joi, 10 februarie 2011

BASESCU LA RADIO ROMANIA ACTUALITATI

"Este o încercare de intoxicare uriaşă. Dacă discutăm de cangrena din frontierele româneşti este evident că şi înceracrea de a o lăsa la 2009-2010 este o minciună. Cangrena este mult mai veche. E arhicunoscută şi tolerată de toate partidele care s-au succedat la guvernare, din '90 până acum. Vă aduceţi aminte în timpul războiului iugoslav, România era acuzată de trafic de combustibil, se făcea prin frontiere, nu porumbelul ducea... sau nume celebre ca Ruşanu, Dan Radu Ruşanu – vă mai spune ceva legat de vămi? Sau Nini Săpunaru, sau Dinu Vamă sau Diaconu? Spun lucrurile astea ca să ne ducem puţin în timp. Toate guvernele până acum au fost lipsite de voinţa de a interveni în această zonă. Iată, s-a găsit un Guvern, s-au găsit nişte instituţii care au intervenit. Aici suntem. Că se încearcă deturnarea sensului acestei operaţiuni: "că-i politic", "că-i bătălie în interiorul PDL". Nişte minciuni fără limită".

"Trebuie să vă spun că sinteza de presă de azi dimineaţa m-a uluit, legat de modul cum este prezentată această acţiune (anchetele de la vămi - n.r.) şi este prezentată pe mai multe papliere. Cel mai inconsistent şi lipsit de adevăr mi se pare curentul care încearcă să responsabilizeze un partid pentru corupţia din vamă, adică partidul de guvernământ, încercând pur şi simplu să prostească telespectatorii sau ascultătorii sau cititorii. Cum este posibil să încerci să acuzi partidul de guvernământ când această acţiune de cea mai mare amploare se petrece acum, cu acest partid la guvernare",

Alte declaratii prezidentiale:  
 
''Dacă vorbim de legături ale partidelor cu vameşi sunt dintotdeauna. Eu sunt deschis şi cer cui are informaţii despre bani puşi la dispoziţia unui om politic să spună.Toate afirmaţiile sunt s-au dat bani la partid, abstract. Nu vreţi voi justiţiabili să spuneţi cui. Altfel e o laşitate ordinară.

Este un joc politic din mai multe motive. M-am documentat şi eu. Nu e vorba de afirmaţia procurorului, judecătorului, ci a celui care a fost inculpat. Acest om de afaceri trebuie să spună omului căruia trebuia să ducă banii. Cineva trebuia să aibă o mână să-i ia.

Păcat că suntem atat de mărunţi şi la o acţiune mare o politizăm. Pentru prima dată cu un partid aflat la guvernare se face o asemenea operaţiune şi e făcută pentru a nu proteja pe nimeni, nici pe cei puşi de PDL, nici pe cei puşi de PNL. Au şansa să spună cui au dat banii, cu nume şi prenume.

Acum PDL plăteşte că n-au ţinut cont de ce le-am spus. Nu politizaţi numirile. Plătesc mediatic un cost  care li se trimite ca factură degeaba, pentru că nu au reuşit să-şi pună oamenii în toate funcţiile.

Realitatea e una singură. Era un mare nimeni care se pare că a afirmat la televizor ca preşedintele ştia din 2005 de această operaţiune.Am primit informaţii de cel puţin două ori pe an despre ce s e întâmplă la punctele de frontieră.

Faţă de anii trecuţi intervine hotărârea CSAT prin care pentru prima oară instituţiile statului sunt obligate să lucreze într-un sistem coordonat pe priorităţi stabilite. Această cooperarea a devenit obligatorie în fiecare judeţ.''
sursa www.evz.ro

Niciun comentariu: