marți, 12 iulie 2011

LUCIAN BUTE UN CAMPION CU MULTE SEMNE DE INTREBARE IN JURUL VALORII SALE

Isterie mare in jurul meciului sustinut de campionul nostru mondial la box profesionist, Lucian Bute in fata francezului Jean Paul Mendy. Fostul campion mondial Leonard Doroftei a tulburat din nou apele in jurul valorii lui Lucian Bute, sustinand ca francezul ar merita un premiu Oscar pentru cazatura din finalul rundei a IV-a.''Mendy, a venit sa-si ia banii si sa se care'' ar fi afirmat Doroftei.

Aprigii sustinatori ai lui Lucian Bute i-au sarit in cap ''mosului''. Poate la finalul meciului Doroftei a fost ironic, dar as vrea sa amintesc cititorului meu ca acum o luna de zile tot la Radio GSP, Leonard, afirma ca acest Mendy, e boxer bun, pana urca in ring, si ca nu are cum sa reziste mai mult de 5 reprize cu Lucian Bute. Punct ochit, punct lovit de Leonard Doroftei. Tot in aceiasi emisiune, '' mosul '' a afirmat ca Bute ar trebui sa boxeze cu adversari de calibrul sau si sa mearga in SUA, in patria boxului sa vada si el ce inseamna boxul adevarat.

Nu am sa intru in disputa care a fost mai mare Bute sau Doroftei, pentru mine la acest capitol lucrurile sunt clare. Lucian Bute mai are multa paine de mancat sa demonstreze in boxul profesionist ce a reusit sa demonstreze Leonard Dorin Doroftei. Este o diferenta de la cer pana la pamant intre cei doi.

Aparatorii lui Bute sustin ca francezul nu este un nimeni in lumea boxului fiindca are 29 de victorii si nici o infrangere in cariera de profesionist, si ca a fost impus de IBF, in ring cu Lucian Bute. In box, poti aduna si 40 de partide fara infrangere, problema este cu cine ai boxat si pe cine ai invins. Imi spune cineva ce nume mare din boxul profesionist a invins Mendy?! Statistica spune multe lucruri in lumea sportului. In versiunea IBF, intradevar Mendy este numarul 1, urmat de o serie de necunoscuti, daca ne uitam pe clasamentul versiunii IBO, acolo unde danezul Kessler este challenger obligatoriu pentru campionul Thomas Oosthuizen, Mendy se claseaza pe locul 12. Vreau sa evit capcana clasamentelor facute de cele 4 mari versiuni din boxul profesionist, si arunc un ochi pe clasamentul intocmit de revista ''Boxrec''. Mult umflatul Jean Paul Mendy datorita celor 29 de victorii se claseaza pe locul 17, iar Lucian Bute este liderul clasamentului.

Hmm, un meci mai usor pentru Bute. Dau timpul inapoi si observ ca irlandezul Brian Magee, invins de romanul nostru prin KO in runda a X-a, este clasat pe locul 14. Nu-i nimic, alerg in timp si dau de spaima Librado Andrade, care la trimis pe Bute in lumea viselor, dar ce bine este cand boxezi acasa in Canada, arbitrii uita sa numere cum trebuie (daca spun tampenii revezi Doroftei - Spadafora). Spaima Andrade ocupa halucinantul loc 23 in clasamentul ''Boxrec''. Analizez cu atentie clasamentul si observ ca cel mai bine cotat boxer in fata caruia Bute si-a aparat centura este columbianul Edison Miranda de pe locul 13. Tragand linie, observ ca pana acum in cariera Bute si-a aparat centura in fata unor personaje care nu spun mare lucru in boxul profesionist si nu incrucisat niciodata manusele cu un boxer din top 10 din categoria lui.

Astazi pe boxingnews24.com, apare un articol semnat de jurnalistul Dan Ambrose. Jurnalistul mentioneaza ca Bute de cand a pus mana pe centura a boxat cu pugilist slabi cotati si ca nu are sanse in fata unui boxer de calibrul lui Kelly Pavlik. Ambrose afirma ca nu a fost niciodata impresionat de Pavlik dar sustine cu tarie ca il va face KO pe Bute al nostru in noiembrie, precizand ca singul punct forte a lui Bute este upercutul de stanga. Ambrose a mers mai departe si a afirmat ca intr-o infruntare cu Ward sau Froch, Bute nu are nici o sansa, cei doi fiind cu cel putin o clasa peste Lucian Bute. Iata ca Bute are cotestari si pe site-urile de specialitate din SUA, patria boxului profesionist, nu doar pe guralivul Doroftei, despre care multi afirma ca spune tampenii din invidie.

