joi, 28 iulie 2011

REVOLUTIONARI - SECURISTI

Perspectiva pierderii privilegiilor nesimţite îi face pe unii „revoluţionari" să-şi dea arama pe faţă.
Prin gâtlejul lor urlă ticăloşia, lăcomia şi impostura. Escroci de joasă speţă au pozat multă vreme în „eliberatori" ai neamului românesc. În acest timp, şi-au jecmănit compatrioţii ca ultimii borfaşi. Prin complicitatea cu politicienii, în frunte cu tătucul lor, Ion Iliescu, ne-au luat banii sub pretextul că ne vând libertate. Ne-au făcut un bine, carevasăzică.

Iată cum sună un mesaj de „revoluţionar", semnat Liviu şi postat ieri pe www.adevarul.ro:
„Revoluţia română v-a dat libertatea să scrieţi ce vreţi despre revoluţionari, să vă plimbaţi în toată lumea în concedii, să aveţi maşini cu benzină în ele, să fiţi patroni, să aveţi presă liberă, zeci de canale de televiziune şi posturi TV, să munciţi în străinătate, să faceţi politică şi multe alte drepturi pe care până în decembrie 1989 nici nu le visaţi. Francezii îşi respectă şi le dau drepturi familiilor revoluţionarilor şi după 200 de ani, pe când noi, pe lângă faptul că nu toţi revoluţionarii se bucură de drepturi, mai sunt şi denigraţi. Ruşine să vă fie!"
Ruşine să-ţi fie ţie, milogule! La muncă, nu la întins mâna! În afară de 500-600 de euro pe lună, teren intravilan şi extravilan, spaţii comerciale, gratuitate pe transportul în comun, scutire de impozite, vrei cumva şi o plimbare pe Sena, să vezi cum sunt răsplătiţi urmaşii lui Robespierre? Ţi s-a făcut dor de strănepoţii pe care Marat nu i-a avut niciodată? Vrei să vezi cum se plimbă cu metroul parizian fantoma lui Danton, deghizată în cerşetori români - fraţii tăi de bunăstare şterpelită?
În raport cu noţiuni sacre precum libertatea, pentru care pretind că au luptat, profitorii Revoluţiei dâmboviţene se comportă ca nişte mici ceauşeşti de bodegă. Căci iată ce propun ei ca obiectiv principal, într-un manifest de mobilizare - imbecil şi agramat - pentru lupta cea mare, programată în luna august:

„Adoptarea în regim de urgenţă a unor modificări la Legea audiovizualului, astfel ca:
- pe timpul emisiunilor TV, radio sau în articolele de presă scrisă, la menţionarea numelor formatorilor de opinie care au desfăşurat activităţi înainte de 1989, să fie OBLIGATORIE menţionarea funcţiilor politice, colaborarea cu fosta Securitate, presa comunistă în care şi-au desfăşurat activitatea etc.;
- pe timpul emisiunilor TV, radio sau în articolele de presă scrisă, la menţionarea numelor formatorilor de opinie să fie OBLIGATORIE menţionarea faptelor cu caracter penal săvârşite de aceştia înainte sau după Revoluţia din decembrie 1989;
- prezentarea unor fapte care nu pot fi susţinute cu documente sau argumente verificabile de către formatorii de opinie în emisiuni TV, radio sau în articolele din presa scrisă să fie sancţionate cu interdicţia de a mai apare în presa scrisă şi vorbită, pe termen nelimitat, funcţie de gravitatea susţinerilor nefondate".
Băieţii au probleme nu doar cu bunul-simţ, ci şi cu limba română. Dar cunosc la perfecţie tehnicile de manipulare din arsenalul Securităţii. Precum mentorul lor Ion Iliescu, joacă la intimidare şi aruncă sugestii otrăvite. Metodele lor nu reprezintă însă o surpriză: zeci de „revoluţionari" - în frunte cu Gelu Voican Voiculescu - au fost dovediţi turnători ai Securităţii, iar alte sute au dosare în aşteptare.
Cu ocazia asta, vom afla şi noi, poate, ce misiuni au executat ei în decembrie '89, sub pretextul luptei pentru libertate.

P.S. Pentru a echilibra balanţa, public şi un mesaj din tabăra românilor fără certificat de revoluţionar: „Dacă-i plătiţi în continuare pe «revoluţionarii» ăştia, eu nu mai plătesc taxele la stat. O să refuz sau o să găsesc o soluţie să fac asta". Ideea nu-i rea, poate aşa vom reuşi să-i scoatem pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu din tăcerea suspectă  pe tema „revoluţionarilor".
AUTOR GRIGORE CARTIANU
SURSA  ADEVARUL

5 comentarii:

Anonim spunea...

titlul era valabil 90%daca ar fi sunat revolutionari tagani!modul de manifestare si de dobandire a avantajelor post-revolutionare asa suna.pacat de cei care credeau ca fac ceva,au facut dar pentru altii.
la romani rusinea n-are margini.

Rudolph Aspirant spunea...

Mie personal, orice ati zice, ca habar nu am daca acest blog si comentatorii lui au preferinte politice specificate, acest articol scris de dl. Cartianu, (despre care recunosc ca iar habar nu am), mi se pare un articol-exemplu de "infierare" de tip bolsevic de secol paranoid XX. Eu sustin in mod etic principial evolutia opticii si discursului general social, (inclusiv politic), in lb. romana, catre perspectiva depresiva, care este considerata mai matura, si mi se pare mai potrivita secolului XXI, cel putin in tarile considerate democratice, in care varsta "functional psihologica" medie a populatiei generale este, in general, peste 12 ani (printre care, din punctul meu de vedere, si Romania).

Rudolph Aspirant spunea...

P.S. Re. perspectiva "paranoida" si evolutia ei catre perspectiva "depresiva": este vorba de ideile d-nei Melanie Klein, care vor fi oarecum mai usor intelese (de catre posibilii interesati) de pe wikipedia decat direct din scrierile dansei. Eu am considerat ca ar putea fi si dansa, dupa d-nii clasici Freud si Jung, o sursa potential reputabila demna de luat in seama cand este vorba de promovat un discurs social public, (inclusiv politic), de tip educativ, dupa ce am aflat ca i s-a dedicat o melodie de rock alternativ in 1985 de catre o formatie de la Boston, Mass.:

http://www.youtube.com/watch?v=npiXD0-S_FY

Rudolph Aspirant spunea...

P.P.S. In nici un caz NU doresc sa se inteleaga ca eu as promova cumva o politica in esenta marxista. Eu doar adun idei din diverse parti, (surse), care mi se par mie mai interesante de pus pe masa, sau in presa (inclusiv on-line), totul in scopul promovarii maturizarii si imbunatatirii calitative a discursului public social, (inclusiv politic). Aceste idei si expresii pot fi folosite, in mod etic politic-profesionist oportunist, de catre diverse partide cu diverse inclinatii si pozitii ideologice, si de catre diverse organizatii de mass-media, care doresc sa educe publicul larg pe diverse domenii de interes. Deci, in fond, recunosc si totodata marturisesc in mod public cat se poate de sincer autocritic, mai particip si eu, uneori, la anumite activitati de tip contrainteligenta, (raspandire de "zvonuri", promovare de anumite expresii lingvistice si notiuni ideologice, etc.), dar totusi imi place sa cred ca o fac in mod cat se poate de etic.

Paul spunea...

Nesimtire TOTALA! Astia au ingenuchiat Romania in ultimii 100 de ani.