miercuri, 12 ianuarie 2011

PONTA GAFEAZA POLITIC

In perioada cand a castigat sefia partidului, il consideram pe Victor Ponta un tip inteligent. Aveam senzatia ca in sfarsit au si socialistii un lider, care poate lega doua, trei fraze coerente in fata camerelor de luat vederi. Am avut impresia ca in sfarsit portocalii au un adversar serios in fata. Ponta parea un tip curat din punct de vedere judiciar, greu de agatat cu dosare penale, si consideram ca mereu are replica acida pentru adversarul politic in buzunar.
Cu timpul mi-am dat seama ca intre Mircea Geoana si Victor Ponta nu este nici o diferenta. Ambii sunt foarte asemanatori in prostie. La inceputul mandatului la sefia partidului, ''micul Titulescu'' incerca sa-si delimiteze partidul de personajul malefic Dan Voiculescu. Acum se pare ca alearga dezbracat pe ulita zbierand in gura mare dupa caruta condusa de Voiculescu : pe mine cui ma lasi??!!
Ponta alearga ca fata mare, dupa primul amorez care-i face cu ochiul uitand sa tina seama, de opinia parintilor : Iliescu si Nastase, despre acest amorez, provenit dintr-o alianta toxica. Din toata aceasta ecuatie, deduc ca maimutica Ponta, este si el, indragostit de sticla antenelor. Nu poate accepta sa-l vada doar pe Antonescu defiland si prestand alaturi de Gadea, Badea sau Ciutacu. Tre' sa se alaturi si el corului ca altfel pierde voturi.
In momentul de fata PSD se afla intr-o postura extrem de favorabila, cu referire la urmatoarele alegeri parlamentare. Boc si ai lui sunt in scadere libera, datorita masurilor de austeritate, mai mult de 20% nu cred ca pot obtine, Antonescu a reusit sa se sinucida prin aceasta mutare cu Voiculescu la timona. PNL cand era pe cai mari abia reusea sa obtina 20%, cu siguranta prin tampeniile care le comit ajung undeva pe la 10% in 2012. Ungurii mai mult de 6-7% nu pot obtine, cam tot atat apreciez ca reusesc si celelalte minoritati. Daca si-ar baga picioarele-n antene, si ar ramane pe cont propiu, PSD usor ar obtine in 2012 peste 40% la alegerile parlamentare. Daca tot se iubesc in draci cu liberalii, ar putea forma alianta dupa alegeri. Atunci ar discuta altfel. Antonescu va dansa cum canta Ponta, roata se va invarti.
Ponta e un prostanac daca nu a inteles inca mecanismul alegerilor din 2009. El in momentul de fata este dispus sa cedeze candidatura la presedentie catre liberali, sa imparta cate doi parlamentari la liberali, doi la el si unul la Voiculescu, doar pentru a face parte din corul anti-basescian de la trustul securistului. Prin aceasta alianta de uniune nationala ei nu fac nimic altceva decat sa intareasca PDL-ul. Portocalii pareau iesiti din carti pana la aceasta ora, daca Ponta semneaza si isi taraie partidul in acea alianta toxica, puterea revine pe cai mari. De la maxim 20%, vor ajunge in 2010 la  35-40% si avant in vedere ca Basescu le este fidel si niciodata nu va numi un prim ministru din partea aliantei, cu un mic ajutor de la unguri, si cateva dezertari parlamentare din aliata, Emil Boc va fii prim-ministru cu siguranta pana la inceputul lui 2015.

Un comentariu:

Anonim spunea...

scenariul intrevazut de tine nu e exclus...chucky, micul trompetescu si motanul castrat felix au reusit sa ingretzoseze noi categorii din electorat...poate pdl mai are o sansa...

la mine pe blog: Din mocirla imputzita a dejectiilor fostilor comunisti, securisti, turnatori, nomenclaturisti, chiulangii, etc, renaste Alianta "Un Cur Largit - 3 Partide Impotriva Romaniei - Reloaded", recte PSD/PNL/PC/PCR