marți, 25 ianuarie 2011

CONTESTAREA IESEANA

Deschid televizorul, sa vad ce se mai petrece prin tara de ziua unirii infaptuite de Alexandru Ioan Cuza. Pe realitatea si antena 3, mare veselie. Presedintele Traian Basescu, a fost huiduit de o mare de oameni. Nemultumitii au ocoperit sonor, pana si intonarea imnului national. O parte dintre mancatorii de rahat, care defileaza pe sticla celor doua posturi de dezimformare si intoxicare, se mirau cum a reusit presedintele sa scape treafar. Se asteptau sa fie linsat de multimea furioasa.
Asta este. Se mai intampla, lipsa de bun simt si prostia nu are o caracteristica geografica. In orice judet s-ar fii deplasat ieri presedintele statului, nu putea scapa de huiduieli. Romanul este intoxicat, prefera sa puna botul decat sa-si puna neuronii in functiune. Intr-un fel pentru o secunda le-am gasit o justificare. Conducatorul este analizat si caracterizat de cetateanul roman, in functie de frigider si portofel. Raman un pic cu ochii atintiti pe postul lui Vantu. Protestantii acorda interviuri. Observ ca toti au fost cadre militare. Categoria sociala care astazi sunt nemultumitii patriei. Cei care sunt condamnati la moarte de guvern, cu o pensie amarata de 1500- 2500 de roni. Pana sa se prezinte indivizii, aveam senzatia ca sunt amaratii, care o duc de pe o zii pe alta cu 500-600 ron. Amaratii nu au protestat, si-au vazut de treaba, au respectat intonarea imnului national si au intrat in hora unirii.
La televizor, formatorii de opinie ii canta prohodul presedintelui. Marea revolutie nationala, impotriva guvernului si presedentiei este pe teava. Evenimentele din ziua de astazi, sunt foarte asemanatoare cu evenimentele din iarna lui '89. Mai trebuie chibritul sa se aprinda fitilul. Domn'le, e foarte posibil ca marinarul sa fie indepartat dupa modelul ceausist.
In asteptarea unui telefon, alerg putin cu telecomanda pe posturile de specialitate sportiva. Consideram ca am vazut destula mizerie. Si aici dau de personaje toxice. Mizeria din tara asta este raspandita-n orice domeniu de activitate. Dupa un sfert de ora ma reintorc la toxinele media. Vad o baie de multime. Ponta si Antonescu se pupa-n draci si se imbratiseaza cu manifestantii. Ponta declara ca le intelege durerea si este alaturi de manifestanti. Guvernul umileste armata romana si nu respecta hotararile judecatoresti. Antonescu, ma asigura ca sfarsitul tiranului de la Cotroceni se apropie.
Mirare mare! Cum se face ca in aceiasi zii, in acelasi loc si in acelasi timp pe cativa metrii patrati, se regasesc presedintele cu doi ministrii, si principalii lideri ai opozitiei? Tot acolo au loc si proteste spontane la adresa presedintelui. Imi pun putin neuronul la contributie. Cum au ajuns Ponta si Crin Antonescu sa faca bai in multime, in timp ce presedintele era injurat? Desii tonomatele ma bat la cap ca protestele au fost o reactie spontana, mie mi s-a parut o actiune foarte bine regizata. Au incercat sa-l puna intr-o postura delicata pe Traian Basescu, si daca tot erau camere de luat vederi prin preajma, toxinele tv, au tinut mortis sa-mi arate cine plange pe umarul cetateanului din clasa politica actuala. Sa-mi ramana mie intiparit pe retina cand ma duc sa pun stampila-n 2012. Alianta a inceput campania electorala.
Eu ca cetatean am ramas scarbit de reactia liderilor opozitiei. Daca esti prezent si asisti la evenimente, stai in banca ta. Nu te duci sa le canti in struna manifestantilor. Nu se face. Ei au scandat cot la cot, ''jos Basescu'', ''Basescu dezbinare, Cuza unire''cu prostimea Iasului. Daca o regizezi, ramai in capitala sau iti alegi alt punct de intalnire pentru a anunta marea alianta PSD+PNL+PC (VOICULESCU), se stia ca in Iasi va fii prezent presedintele tari.
Au gandit sa-i intorca cu aceiasi moneda lui Basescu manifestarea de la 1 decembrie 2009, din Timisoara, cand Antonescu si Geoana nu mai stiau pe unde sa se ascunda de scandalul multimii, cand au fost sa semneze alianta cu taranistii, impotriva lui Basescu. Inca o data si-au luat una peste bot de la Traian Basescu, in ochii romanului care vrea sa-si puna neuronul in functiune. Atunci de ziua nationala din 2009, Traian Basescu, a evitat Timisoara, desi era mult mai indreptatit decat contracandidatul Mircea Geoana sa fie prezent, in Balconul Operei.

3 comentarii:

Catz Kitty spunea...

Nu ştiu dacă "oamenii" l-ar fi huiduit. Doar "huidacii" de partid.
Băieţii de la România Mare şi PSD, cei fără frică de Dumnezeu, pentru ca au huiduit şi "Tatăl nostru".

bazel09 spunea...

Nu ştiu cum dracu înghite acest popor toate mărlăniile care i se întămplă de 20 de ani. Pe boul de Iliescu în loc să-l reducă la tăcere îl reabilitează. Pe Năstase îl loc să-l văd umflat şi încarcerat este scos la lumină şi arătat mulţimii ca imaculat. Iar ultimele mişcări ale liberalilor mă îngrozesc. Cum naiba m-am păcălit în aşa hal cu ei. Eu chiar i-am creditat ca un partid care vrea să facă ceva pentru naţiunea asta şi când ei...îşi leagă ochii aruncându-se în braţele lui Voiculescu şi Iliescu. Iar de politrucii armatei nu mai zic nimic. Bine spunea cineva la mine pe blog: atâta timp cât armata va fi condusa de generali bufoni, nu se vede luminiţa de la capătul tunelului. IAR vis a vis de huiduieli: nu te mira, atâta ştiu : biluţe în nas, caca, papa şi huo!!!

Anonim spunea...

don Tano. Aflu de curand niste detalii pe care unii le ascund cu MULTA grija. Legea precedenta a pensiilor militare indexa pensiile cu soldele ofiterilor activi. Avand (la numaratoare partiala) "numai" 4700 colonei la pensie, cum Dzeu poate visa cineva la o solda decenta nivel NATO pt.un colonel activ?? Tot dupa legea veche pensile militare erau platite din bugetul apararii. Marirea bugetului MApN nu ar fi insemnat automat o mai buna inzestrarea Armatei ci doar marirea sumelor destinate pt. pensii militare . Bugetul 2011 mai mic laMApN nu inseamna automat o mai proasta inzestrare a armatei. Cum spuneam, urletele sindicatelor aveau ca scop si ocultarea acestor detalii.