vineri, 27 iulie 2012

PONTA AR BATE PALMA SI CU AL QAEDA DACA ASTA II ADUCE VOTURI

Parteneriatul cu exaltatul Mircea Dogaru este unul dintre lucrurile pe care nu le faci niciodată ca om politic. Documentul pe care Ponta l-a semnat cu lejeritate este sinistru.
Dogaru e atât de nebun încât e imposibil să crezi că poți să negociezi ceva cu el. Materialul izvorât din mintea colonelului e o sinteză a Răului deversat în ultimul an în spațiul public. Doar să fii de acord „în principiu” cu pretențiile lui Dogaru arată cât de josnic ești ca politician. Cultivând coșmarurile acestui agitator, înveninezi viața celorlalți. Mircea Dogaru adună mulțimi care urlă în piețe și o face cu tenacitatea unui fundamentalist. Băgându-l în seamă, Victor Ponta devine autorul moral, alături de Voiculescu, al faptelor unui maniac irecuperabil.
Voiculescu s-a jucat cu mintea lui Dogaru ca un păpușar malefic. L-a lăsat să facă spume în studioul Antenei 3 de trei ori pe săptămână. Sindicatul pensionarilor militari a devenit o forță capabilă să timoreze politicienii. Mitingurile lor la -30 de grade sub geamurile Guvernului l-au exasperat pe Bocv. În orice oraș mare, vedeai pensionarii militari huiduind și înjurând-o pe Udrea, pe Băsescu sau pe Emil Boc. Imediat, secvențele deveneau știri de impact rulate de sute de ori de televiziunile de știri apropiate de USL.
Înjurătura luată în plin de politicieni creează senzația de prăbușire în ochii electoratului, iar Mircea Dogaru a fost conștient de forța pumnului său. N-a contat că 80% dintre pensionarii militari au primit pensii mai mari prin recalculare și nici faptul că nicio pensie n-a fost scăzută sub 3.000 de lei.
După căderea lui Mihai Răzvan Ungureanu, patronul Antenelor l-a abandonat pe colonelul isteric. Mircea Dogaru primise niște promisiuni fanteziste dar, în fanatismul său, el nu sesizase ridicolul situației. Și nici nu renunță niciodată, amenințând voalat liderii USL că se vor mai întâlni în viață. N-a durat mult și a fost iar nevoie de serviciile colonelului, odată cu adâncirea crizei politice. USL le-a reîntregit pensiile la valoarea din 2010, printr-un act profund inechitabil față de toți ceilalți pensionari din țară. Iar Dogaru s-a întors în piețe, cu vuvuzele și înjurături stropșite printre dinți.
Iar toată nebunia continuă. Cacealmaua negocierilor cu acest colonel care se consideră Profet al Societății Civile demonstrează latura abjectă a manipulării populației. Mașina de zgomote e alimentată cu angajamentul vag al unui parteneriat pe viață. Victor Ponta și Daniel Chițoiu au semnat pe 13 iulie o tâmpenie doar pentru că aveau nevoie de Dogaru în campania pentru referendum. Dar nu așa se face politică. Nu te poți asocia cu drojdia resentimentară a societății, nu așa se cucerește o țară. Înseamnă că nu ai repere, n-ai valori, șerpuiești între Europa și lumea a treia, crezi că o să prostești pe toată lumea, dar asta nu ține pe termen lung.  
Victor Ponta nu e structurat ideologic, stă cu fundul în două luntri, între ambiția de a avea recunoaștere europeană și tentația de-a juca murdar la el acasă. Nu-ți dai seama ce vrea de la viață, se lasă târât în tot felul de capcane, tras de braț într-o direcție sau alta pe coridoare, pus să învețe răspunsuri-șablon, influențat la tot pasul și uneori manipulat. Aproape zilnic dezminte câte ceva. Mereu, dimineața revine asupra unei prostii spuse aseară și îi recunoști crisparea, zâmbetul transpirat de pe față. Victor Ponta devine o mască, se afundă în demagogie în loc să fie autentic. Premierul ar vrea să închidă ochii și să dispară pietrele de moară atârnate de gâtul său. Dar se trezește și uită repede, o ia de la capăt. Să-i spui Vivianei Reding că e în campanie cu PDL și, în paralel, să bați palma cu Mircea Dogaru, care spune că „Uniunea Europeană e un spanac”, înseamnă că ești un politician mărunt. Victor Ponta s-a îmbrăcat în frac dar duhneşte a transpiraţie.

P.S. Ați observat că Crin Antonescu a început să abuzeze de sinonime în discursul său, spunând același lucru în trei feluri diferite în aceeași frază? El nu vorbește niciodată ca un om normal, ci parcă ar da un concert acustic pe scenă, iar vocea sa ar fi un instrument. E tot un fel de a-și imagina că ne poate prosti. Antonescu se îmbată în propriile metafore și începe să piardă contactul cu pământenii.
AUTOR GABRIEL GACHI
SURSA www.evz.ro 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e bine sa-l muscati prea tare pe Mircea Dogaru. Este si un sfat dar si O ATENTIONARE. Jignindu-l pe el sint deranjate, inutil si nemeritat, forte reale.
Militarii , dar in primul rind cei din SCMD, vor sprijini pe oricine doreste stergerea lui Basescu din istoria viitoare !
Iar formele de a o face sint MULTIPLE !
Ponta a facut bine ca a semnat acel document cadru! El si Crin au inteles ca alegerile vin, nu au trecut, ceea ce e dovada de intelepciune. Iar CNSC nu e o structura fara continut.
Asadar maturizati-va !

Anonim spunea...

Pt Anonim de la un anonim: Din comentariul tau intelg ca ameninti, inteleg ca esti membru al marilor sindicalisti militari, intelg ca ai fost sasiu militar dar, mai ales, intelg ca ai facut parte din categoria cadrelor militare care putrezeau prin cancelarii desenand tot felul de caiete si planuri (iti puneai semnatura pe ele pentru ca erau scrise de soldati) alaturi de sticluta de rigoare iar acum te lauzi cum tit aparai tu patria. Gunoi.