miercuri, 9 februarie 2011

SOLIDARITATE PARLAMENTARA PENALA

Daca ma gandesc la declaratiile date de parlamentarii PDL si celor din opozitie, astazi gangsterul de cartier, Dan Pasat nu ar mai fii beneficiat de imunitate parlamentara. Desi deputatul PDL, Gelu Visan anunta in emisiunea moderata de Radu Moraru, ca in acest caz portocalii vor vota cu bilele la vedere, pentru a nu mai fii confuzii precum in cazul Ridzi, in seara de 7 februarie, la vot pe 8 februarie, a fost vot secret. Nu ma surprinde. Nu a fost vot in Parlament, pe tema ridicarii imunitatii cuiva indiferent de partid cu bilele la vedere. Aceasta este tactica adoptata de parlamentari pentru a reusi sa-si scape colegul penal, indiferent de culoare si sa apara basma curata la televiziune sustinand ca ei personal a votat in favoarea justitiei. Imi aduc aminte cazul Voicu. Votul a fost secret si jupanul justitiei, era sa scape la mustata de bulau. Ghinionul lui a fost ca atunci partidul dorea o schimbare la fata prin ungerea lui Victor Ponta in functia de presedinte, si l-au lasat din brate la vot. Au fost destui portocalii si liberali care au votat impotriva arestarii in acel caz de rasunet, cu ecou greu si-n magistratura romana.

Revenind la cazul mucosului PDL, Dan Pasat, nu arunc vina pe coalitia aflata la putere. In marea lor majoritate au votat pentru ridicarea imunitatii inculpatului. Faptul ca nu au reusit sa-si asigure prin prezenta o majoritate si sa voteze toti cu bilele la vedere arestarea lui Pasat ma lasa rece. Votul majoritar pozitiv arestarii era obligatoriu sa vina din opozitie. Ii pot condamna pe cei 34 care au votat impotriva arestarii, care probabil sunt la fel de penali ca si inculpatul. Stim cu totii ca nu exista partid sau alianta politica imaculata. Toate au cateva pete negre in componenta.

Este de condamnat si infierat, reactia opozitiei in acest caz. Indivizii au fost prezenti pentru a se realiza cvorumul dar s-au abtinut de la vot. Au dorit sa arate poporului cum isi salveaza puterea penalii. Asta-i placa, pe care o recita la televiziunile moguliste. Insa impreuna cu deontologii de serviciu omit sa aduca la cunostinta cetateanului ca prezenta lor in sala, urmata de absenta de la urne, inseamna un vot indirect dat in favoarea inculpatului. Intelege cineva nebunia asta? Cum poti tu parlamentar de opozitie zi de zi sa-mi vorbesti de penalul Pasat, aparat de PDL, iar cand ai ocazia sa-l  trimiti pe acest borfas in fata legii te abtii?

Astazi, opozitia degeaba incearca sa arunce piatra-n curtea puterii. Piatra penala se afla-n curtea lor. Daca in coalitia guvernamentala gasim 34 de pete negre penale, gasim o opozitie plina de pete negre, penale. Nici un opozabil care zbiara ca puterea face scut impotriva justitiei, nu a votat pozitiv pentru arestarea lui Dan Pasat, desi avea ocazia sa-si satisfaca dorinta vazandu-l pe mucosul portocaliu fara imunitate parlamentara. Au fost constienti ca prin absenteismul din fata urnelor il vor scapa de lanturi pe Pasat. Cu borfasul liber, opozitia poate  rasufla usurata. Impreuna cu deontologii de serviciu de la curtea mogulilor, pot sustine in continuare textele referitore la stat politienesc, dosare instrumentate politice, obstructionarea justitiei cand este cazul unui parlamentar aflat la putere.

As mai sublinia un mesaj transmis penalilor puterii. Aruncati-va din barca marinarului fara frica, va pescuim noi. Cine are probleme cu justitia are nevoie de opozitie pentru a scapa de belele. Ramand in barca condusa de Basescu, risca sa se izbeasca de ghetarul plutitor, intitulat justitie. Sustinuand regimul Basescu, nu poti pune capul seara linistit pe perna. Traiesti cu frica. Dimineata indiferent ca esti la putere sau in opozitie, e posibil sa te trezesti cu mascatii in casa. Tradeaza, vino alaturi de noi! Daca punem laba pe putere, dormi linistit.Veghem si votam noi pentru tine.

Niciun comentariu: