marți, 26 iulie 2011

VICTOR PONTA SI DAN SOVA ANCHETATI DE DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au fost sesizați de reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu privire la președintele PSD, Victor Ponta, și senatorul PSD Dan Șova. Sesizarea ANAF ar avea la bază contractele semnate cu complexurile energetice Rovinari și Turceni, dar și firma care sponsorizează cursele de raliu la care participă președintele PSD.
Complexurile energetice de la Rovinari şi Turceni au fost pejudiciate de conducere cu 60 – 70 de milioane de lei (16  - 17 milioane de euro), în perioada 2007 – 2009, iar printre societăţile care au contribuit la realizarea acestei pagube se află şi firma domnului Şova, care a încheiat cu cele două complexuri contracte care nu întrunesc condiţiile de legalitate", a spus Sorin Blejnar, şeful ANAF.Potrivit acestuia, DNA va verifica din punct de vedere legal contractele. „A fost sesizată DNA, pentru a  se vedea dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni economice", a mai spus Blejnar.
Nu există o sesizare penală referitoare la firma domnului Şova, ci doar o sesizare generală, care vizează activitatea firmei din anii 2007, 2008 şi 2009.
Surse din cadrul ANAF au confirmat pentru EVZ că există o sesizare în cazul lui Victor Ponta, aceasta vizând legătura sa cu avocatul Dan Şova.

Senatorul PSD Dan Șova este vizat de o anchetă ANAF în legătură cu obţinerea a peste un milion de euro în mod necuvenit de la Complexul Energetic Turceni, sub formă de primă de performanţă. "Mă bucur că ANAF a luat această decizie. Poate față în față cu procurorii se vor lămuri lucrurile", a declarat Șova la Realitatea Tv, unde a precizat că contractele sale sunt legale.

Dan Șova: „Este o făcătură”
Senatorul PSD, Dan Șova nu este convins că sesizarea ANAF către DNA privind contractele de la Rovinari si Turceni are legătură cu el sau cu Victor Ponta, ci mai degraba cu directorii de acolo. Șova a precizat că nu există nici un fel de problemă și că absolut totul este o făcătură.
"Din punctul meu de vedere, este un atac pur politic făcut de Blejnar, care nu vrea altceva decât să-şi acopere problemele de natură pur penală. Este făcut împotriva unor contracte pe care eu le-am avut înainte de a fi în viaţa politică", a spus Șova, precizând că datorită contractelor companiile de stat au avut numai de profitat şi se va demonstra acest lucru.

"Dacă cineva ține neaparat să mă duc la DNA, mă voi duce. Nu uitați ca sunt un om care vine din sistemul de justiție, sunt un om care comunică cu organele statului și mi se pare normal ca orice nelămurire pe care o are cineva, să o tranșăm. Dacă actuala putere crede că poate să ne miște din tot ceea ce am decis noi - de a face bine României - prin asemenea lucruri,se înșeală. Ne vom prezenta la DNA. Eu, cel puțin, mă voi prezenta dacă voi fi chemat - pentru că nu am convingerea în acest moment că sesizarea este făcută în legatură cu mine si cu dl Victor Ponta, este posibil sa fie făcută în legatura cu directorii, nu cu noi - dar dacă este făcută în legătură cu noi, mă voi prezenta, mă voi duce, voi da toate explicațiile care mi se vor cere si veți vedea că lucrurile se vor lămuri fără nici un fel de problemă", a spus Șova la Realitatea TV.

Senatorul PSD a explicat și de ce nu crede că sesizarea ANAF are legătură cu el și anume pentru că recent ANAF l-a înștiințat că nu are "calitatea" care să-i permită să vadă actul de control efectuat la cele două complexuri energetice.  "S-a primit o adresă acum trei sau patru zile în care ANAF-ul scrie negru pe alb că nu avem calitate să vedem acel act de control. Deci, dacă ți se spune că nu ai calitatea, înseamnă că nu ai legătura cu el. De aceea si spun ca am rezerve ca sesizarea este facuta în legatura cu mine sau cu dl Victor Ponta", a mai spus Șova. 

Ponta, chemat la ANAF
Pe de altă parte, Casa de avocatură a senatorului PSD, Şova şi asociaţii, a obţinut un contract de asistenţă juridică de 1,8 milioane de euro cu complexul energetic din Gorj.
Luna trecută, Victor Ponta a fost chemat la ANAF pentru a explica suma de 180.000 de lei primită de la Cabietul de avocatură "Şova şi asociaţii".
ANAF s-a mai interesat şi de o sponsorizare făcută maşinii cu care Victor Ponta participă la raliu. La ultima cursă la care a participat, defăşurată sâmbătă la Sinaia, Ponta avea afişat ca singur sponsor pe maşina de concurs Daciana, soţia acestuia.
SURSA www.evz.ro

2 comentarii:

neacsum spunea...

A inceput circul. Tineti aproape, va fi un spectacol ieftin , fara rezultate majore, ceva in spirit balcanic. Dosare, injuraturi, scuipaturi, praf in ochi, amenintari. Cine nu are ce face, sa stea pe sant.

Lupus spunea...

Informatia a fost infirmata spre seara de Blejnar.
A fost un bluf mediatic imputit de base!