sâmbătă, 15 octombrie 2011

''I HAVE A DREAM!''

Martin Luther King n-a fost usa de biserica, ba chiar, se pare ca, a avut legaturi nepotrivite cu mafia sindicala. Si nici discursul nu cred ca i-a apartinut, dar el a fost speakerul! Miliarde de oameni si-au amintit celebrul speech cind President Obama a cistigat Casa Alba. Trecusera 45 de ani, de la acel august 1968, si America livra, in stilul sau hollywoodian, primul presedinte de culoare din istoria celui mai puternic stat din lume. Nu a fost o intimplare. O natiune puternica stie precis cind e momentul si cine e persoana potrivita! Cu plusurile si minusurile sale, administratia Obama este exact ce avea nevoie poporul american pentru a desena un nou proiect pentru urmatorii 50 de ani! M-am tot intrebat in ultimii zece ani care este visul meu de simplu cetatean in relatie cu tara mea. De citiva ani, gindindu-ma ca nu sint vesnic, ma preocupa mai ales ce relatie va exista intre copilul meu si tara mea, cu atit mai mult cu cit o invat, in fiecare zi, cit de frumoasa este Romania! Dupa multe framintari, am inteles ce vreau de la cei care stapinesc Romania. Vreau sa fiu liber! Sint pregatit sa ofer in schimb tot restul vietii mele.

Marele viitor al tarii, asa cum il vedea Eminescu, este conditionat de eliberarea cetatenilor sai. Sintem prizonierii Romaniei si vrem sa fim liberi! Viitorul este doar in miinile companiilor private, singurele care pot produce bani pentru bunastarea lor si pentru asistenta celor nevoiasi. Statul s-a demascat ca cel mai prost producator de plus valoare si e recunoscut ca cel mai mare hot si consumator de resurse. Tara mea draga, elibereaza te rog companiile private de tirania statala!
“Vreau sa fiu liber!”, culmea!, era acelasi strigat pe care il simteam acum 21 de ani si il simt si acum, in mult mai multa cunostinta de cauza. Pe vremuri stiai ca, daca vrei sa scapi de Securitate, iei cursuri de inot si treci Dunarea. Astazi, Securitatea s-a disimulat in politica, presa, economie, ong-uri, finante, sanatate si in modul “cel mai exceptional” in justitie. Nu mai e suficient sa stii sa inoti!
Vrei sa fii liber, zdrang!, vine politicul si iti blocheaza cea mai de succes afacere fiindca n-ai prevazut in buget o spaga consistenta. Steve Jobs nici nasturi n-ar fi produs in Romania! Vrei sa fii liber, buf!, securistii din presa iti taie capul si devii cel mai mare pedofil al tarii, sau criminal, sau ce vor ei! Te baga la mondene, ca ai violat o ratza…Sau vin analistii cu morga si descopera, psihanalitic, ca, daca nu erau ei, ai fi atentat la siguranta nationala a lebedelor!

Aaah, vrei sa fii liber in economia de piata? Adica ai trecut de proba cu ratzele? Nu se poate! Nu ai avize! Sau ai probleme la vama, OPC, minister, primarie, prefectura sau la sala de lectura…”Ba, tu vrei sa faci bani?”. Treci pe la primar, prefect, sotie sau sot de mare mahar! Nu treci, nu cistigi!
Ca sa nu mai spun ca daca nu esti cu ONG-ul potrivit pe felie, astia sint in stare sa-ti gaseasca artefacte egiptene la etajul doi al constructiei pe care tocmai ai ridicat-o! In plus, se stie, “privatul” e un mare mincator de animale! Daca ai trecut de obstacolele de pina acum, in general nu se trece, sigur ajungi la mina securitatii din Finante!  Daca muncesti si platesti taxele la zi vei fi urmarit si ti se vor pune noi biruri, mai mari, pina cind n-o sa mai poti si ajungi la penalitati. Daca pina atunci nici macar nu ti-au multumit, ca le faci bugetul din care sa fure cu nemiluita si sa stringa bani de pensii si salarii bugetare, ei bine, cind ajungi la mina lor si ai penalitati, te-a luat dracu! ” Bai privatule, daca n-ai pile zdravene, te execut silit in 15 zile si nu-mi pasa ca, prostule ce esti, 5-10-15 ani ai fost cu taxele la zi!” Mort sa fii si tot te executa!

Despre Sanatate, numai de bine. Daca facem un calcul vedem ca, din toti banii pe care ii viram lunar, dispar anual citeva miliarde… de euro! E o taxa pe “privati” pentru buzunarele smecherilor, “sistemul sanitar” fiind terenul exclusiv al descendentilor Securitatii. Tu platesti, ei fura, doctorii si pacientii sint umiliti. Doctorii spagari sint tot ai lor, nu patesc nimic! Pacientii morti sint ai nostri!
In sfirsit, cind vrei sa nu mori cu dreptatea in mina, sa scapi de toate obstacolele de mai sus, te adresezi Justitiei! Aplauze generale, securistii se tavalesc de ris, smecherii patriei mai sparg un card de 20.000 de dolari pe la London-Paris-New York. “Fraiere, tu n-ai invatat in scoala ca nu ai nicio sansa?! Proasta!, proasta scoala noastra romaneasca!” Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie? Elibereaza-ma de jugul Securitatii! Pentru binele tau, si apoi al meu! Vreau sa fiu liber! Tara mea adevarata are nevoie de mine! Sintem milioane care iti punem pe tava tot restul vietii noastre…
AUTOR RADU MORARU
SURSA www.nasul.tv

Niciun comentariu: