joi, 6 octombrie 2011

''NASUL'' SOMAT SA TRAGA PE DREAPTA

Radu Moraru, managerul postul 10 TV detinut de RCS&RDS, a declarat miercuri pentru HotNews.ro ca ia in calcul inclusiv "ipoteza presiunilor politice" in ceea ce priveste situatia postului. "Au dat oamenii afara, chiria sediului e neplatita, nu se mai intimpla nimic acolo. Iar eu nu reusesc sa-l gasesc pe marele miliardar Teszari la sediul lui din Budapesta, unde ma aflu acum. E acelasi om care a venit la mine acasa, a mincat mincare facuta de mama mea, si acum nu pot sa stau de vorba cu el", a spus Moraru.

Ziaristul a mai spus ca incearca in zadar sa obtina explicatii de la Zoltan Teszari, actionarul majoritar RCS, despre concedierea angajatilor de la 10 TV care a avut loc la inceputul acestei saptamini.
"Aici, in Budapesta, nu se poate purta asa cu angajatii. In Romania insa isi permite sa-i trateze ca pe sclavi, i-a dat afara, desi aveam un contract pe cinci ani. Iar 10 TV avea, dupa doar citeva saptamini de emisie, o audienta mai mare decit DigiSport 1 si 2, posturi in care a investit 150 de milioane de euro", a mai declarat Radu Moraru, care a realizat si emisiunea Nasul la postul controlat de RCS&RDS.

Moraru si-a anuntat intentia de a lansa blogul nasul.tv pentru a relata relatia cu conducerea companiei din telecomReprezentantii RCS-RDS contactati de HotNews.ro au refuzat sa comenteze afirmatiile lui Radu Moraru.Reamintim ca postul 10 TV a fost lansat pe 10 decembrie 2010, Radu Moraru si emisiunea Nasul fiind imaginea noii televiziuni din portofoliul RCS-RDS. Moraru a plecat impreuna cu echipa sa de la B1 TV, post unde a realizat emisiunea timp de zece ani.​
hotnews.ro

''Rad usor amar, pentru ca, incet-incet, cei mai premiati ziaristi vor fi ori free-lanceri, ori pe internet, ori pe bloguri, ori… (ca Mile Carpensian). Eu ma intreb – de multi ani ma intreb – oare eu cat voi mai rezista? Stiu ca se sapa puternic, de ani de zile… Ce trist: toate jegurile, toate lichelele si jafurile care iau bani multi si, pe masura ce fac servicii, iau bani si mai multi, aia prospera, au tupeu!… Cred ca singura solutie – pentru o presa curata – este sa facem o cheta publica. Poporul sa finanteze acest proiect si sa fie actionar direct!… Stiti de de ce? Eu m-am lamurit: nici un mogul nu vrea sa investeasca intr-o presa independenta. Nu vrea nimeni – dintre moguli – Adevarul!” - Radu Moraru
roncea.ro

Ce ar fi daca am rasfoi blogosfera si ne-am opri in data de 24 noiembrie 2010 la aceasta postare: Radu Moraru sau Nasul si-a gasit Nasul...., nu stiu de ce dar la vremea respectiva, mi-am zis sa notez acest articol intr-un colt al memoriei. Nu ar strica o lectura, sa vedem ce demisii s-au anuntat recent pe piata media, si la cine se vor angaja demisionarii. Unde au mai prestat Ion Cristiu si Robert Turcescu in trecut, vectorii principali la aceasta ora a postului B1?! Cu pasi repezi se apropie campania electorala, iar sforile de aceasta data au inceput sa se traga din timp, toate portile par sa se inchida in fata PDL-ului.

Niciun comentariu: