vineri, 28 ianuarie 2011

CAND BARONUL LOCAL CADE, VINOVATA ESTE PUTEREA

"Traian Basescu stie clar ca nu mai poate sa castige niciodata alegeri democratice si atunci apeleaza la ceea ce a mai folosit cand era disperat: dosare penale, abuzuri, inscenari, aceleasi metode, DNA-ul. In niciun caz reactia noastra nu va fi una de intimidare sau de pasivitate. Ne vom bate in continuare. Probabil ca luni sedinta noastra de conducere si grupurile parlamentare le vom face in fata la DNA. Daca Traian Basescu nu stie nicio alta metoda prin care sa isi impuna punctul de vedere decat acesta, mergem noi acolo. Viata domnului Nicolescu si a multor alti oameni este o pata pe mainile lui Traian Basescu" - VICTOR PONTA

Stau si ma intreb daca pe micuta trompeta psd-ista, nu la informat nimeni, ca presedintele in exercitiu al Romaniei, nu mai are dreptul de a candida la un nou mandat prezidential. Avand in vedere ca nu poate dispune de 3 mandate prezidentiale, cu siguranta Basescu este constient ca nu mai poate castiga alegeri democratice. Dupa doua mandate la cel mai inalt nivel, nu cred sa mai fie interesat de un post de primar sau de un mandat de senator.
Asa cum era de asteptat, cum cade un jmecher din randul opozitiei, in ghearele justitiei, de vina este puterea. Cand o aripa a structurii de partid, este stransa in lanturile legii, de vina e Baesescu. Traim intr-un stat in care se face politie politica. Daca cade unul din tabara portocalie in ghearele DNA-ului, opozitia defileaza pe sticla aratand cu degetul coruptii societatii. Ai lor sunt anchetati si arestati fiindca-s corupti si infundati pana-n gat in afaceri cu statul, ai nostrii sunt curati ca lacrima, dar din pacate peste noapte li se insceneaza cate un dosar penal de la Cotroceni. Victor Ponta, leaga arestarea baronul argesean, Constantin Nicolescu, de scenele petrecute cu 24 de ore-n urma la Mioveni. Arestarea fiind o nota de plata achitata de PDL, opozitiei. Indirect acesta recunoaste ca partidul sau controleaza si comanda miscarea sindicala din acesta tara.
Membrii opozitiei, sunt scandalizati, ca DNA Pitesti, dezgroapa mortii. Faptele de care este acuzat s-au petrecut acum 4-5 ani in urma. Pentru liderii PSD, zicala ''hotul neprins, negustor cinstit'', este litera de lege. Pentru a intari scenariul ca totul este o inscenare politica din tabara portocalie, arata cu degetul spre fete bisericesti. Ce dovezi mai importante vreti, decat cuvantul ''Inalt Prea Sfintiei'' Calinic. Aici nu mai tin vorbe din popor, litere de lege. Eu tin cont de un lucru. Trebuie sa fac ce spune popa, nu ce face popa. Asa-i o vorba din batrani. In cazul nostru, daca popa spune sa nu minti, atunci tu sa nu minti, daca el minte, tu nu trebuie sa minti. Ca sa-si imbrace coruptii in victime politice, PSD, alege tactica ''free gigi''. Aduni indivizii cu carnet de partid care-ti lipesc afisele electorale pe stalpi in campanie, care defileaza cand este cazul si in copletare aduni prostimea judetului. Le intinzi o hartie colorata, inscriptionata cu o personaliate, si striga tot ce le dictezi. Doar dai tonul si treaba merge ca pe roate. Arunc o privire pe presa argeseana online, si observ ca pitestenii care folosesc netul ca informare nu au cuvinte de lauda ca si protestantii la adresa anchetatului. Dupa spusele comentatorilor pitesteni, prin judet nu se intampla nimic in business, fara acordul, mosierului Costica. Sa optii acordul, trebuia sa cotizezi in contul mosierului sau sa lucrezi cu firmele agreate de el.
Nu inteleg de ce baronul care tinea judetul sub bocancii rosii nu a facut atac de cord cand lua mita, cand masluia dosare pentru a accesa fonduri europene ilegale. Atunci era zmeu, astazi mielusel grav bolnav. De vina nu este Basescu, pentru starea de sanatate a inculpatului. De vina este inculpatul, ca nu a facut atac de cord atunci cand a acceptat mita, cand a intocmit si utilizat documente sau declaratii false, fals intelectual si uz de fals, a instigat la abuz in serviciu, contra intereselor publice, in scopul obtinerii pentru altcineva un avantaj patrimonial.
Daca acuzatiile sunt adevarate si procurorii care instrumenteaza cazul, au dovezi de necontestat, nu mai conteaza dupa cat timp au reactionat. Este important si sanatos pentru justia din Romania, ca acest gen de personaje, sa fie anchetate si introduse la racoare. Ei sunt asasinii economici din interiorul patriei.