Lucian Bute, este campionul nostru mondial si trebuie respectat, insa din punctul meu de vedere pentru a-si demonstra adevarata valoare ar trebui sa urce in ring cu greii categoriei, nu doar sa se multumeasca sa-i impuna din 6 in 6 luni cei de la IBF, un adversar modest in fata caruia sa-si apere centura. Procedand in acest fel, Bute isi poate apara centura de vreo 30 de ori consecutiv si tot nu va spune mare lucru in box la nivel mondial, si mereu va fi luat peste picior de cunoscatori ai sistemului, punandu-i la indoiala valoarea. Pentru a demonstra intradevar care este adevarata lui valoare Lucian Bute ar trebui sa intre in ring si sa bata macar 2-3 pugilisti din top 10. Cand va boxa si va invinge adversari precum Ward, Kessler, Froch, Pavlik, Stieglitz, Sartinson, Glen Johnson, Quillin, Oosthuizen, imi voi scoate palaria in fata lui Bute si-l pot aseza pe acelasi palier cu Leonard Dorin Doroftei. Pana nu va boxa impotriva elitei si va invinge ,de la categoria din care face parte Lucian Bute va fii un campion mondial cu multe semne de intrebare. Adevaratele examene pentru valoarea pugilistului roman vor fi cu Pavlik, Kessler, Froch sau Ward. Pana acum au fost meciuri de incalzire cu adversari slabi cotati pentru a ridica nivelul bursei pe care va urca in ring.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Buna, Interesant si doct postul, dar premisa, eronata. Dupa mine, ce spune Doroftei este pura invidie, fara alta poliloghie.In privinta lui Bute, remarc trasatura tipic romaneasca: sa ne invidiem gloriile, si sale minimalizam.Inseamna ca n-am gresit cu postul de azi!Toate bune si posturi, nu asa de romanesti!Madi si Onu

TANO spunea...

madi si onu, eu nu-l marginalizez cu nimic pe bute, eu doar constat ca bute nu a batut nici un nume greu in boxul profesionist. bute si-a aparat el de 8 ori centura, dar si-a aparata in fata nimanui. de exemplu dacu nu boxeaza cu pavlik in 6 luni de zile sau nu-si gaseste adversar pe masura, IBF il va impune in mare masura dupa cum stau lucrurile acum pe pablo farias, care conform BOXREC, este pe locul 40 in lume. diferenta intre doroftei si bute e de la cer pana la pamant. doroftei a avut 4 meciuri in care a intalnit 3 campioni mondiali, bute nu sa batut cu nimeni. vad multi isterici pe diferite forumuri care afirma ca bute e mai bun ca froch. nu poti afirma asa ceva. bute nu a boxat cu nici un nume greu, de asta si palmaresul impresionant la KO, iar froch sau kessler de vreo 2 ani de zile se bate cu elita (top 10)

Neacsu spunea...

Documentat si echidistant articolul. Sunt semne de intrebare. Eu il admir pe Bute, si l-am admirat si pe Doroftei si ii admir pe amandoi pentru patriotism. Leonard este un fel de Becali. Vorbeste mult si nu prea ... diplomat. Poate e si un pic invidios. Dar ma dezamagit la meciul de acasa , cand a pierdut la .. cantar.. total lipsit de profesionalism.
La intrebarile puse de Tano, mai am una care ma bantuie de a doua zi dupa meci : De ce e asa suparat Leonard ca nu a castigat Bute in repriza a 5-a si de ce a spus bute la conferinta de presa ca a castigat in repriiza a 5-a ? Oare asa era programat? Este cel putin ciudat.In rest, atata vreme cat nu stim adevarul, ne putem lua doar dupa evidente. KO venit ca un tren scapat de sub control....

TANO spunea...

doroftei o fi pariat ceva parale. nu stiu cat e de reala dar banciu a afirmat ca bute si mendy, dupa meci au petrecut cateva ore intr-un club, impreuna.

Anonim spunea...

Remarca petrecerii a patru ore , de catre cei doi, suna a gen doroftei, care, apropo de ce spunea cineva mai sus, n-a avut demnitate infruntarii adversarului.In rest, atitudine tipic antena3.In anale, nu+i vor trce victorii in plu mosului si nici inminus, lui bute.Toate bune.

Anonim spunea...

nici doroftei nu a boxat cu niciun nume greu; sa nu uitam ca a luptat in era cand maywheather jr evoluala usoara iar spadafora era umflat si protejat si de aceea a si primit decizia nemeritata cand a luptat cu Leonard Dorin; ca oponenti Bute la depasit pe Doroftei dupa lupta cu Miranda (pana atunci au fost relevanti Bika - top 10 cand s-a luptat cu el si Andrade - top 5 cand s-a luptat cu el - apropo, clasemantele evouleaza in timp, daca esti invins zbori vreo 5-10 locuri) dar apoi au urmat adversari mai slabi cotati; boxrec-ul e irelevant, totul se calculeaza dupa formule acolo; iar la articoul lui Ambrose ar fi cazul sa citesti si comentariile: Pavlik are probleme cu boxerii care stiu sa se miste in ring, a fost invins astfel de Martinez si Hopkins; din boxeri la care ai dat copy paste din boxrec doar Kessler, Froch Ward plus Dirrel sunt relevanti; de la categoria superioara probabil in viitor Bute se va putea lupta cu Hopkins Dawson si Pascal; doroftei e clar invidios, Bute l-a depasit si mai mult are sansa sa lupte pentru suprematia diviziei si sa intre in top 10 p4p

Anonim spunea...

si inca o treaba , Bute a iesit in club cu colegul lui de la interbox Renan St-Juste, stangaciul care l-a ajutat in pregatirea meciului cu Mendy si care a evoluat in primul meci al galei; vorba ceea "all black people look the same for us"; ca de obicei presa romaneasca a picat bacalaureatul