luni, 24 ianuarie 2011

DECLARATIILE PRESEDINTELUI, REFERITOR LA PENSIILE MILITARE

"Nu suntem pregătiţi să dăm satisfacţie celor care nu şi-au făcut din cariera militară o carieră completă, dar au ştiut să întindă mâna la banii statului.Vreau să fac o menţiune de ce nu suntem pregătiţi să nu dăm satisfacţie celor care nu şi-au făcut din cariera militară o carieră completă, dar au ştiut să întindă mâna la banii statului să ia câte un miliard de lei la trecerea în rezervă. Nu renunţăm la această lege pentru că ea prefigurează şi viitorul celor care se află acum în armată. N-am văzut niciun colonel plecat din armată cu prima de 30 de salarii în vreun tab cu bomba sub el în Irak sau Afganistan.
Această bătălie a acelui sindicat sau organizaţie a rezerviştilor timpuriu pensionaţi cu un miliard de lei a intoxicat, a dezinformat, a manipulat toţi pensionarii militari. De ce? Pentru că aveau interes să nu fie recalculate pensiile lor. Se vor recalcula şi militarii de carieră vor avea creştere de pensie. Cei care au plecat mai devreme au avut şi multe alte posibilităţi în viaţă, inclusiv să meargă la televizor, şi, dacă vor avea câte o uşoară scădere de pensie, asta-i viaţa.
Nu pot să nu fac câteva observații legate de campania legată de recalculare a pensiilor militarilor. Pentru mine e evident că, după ce cele două trusturi ale lui Vîntu şi Voiculescu au avut o contribuţie la a ţine naţiunea dezbinată, au încercat aceeaşi performanţă şi cu corpul militar. Regret că domnilor Vîntu și Voiculescu li s-au alăturat politicieni și militari în rezervă care nu au stagiul complet în armată. Aceşti domni nu fac decât să încerce să blocheze un proces prin care militarii de carieră completă câştigă la pensie. Prin noua lege a pensiilor, militarii cu carieră întreagă câștigă. Nu suntem pregătiți să dăm satisfacție celor care au știut să stea cu mâna întinsă la banii statului, nu putem renunța la această lege. Cifrele sunt elocvente pentru militarii cu cariera completă. S-au recalculat pensiile pentru 363 de generali și pentru 176 pensiile sunt în creștere.Din rândul coloneilor, din care doi lideri i-ați văzut agitați la televizor, 2363 au creștere de pensie, 2820 au scădere.Din cei 3950 de maiștri militari, 3859 au creștere de pensie, 89 au scădere de pensie. E evident că noua lege pune în valoare generalii și ofițerii superiori care au carieră completă, și îi aduce acolo unde le e locul pe cei care au plecat, din voința lor pentru a lua acei bani, înainte de termen.În zona subofițerilor se produce creșterea de pensie cea mai spectaculoasă și cred că e corect.'' TRAIAN BASESCU
sursa EVENIMENTUL ZILEI

Niciun comentariu: