luni, 3 ianuarie 2011

OMUL POLITIC DIN 2010

Revin dupa o pauza. La sfarsitul lui 2010, pe durata sarbatorilor am decis sa iau o pauza, am renuntat sa citesc presa sa privesc pe sticla posturilor care se ocupa cu viata politica din Romania. A fost o perioada scurta in care nu am vrut sa stiu nimic despre ce se intampla in Romania. Am preferat sa-mi dedic timpul familiei. De astazi revin in lumea blogosferei, atat cat imi permite timpul, insa ar fii ideal ca de luni pana vineri sa reusesc sa urc o postare pe blog.
Acum ca am terminat cu introducerea, astazi ca subiect am raspunsul meu pentru concursul realizat de Dan Andronic, pe blogul personal. Raspund cu intarziere fiindca concursul este inchis. Intrebarea concursului este : '' cine este omul politic al anului 2010? ''
 Raspunsul meu este simplu: Traian Basescu. De ce Traian Basescu? Optez pentru presedinte, deoarece a fost singurul om politic care a renuntat in discurs la populisme si mereu a prezentat realitatea dura a tarii. Am apreciat faptul ca nu s-a ferit sa-si strice imaginea publica si simpatia, anuntand vremuri grele pentru bugetari si pensionari. A fost un partener corect pentru PD-L, sustinandu-le reformele, proiectele si deciziile, de multe ori a preferat sa-si desfaca pieptul in fata mitralierelor media si a opozitiei. Nu si-a abandonat niciodata camaradul desi era mult mai usor sa renunte la premierul Emil Boc. Si-a asumat masurile de austeritate, cand putea foarte bine sa arunce pisica in curtea guvernului. E primul om politic, care mitraliaza public justitia, cancerul acestei tari din punctul meu de vedere. Nu s-a ferit sa critice dur, si sa-si puna la zid partenerul cand acesta la dezamagit in cazul Ridtzi.
Traian Basescu, s-a comportat ca un adevarat sef de stat intr-o situatie extrem de critica pentru Romania. A renuntat la vrajeala tipic damboviteana, a preferat adevarul. Solutiile pentru populatie prezentate de Traian Basescu in aceasta perioada grea, au fost munca, solidariditatea, optimismul, administrarea corecta a propiului patrimoniu si de ce nu suferinta, retezand din scurt intinsul mainii la bugetul de stat, dupa pomana. Presedintele a demonstrat inca o data in 2010 ca are coloana vertebrara si o atitidine de comandant. A preferat sa fie hulit de multime, nu a dat nici un pas inapoi in lupta cu criza economica. A crezut mereu ca prin deciziile luate, pe vasul naufragiat se va ivi un petec de pamant unde sa-si debarce echipajul,  in ciuda faptului ca echipajul oricand iar fii facut un branci peste bord, servindu-l hrana rechinilor.

3 comentarii:

Viorica spunea...

Perfect adevarat. Imi place analiza facuta si sunt de acord cu tot ceea ce ati scris.
Vio Dobre

Doar Libertate spunea...

Ba, adevarul este ca indeplinesti in totalitate statutul de lingator de gaoaza de Basescu, esti un adevarat maestru, la fel ca si prietenul tau "Neinfectat de comunism". Chestia estea ca o sugi bine. Faptul c-o sugi la greu nu-i problema, chestia este ca esti analfabet. Uita-te si tu cum scrii, dar nu prea cred c-o sa-ti dai seama, bulake. Esti mare bulangiu, stii sa ti-o tragi la cur.

Viorica spunea...

Pentru DM, daca nu iti place ceea ce a scris de ce ai citit???? Ti se vede caracterul dupa ceea ce ai comentat, esti la fel ca stapanii tai (felix, patriciu, vantu, betivul de crinuta si bolsevicul de ponta). Nu merita respectul de a le scrie initialele cu litere mari. Intereseaza-te sa vezi cine este chuky antonescu, un betiv si chiulangiu notoriu, tot parlamentul il stie. Eu stiu de la sursa, cineva care lucreaza in parlament. Te rog sa respecti autorul, este opinia lui, asa cum si tu o ai pe a ta.