 in razboaiele din Irak si Afghanistan pentru a combate terorismul pe plan mondial, a anuntat o agentie guvernamentala de audit.

Government Accountability Office (GAO) a declarat ca pentru razboiul din Irak s-au cheltuit 533,5 miliarde de dolari, iar pentru Afghanistan, Cornul Africii si Filipine doar 124,1 miliarde de dolari, informeaza Reuters.
Cele 28,1 miliarde dolari ramase au fost folosite pentru operatiunile de aparare a teritoriului american.
Suma de 685,7 miliarde de dolari reprezinta 85% din totalul de 808 miliarde de dolari alocate de Congres pentru operatiuni militare in razboiul global impotriva terorismului, dupa atacul de la 11 septembrie.
Osama bin Laden mort de mult timp?

De a lungul timpului au existat mai multe speculaţii privind moartea lui Bin Laden.

Una dintre ele este şi cea de pe 28 decembrie 2007, când într-un interviu cu ziaristul David Frost, Benazir Bhutto, premierul Pakistanului, admite că Osama Bin Laden este deja mort şi că Omar Sheikh l-a ucis, şi că războiul din Pakistan trebuie să înceteze.
SURSA ADEVARUL

Un comentariu:

Anonim spunea...

bin laden nu mai era demult responsabil cu atacurile improtriva westului...el era doar "icoana" labagiilor de fanatici musulmani ce visau 72 de virgine pe lumea aialalta, pt ca pe lumea asta nu erau in stare nici sa aiba o singur femeie...ayman al zawahiri, el era si este capul al-qaeda, deci el trbuie eliminat cat mai repede...

te astept la mine pe blog sa discutam decizia Egiptului de a deschide complet granita cu fasia Gaza...