6 comentarii:

bazel09 spunea...

Aseară mi-am făcut puţin timp şi m-am uitat la bocetele de la A3 (corul madrigal cu 4 şoumeni şi 3 ţoape)şi la RTV unde îşi făceau numărul PPonta şi Antonescu. Tot ce se întămplă acum îmi aduce aminte de circul făcut de penele în jurul lui Patriciu în 2005, de circul făcut de PSD în jurul lui Bivolaru (nu guru) prin 2002 sau 2003, deci există antecedente.
Nu ştiu de ce nu realizăm că în ţara s-a furatîn draci şi că a venit momentul ca să fie scărpinaţi puţin la buzunare. Care-i problema dacă este arestat ? Să-şi demonstreze nevinovăţia.
Şi totodată m-a deranjat răstălmăcirea vorbelor lui Băse de la UE, prezentate trunchiat doar pentru a rostogoli cuvintele în favoarea lor. Suntem un popor de proşti. Nu ştim ce vrem. Ne lăsăm antrenaţi în fel şi fel de mizerii şi punem bot la vrăjelile celor de la A3 şi Rtv în loc să triem informaţiile după cum ne dictează mintea şi priceperea.

TANO spunea...

bazel09, cand tonomatele de pe irealitatea si A3 urla, cand opozitia face front comun in jurul unui singur personaj, asta inseamna ca institutiile statului asa schioape cum sunt functioneaza. o vreme am crezut ca indivizii vor doar ciolanul. astazi cred ca astia zbiara de frica catuselor. in regimul basescu procuratura a inceput sa intre in ei. astazi e unul, maine e altul si tot asa. mai sunt 4 ani.timp berechet ca justita sa-si faca treaba cu acesti balauri

Teacheru spunea...

Pentru oamenii care gandesc folosindu-si propriul cap si nu accepta progrmele de spalarea creierului de pe Antene-RTV, de fiecare data cand se latra concertat pe cele 2 canale colectoare pe acceasi tema e semn ca interesele mogulesti au mai primit o lovitura.

Anonim spunea...

Deutschebrak te salutĂ!
Ponta zilnic se autodepășește în imbecilitate. Cum să zici că arestarea baronului PSD de Argeș este o replică la rahatul de miting de la Mioveni? Păi, am fi scăpat până acum de baronii PSD, la cât sunt de tocați Băse și pedelimea, în ultimii ani, de mai toată presa. Lasă că B1 și-a revenit, odată cu înscăunarea lui Oancea, în spatele căruia stau pitulați Buzăianu și Elan Schwartzenberg! Apropo: procurorul Ponta a uitat cum l-a scos basma curată pe Elan, care escrocase o firmă britanică?
Și mai e o chestie importantă: medicii care certifică bolile apărute taman când pușcăriabilul simte miros de zeghe. Nicolescu era bine mersi în Argeș, mai mult de o lipotimie nu avea. Repet: în Argeș. A trebuit mutat la București și găsit un spital de încredere, unde niște medici „prietenoși” îl pregătesc pentru...operație! Și Hayssam era în fază terminală și ce bine i-a priit la libertate cancerul! Uitați-vă la Vîntu: criză de inimă, injecție (musai la spital, că n-avea cine să i-o facă acasă), rotulă fracturată...să tragă de timp până cade s-au pleacă balaurul de la Cotroceni!

Victor spunea...

Ponta greseste grav politic. S-a hazardat afirmand ca dosarele sefului CJ sunt inscenari. Cred ca politic era suficient sa critice arestarea preventiva facand o comparatie cu beizadeaua lui placinta sau monica ridzi care in mod bizar beneficiaza de judecarea in libertate. Altminteri era firesc sa se intrebe la randul lui daca justitia este corecta atata vreme cat insusi basescu a afirmat ca reprezinta cea mai mare pata pe imaginea Romaniei.

Victor spunea...

unui comentator de-al tau, bazel09, am sa-i raspund ca arestarea preventiva presupune ca subiectul este pericol public sau/si poate influenta bunul mers al anchetei. In faza asta nu se discuta vinovatia-nevinovatia subiectului. Apoi mentalitatea de a-ti dovedi nevinovatia este profund antidemocratica specifica regimurilor dictatoriale tip ceausescu. Ideea este tocmai pe dos, ca procurorii sa demonstreze MAI PREUSUS DE ORICE DUBII ca acuzatul este vinovat.

Legiuitorul a gandit legea de asa maniera incat sa nu permita abuzuri. O societate civilizata pleaca de la premiza ca este mai bine sa scape un vinovat decat sa pedepsesti un nevinovat. Justitia in democratie are rol educativ , nu punitiv! Pote intelegem si noi la peste 20 de ani principiile democratiei. Nu suntem barbari sa cerem sange si razbunare.

In privinta "scarpinarii la buzunare" este binevenita oricand numai sa se faca din spirit de dreptate nu din interese meschine.