vineri, 11 februarie 2011

IL PUPPARO PORTOCALIU

In ultimele zile, toata presa noastra centrala si nu numai, a fost focusata pe un singur subiect : spaga din vama. Au asimiliat tot acest spectacol cu o tabla de sah, incercand sa aseze piesele. Au gasit pionii, nebunii, caii, turele, regina, le lispeau regele. Aseara l-au descoperit. Ii sfatuiesc sa caute si cine disputa partida, sahistul de la timona. Un sahist bun, mereu isi blindeaza piesa vurnerabila, regele.

Dintr-un comunicat DNA, stim ca banii din galeata ajung la un partid politic. Mogulimea a tras concluzia, partidul beneficiar find PDL. Eu afirm ca toate partidele dispun de spaga nationala, fiecare in ultimii doi ani au avut oameni in functii cheie.Toti cei trei titani au cochetat cu guvernarea, fie singuri sau prin alianta. Faptul ca datorita lui Vasile Blaga, tot rahatul vamal, urat mirositor va fii aruncat in capul PDL-ului este alta poveste.

Dupa cum spuneam presa noastra cea de toate zilele a gasit regele piesei de sah. El este un mosneag de vreo 70-75 de ani, pe nume Eugeniu Petrescu, despre care nimeni nu stie nimic. Desi presa habar nu are cine este personajul, pe surse mosul inscauneaza persoane in posturi cheie pe spaga, numeste si comanda ministri. Daca mai gandesc mult, in urmatoarele ore, am sa gasesc afirmatia prin presa ca mosul a stabil presedintele tarii. Destinul unui popor este stabilit dupa pofta unui mosneag de 75 de ani. Un adevarat ''Il Pupparo'' al caractitei guvernate de PDL.

Mai aflam ca buldogul Vasile Blaga, este cainele credincios al mosului care abia reuseste sa-si taraie membrele prin sediile PDL. Un adevarat ''Sandutzu'', care pana la moarte nu-si tradeaza stapanul. Prins in itele anchetei, nu se dezice de personaj, dar nici nu sufla o vorba despre ''Il Pupparo''. O liniste, iritanta cumplita. Tot pe sursele presei aflam ca membrii partidului se tem si sa-i rosteasca numele. Isi inghit limba, se ineaca-n propiile vorbe cand sunt intrebati despre donatorul misterios.

Ei bine, acest cap al caracatitei intinse, conform informatiilor venite dinspre DNA, pe langa faptul ca spunzura si taia in aparatul guvernamental, mai avea o misiune. Misiunea, de a fi carausul spagii si de a intermedia intalniri secrete intre expediator si destinatar. Am senzatia ca asist fara sa vreau la un film prost regizat. Din cate stiu eu un magnat peste arcul guvernamental nu intermediaza intalniri, nu umbla cu sacosa, nu se expune. El in mod normal doar isi da acordul sau nu in functie de caz si miza pusa-n joc, cand cartile sunt facute, de subalterni. Cand de tantalai pot fii portocalii daca destinul lor politic si mafiot este condamnat de un personaj caruia-i bantuie moartea prin fata ochilor? Cum pot ministrii sforarului, stabili in CSAT, un aliniat, care scoate in evidenta, lupta impotriva evaziunii de stat si a contrabandei?Rezulta ca si-au dat singuri cu buna stinta foc la paie. Din cate observ din fotgrafia de mai sus, mosul este ramolit rau, ingalbenit la fata. Sforarul adversarilor este sprinten, plinut, rosu-n obrazi, bun de trai inca vreo 20 de ani. Se stinge sforarul, 20 de ani de opozitie ii astepta pe portocalii.

Daca anchetatorii l-au arestat pe expediator, faimosul om de afaceri si l-au avut la dat cu subsemnatul, pe destinatarul Marginean, de ce pana acum curierul spagii, si intermediarul intalnirii ''Il Pupparo'', nu a fost citat sa dea macar o declaratie in acest caz. Vorba lui Cristoiu, sa pornesti dintr-o gara si sa ajungi la alta ai urgent nevoie de un tren. In cazul nostru sa-l strangi cu usa pe Marginean si sa-i demonstrezi vinovatia, e esential sa ai macar o declaratie a intermediarului. Fara anchetarea intermediarului nu poti ajunge la destinatar. Sa presupunem ca DNA nu a stiut intermediarul. A cunoscut doar capetele traseului. Prin investigatii, smulgand informatii si dintr-o parte si din alta au aflat capul rautatilor. Consider ca in mod normal ramolitul Petrescu, trebuia cel putin sa fii dat cu subsemnatul la parchet, inainte sa-i fie numele precizat intr-un comunicat de presa.

Poate coordonatorii anchetei, realizeaza ca merg prea departe si le este frica. Vor sa inchida poveste scotand un hodorog membru de partid al portocaliilor, tapul ispasitor. Bagand un mosneag la racoare, am rezolvat problema mitei din vami. E posibil sa le fii pus pumnul in gura cineva, de la putere sau din opozitie. Toate partidele stiu foarte bine despre ce este vorba. Cu siguranta majoritatea parlamentarilor tremura.

Ar mai fii o ipoteza. Din nou vorba lui Cristoiu, daca-i diversiune? Cu rastunarile spectaculoase de scor sau anchete penale suntem obisnuiti. Probabil tunurile bat in alta parte. Bataia este lunga. Ecoul va rasuna, multa vreme de acum incolo. Scapa cine poate, de aceasta avalansa declansata de institutiile statului patronate de dictatura. Iata ca-n dictatura Basescu instutiile-si fac mult mai bine treaba si cu un randament mult mai bun, comparativ cu faimoasa democratie iliesceana.

5 comentarii:

Victor spunea...

mos, nemos, daca are scoala facuta acolo unde trebuie...mie mi se par ridicole speculatiile astea. Daca ancheta duce mai sus trebuie vazut. Nu stiu daca si-au propus deocamdata asa ceva. Poate o iau pe alta parte pentru a ajunge si la rechini. Chestiunea nu este simpla, este extrem de complicata si avem strategi foarte buni, sunt convins ca daca vor sau mai bine zis daca sunt lasati, stiu sa ajunga si la aia mari. Deocamdata trebuie sa avem rabdare. Am rezistat 20 de ani si nu am zis nici malc si acum vrem repede in 2 zile sa ajungem la rege. Eu asa vad lucrurile.

Victor spunea...

ma refer la speculatiile cum ca in spatele anchetatorilor ar sta nu stiu ce interese .... etc, etc. Este vorba despre apetitul romanilor pentru teoria conspiratiilor...

TANO spunea...

la scenarite suntem campioni mondiali

bazel09 spunea...

Cred că te-ai păcălit cu privire la sursă, indicând DNA ca fiind furnizorul informaţiei "găleata era pentru partid". Inclusiv baschetbalista cât şi Morar au spus că această afirmaţie aparţine unui reţinut care a declarat în timpul anchetei unui procuror că banii erau pentru un partid. Trebuie specificat acest fapt.
Sunt multe speculaţii dar să aşteptăm finalizarea anchetei şi trimiterea lor în instanţă. Acolo apele se vor limpezi şi mai mult. Sper să existe şi condamnări!

Anonim spunea...

pdl v-a iesi foarte shifonat la alegerile din 2012..si nu doar acestui scandal...