joi, 3 februarie 2011

CU VRAJITOAREA LA PARNAIE

Rasfoiesc presa noastra cea de toate zilele, si gasesc un articol intr-un cotidian, amuzant. Alesii nostri a luat-o razna. Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, pregateste un proiect de lege prin care vor sa arunce vrajitoarele la zdup. Nu pe toate, doar pe prezicatoarele, ale caror preziceri nu se adeveresc. Pedeapsa este de la 6 luni pana la 3 ani. In unele cazuri se dau amenzi penale.

Stimabilii nostri conducatori, vor sa inscrie vrajitoarele intr-o asociatie profesionala, eliberandu-le un aviz de functionare. Practicantelor le va fii interzis sa aiba punctul de lucru in jurul scolilor, bisericilor si a institutiilor publice. Doamnele care iti ghicesc destinul si norocul vor fii obligate sa-ti taie chitata si sa fie platitoare de TVA. Cum meseria este bratara de aur, guvernantii au decis sa legalizeze si prosteala la drumul mare. Atentie sa ai palmele curate cand te duci la ghicit. Sa nu cumva sa derutezi ghicitoarea. Nu vrei sa o ai pe constinta, facand parnaie, ca nu ai grija de igiena ta corporala.

Daca traduc acest proiect de lege, guvernul le permite, in prima faza sa-ti curete portofelul, din vorbe. Este convenabil, reusesc sa mai adauge ceva franci la pusculita statului. Apoi le selecteaza. Care umbla cu vrajeala si preziceri ieftine le arunca la racoare. Trecand prin acest filtru de selectie, ramanem pe piata cu vrajitoarele si prezicatoarele, care demonstreaza in timp prin practica, ca sunt adevarate oracole pentru societate. Nu m-as mira daca maine-poimane, alesii nostri alearga cu programele guvernamentale pe la vrajitoare. Din aceasta aberatie pe care vor sa o arunce pe piata, rezulta ca ei cred in preziceri si vrajitorie.

Stau si ma intreb cum vor reusi sa demonstreze anchetatorii in aceste cazuri, ca vrajitoarele si-au ratat prezicerile si vrajile. Ca sa demonstrezi ca ai fost pacalit de vrajitoare, trebuie sa mergi cu cel putin doi martori. Eu propun sa oblige vrajitoarele prin lege, sa-si angajeze o secretara care sa bata la masina toate balivernele pe care ti le arunca-n fata, in timpul sedintei. Apoi sa stampileze si sa semneze. Asa se mai lauda si guvernul cu realizarea unor noi locuri de munca.

Un comentariu:

Victor spunea...

probabil s-a constatat ca sunt bani multi in acea zona. De la femei care frecventeaza zona asta am inteles ca ei insisi, alesii, apeleaza la serviciile vrajitoarelor. Dovada ar putea fi daca inregistrezi sedintele. In ziua de astazi nu este asa greu sa le inregistrezi macar audio. Instanta poate lua in considerare o astfel de proba. Uite, asa cum iti spuneam eu cunosc vreo 3 specii care au lasat cateva zeci de mii de euro la vrajitoare. Asa ca s-ar putea intr-adevar sa fie vorba despre bani foarte multi care in mod firesc trebuie impozitati. Eu consider ca este bine sa se creeze un cadru legal de functionare.