miercuri, 18 aprilie 2012

LIDERUL CRIN, SPIRITUL LUI BRATIANU SI LECTURILE OBLIGATORII

“Sa-ti dai cu stangu-n dreptu” este  o vorba care i se aplica perfect presedintelui PNL, dupa ce a batut palma cu PSD si PC si dupa toate deciziile controversate pe care le-a luat. Gafele politice nu i-au lasat indiferenti nici pe membrii cu carnet si cotizatie la partid si nici pe simpatizantii electori fideli ai PNL. Dezastrul pe care l-a provocat si l-a gestionat Antonescu in partid, dupa ce a fost ales presedinte, isi va arata adevarata masura dupa alegerile din acest an, cand se va trage linie, iar liberalii vor contoriza ce au fost si ce-au ajuns.

Greselile s-au succedat unele dupa altele, girate de un Crin “Presedinte” care defileaza umar la umar cu Ponta si mai tanarul Constantin, omul de nadejde al lui Voiculescu. Ultima si cea mai grava eroare pe care a facut-o a fost sa-l inlature pe Andrei Chiliman de la conducerea filalei Bucuresti.
Ce nu a luat in calcul Crin este istoricul acestui om in partidul liberal si nici nu s-a gandit la faptul ca Andrei Chiliman este poate singurul penelist care, in timpul madatelor castigate fara drept de replica prin vot direct, si-a consolidat pozitia in loc sa si-o erodeze. Pe un asemenea om nu-l trimiti la plimbare transmitandu-i ca se poate consulta si cu Bratianu, pentru ca  tu “Liderul”nu iti vei schimba decizia.
Chiliman i-a transmis marti ca s-a consultat cu Bratianu, nu prin spiritism, ci prin lectura, pe care i-a recomandat-o calduros si lui Crin, odata cu sfatul de a reveni la “Revolutia bunului simt”, dupa ce a derapat in “Revolutia bunului plac”.
Lectura obligatorie pe care i-a recomandat-o Chiliman este volumul “Ion I.C. Bratianu – Conceptie si management politic”,  scris de Ion Novacescu.

Nici Radu Campeanu, fost presedinte al partidului, acum unul dintre decanii de varsta cu care s-a sfatuit Andrei Chiliman inainte de luarea unei decizii, nu a avut o atitudine foarte magulitoare la adresa lui Crin.
“Mi se pare rezultatul unui soi de conflict pe care asta, Crin, l-a avut cu mai multi impotriva lui Chiliman. Acest gest nu are niciun fel de justificare si este o greseala politica foarte mare a lui Crin Antonescu, nu trebuia sa faca asta acum. Trebuia vorbit serios cu Chiliman, fara amenintari. Eu am vorbit chiar azi cu Chiliman si i-am spus ‘Ba, nu umbla cu demisia, nu trebuie sa faci asta, du-te si vorbeste cu ala’. O sa incerc sa vorbesc si cu Crin Antonescu sa opreasca aceste cereri nenorocite”, declara joi Radu Campeanu.
Marti, seniorul a avut o noua iesire la rampa legata de prestatia lui Crin Antonescu. “A avut cateva greseli in exprimare, in atitudini”, spune Radu Campeanu despre atotdecizionalul lider PNL si continua: “Antonescu nu are inca experienta necesara conducerii unui partid de proportia acestuia”.
Pai domnule Radu Campeanu, daca Domnul Crin nu este calificat sa conduca un partid politic, nu va intrebati cum va conduce o tara, in ipoteza in care va deveni presedinte? Sau poate ca Romania este doar un laborator – jucarie unde Domnul Crin, dupa somnic, poate face experiente pe cobai, dupa bunul plac, pentru distractie.

Liberalii mai au o sansa sa se trezeasca si, vorba lui Chiliman, sa revina la “Revolutia bunului simt”, daca ea a existat vreodata, cu un nou presedinte si cu un nou prezidentiabil. Nu mai spun ca “se intoarce Bratianu in mormant”, ca pe Crin oricum nu-l impresioneaza. El viseaza numai fotoliul de Presedinte.  Rau e cand iti ia Dumnezeu  mintile si iti da in schimb iluzia unei functii. Sa fie primit.
AUTOR CRISTINA PANZARU
SURSA www.nasul.tv 

Niciun comentariu: