miercuri, 23 februarie 2011

SCATOALCE PESTE CASCHETE

Şeful statului şi-a început discursul de ieri, de la bilanţul Ministerului de Interne, avertizând că n-a venit să spună lucruri plăcute.
„Ministerul nu este la nivelul la care ar trebui să fie", a intrat direct în subiect Băsescu. „Oriunde pui degetul, apar elemente de corupţie, fie că vorbim de ce am văzut cu toţii la Piteşti, anul trecut, cu permisele auto, fie că vorbim de ce am văzut zilele acestea prin frontiere, fie că vorbim de înţelegeri cu grupuri de crimă organizată la nivel local şi toleranţă faţă de acestea. Sunt tot realităţi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor", a declarat Băsescu.

„Luând harta României, se vede de la mare distanţă unde Poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată, de rromi sau de români.

Vă pot enumera judeţele unde Poliţia trebuie să fie mai atentă cu ce se întâmplă acolo. Cred că trebuie să vă menţineţi priorităţile şi ele nu trebuie să fie doar declarative. Siguranţa cetăţeanului", a continuat Traian Băsescu.

După ce a statuat că MAI „nu este la nivelul la care ar trebui să fie", preşedintele a oferit soluţia: să se treacă imediat la „evaluarea om cu om" a tuturor angajaţilor din minister.

„Dacă evaluarea personalului trebuie să fie făcută, ea trebuie să înceapă nu numai la subofiţeri, la agenţi, ci, în primul rând, trebuie să se înceapă cu cadrele de conducere. Este greu pentru un şef de inspectorat judeţean să se impună în faţa subordonaţilor, în faţa sindicatelor, când el, profesional, este şubred şi se ştie că a fost numit cu sprijinul organizaţiei de partid din judeţul X şi va şi pleca odată cu respectivul partid. Cer să se treacă imediat la o evaluare a celor care deţin funcţii de conducere, simultan cu evaluările pe alte paliere", a spus Băsescu.

El a susţinut că reformarea MAI nu se poate face fără „o curăţenie" în rândul oamenilor. Numai că reformarea ministerului a însemnat până acum doar „învârtirea unor căsuţe în organigramă", de fapt „o păcăleală pentru oamenii politici şi public". „Nu mă va impresiona deloc dacă domnul ministru Traian Igaş vine în CSAT cu un nou rând de pătrăţele altfel aşezate. Voi aprecia dacă vine cu un sistem de selectare a oamenilor care mai pot rămâne în minister", a declarat şeful statului.

În încheierea discursului - înainte de-a le cere şefilor din MAI prezenţi la bilanţ să nu-l aplaude -, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să atenţioneze şi sindicatele din Poliţie.

„A început o abordare de tip târg şi aici atenţionez şi organizaţiile sindicale. Modul în care acţionează şi în care se tolerează activitatea unora dintre liderii sindicali în interiorul structurilor Poliţiei nu are nimic în comun cu organizaţiile piramidale. Iar Poliţia este o structură piramidală care nu poate avea dublă comandă", a punctat Băsescu.

Sindicaliştii sunt, firesc, de altă părere. Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex, a declarat pentru „Adevărul" că „sindicatele din Poliţie nu au participat niciodată la comanda instituţiei". „N‑avem putere de schimbare sau numire în funcţii, nu participăm la concursurile pentru ocuparea acestor posturi, nici măcar nu suntem consultaţi în această privinţă. Deşi legea spune că sindicatele trebuie consultate în deciziile majore ale conducerii unei instituţii, noi suntem mereu ignoraţi", a precizat Vasile Lincu.
sursa www.adevarul.ro

Un comentariu:

Wikileaks.ro spunea...

Bun Blog! Felicitari! Tine-o tot asa!