joi, 3 martie 2011

REVOLTA IMPOTRIVA CRITERIILOR DE INTEGRITATE

Conducerea PDL a aprobat eliminarea conditiei de vechime de 5 ani in partid pentru candidaturile la functiile de conducere, dar si introducerea in statut a criteriului de suspendare din partid pe o perioada de 3 ani a celor arestati preventiv, trimisi in judecata sau condamnati penal. Propunerile Macovei au stirnit un adevarat scandal in PDL, opozantii acestei prevederi sustinind ca astfel partidul va pierde sute de oameni. Disputa a fost transata de premierul Boc, care a spus ca nici nu vrea sa auda de respingerea propunerilor, acestea fiind "pentru binele partidului cu toate peirderile de oameni", scrie HotNews. Alte propuneri acceptate se refera la neacceptarea in partid a celor care au detinut functii de conducere retribuite in PCR sau a celor care au colaborat cu Securitatea, in esenta Punctul 8 de la Timisoara.

La propunerea reformistilor, membrii PDL arestati preventiv, trimisi in judecata sau condamnati penal vor fi sanctionati cu suspendarea din partid pe o perioada de 3 ani, prevedere care a fost aprobata deja de Comisia de statut si urmeaza sa fie supusa votului la Consiliul de coorodnare de simbata aceasta.

Modificarea a fost dezbatuta in sedinta BP si a starnit un adevarat scandal intre democrat liberali. Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca vicepresedintele Cristian Boureanu a fost impotriva propunerii, sustinand ca partidul va pierde multi membrii si chiar persoane din conducerea PDL. Sursele citate sustin ca Boureanu s-a enervat la aflarea propunerii si l-a jignit pe Sever Voinescu catalogandu-l "tampit si nesimitit".

De asemenea, si primarul de la Neamt, Gheorghe Stefan si vicepresedintele PDL, Florin Popescu s-au opus introducerii criterilor de integritate argumentand ca PDL va pierde foarte multi primari. "Numai eu in judet am 6 primari trimisi in judecata. Ce facem cu ei? Ii dam afara si se vor duce clar la opozitie. Nu facem altceva decat sa dam USL-ului candidati eligibili pentru locale" a comentat presedintele PDL Neamt.

"Daca criteriile de integritate vor fi incluse in statut vom avea 9 parlamentari suspendati din partid si aproximativ 600 de primari. Acum avem patru deputati trimisi in judecata: Monica Iacob Ridzi, Dan Pasat, Sorin Buta si Sorin Pandele. Din semnalele pe care le avem mai urmeaza inca cinci parlamentari care vor fi trimisi in judecata", a comentat un lider PDL.

Aceleasi surse sustin ca presedintele PDL, Emil Boc a transat discutia spunand ca nici nu vrea sa auda de respingerea propunerii. "Criteriile de integritate vor fi incluse in statut. Nici nu vreau sa mai aud alte comentarii. Trebuie sa facem asta pentru binele partidului si, cu toate pierderile de oameni care le implica aplicarea unei astfel de prevederi, se va face", ar fi transat discutia Boc.

O alta propunere pe care democrat liberalii vor sa o introduca in statut stipuleza ca cei care au detinut functii de conducere in aparatul central al PCR nu vor avea acces la posturile de conducere in Partidul Democrat Liberal.
"Este o prevedere interesanta pentru ca am dorit sa punem de acord cu Legea lustratiei, sustinuta de PDL: pentru a ocupa o functie politica de conducere in PDL se considera incompatibila functia cu cel care a ocupat o functie politica de conducere retribuita in aparatul central al PCR. Totodata, pentru a ocupa orice functie politica de conducere va fi nevoie de un aviz de principiu din partea viitoarei Comisii de integritate, statut si litigii", a declarat vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur la finalul sedintei partidului.
SURSA REVISTA 22

Un comentariu:

Anonim spunea...

eu as fi si mai dur, chiar si cei arestati preventiv sa fie dati afara din partid de tot...altfel reciclam aceleasi canalii si lichele penale, asa cum se intampla astazi in coalitia "Un Cur Largit-3 partide impotriva Romaniei", recte USL...