joi, 6 ianuarie 2011

DIVA SI-A TRAS MOGUL

Starletul nostru tv, Crin Antonescu, se pare ca a agatat caruta PSD- ista. Ieri ne- a anuntat ca PNL si PC o vor pune de o alianta de centru dreapta.  Se pare ca intre partidele lui Dinu Patriciu si Dan Voiculescu, alias ''Felix Motanu'', sunt idei si doctrine asemanatoare. Intr-adevar sunt asemanari izbitoare, dar nu au optiuni de dreapta prea multe in comun fiindca nici unul din cele doua partide nu sunt cu adevarat de dreapta.
Asemanarea este ca ambele partide sunt finantate si comandate de doi moguli, doi vampiri ai societatii care-n momentul de fata au un singur dusman comun : dictatorul de la Cotroceni. Se pare ca ''Felix Motanu'' s-a saturat sa investeasca in martoaga rosie, si a schimbat macazul. Poate prin aceasta mutare in 2012 o pune de un guvern, isi infinge ghearele-n bugetul statului, ca de 6 ani nu a mai reusit sa sparleasca ceva.
Am observat prin presa ca multi sunt de parere ca prin aceasta mutare, Antonescu a reusit sa-l lase pe Ponta ca un bou la poarta noua. A pus mana pe antene lui Voiculescu. Si ce este cu asta?! Pentru a capata cu adevarat increderea votantilor, Crin Antonescu ar trebui sa mai dea cu semnatura-n parlament, sa mai munceasca, fiindca-i un chiulangiu notoriu din parlamentul Romaniei. Cetanteanul nu-l plateste sa defileze ca o diva toata ziua facand turul antenelor. Pentru a fii stampilat, Antonescu ar trebui sa aiba si solutii concrete nu doar gargara ieftina damboviteana.
Cooptarea-n barca, a mogului nu este o lovitura de imagine, nu este o constructie solida. Prin aceasta mutare Crin Antonescu, a reusit sa-si taie singur craca de sub picioare. Romanul poate este nepasator, dar niciodata atat de tampit sa-l trimita prin alegerile parlamentare la guvernare, defiland brat la brat cu un personaj de teapa lui Dan Voiculescu.
Pentru Victor Ponta, aceasta alianta este o usurare. A pierdut un trust media, dar a scapat de un bolovan de gat. Daca-mi aduc aminte, cand a preluat mandatul de la ''prostanac'', procurorul a dorit delimitarea clara de partidul lui Dan Voiculescu. Am impresia ca PNL si-a completat dantura cu maseaua stricata aruncata de PSD.

9 comentarii:

Webby spunea...

Romanul poate fi si nepasator si tampit, in acelasi timp. Nu crezi? Vezi istoria.

TANO spunea...

shaman,sunt de parere ca romanul a inceput sa se maturizeze.nu mai pune botul la gargara ieftina.vezi ultimele alegeri prezidentiale.

Anonim spunea...

Îţi apreciez optimismul, Tano, în ceea ce priveşte conştiinţa băştinaşului mioritic... Eu încă am serioase rezerve...

TANO spunea...

baricada, la anul ar fii bine ca rezervele tale sa nu se adevereasca

angela tocilă spunea...

excelent! l-am distribuit pe FB :)

TANO spunea...

angela, multumesc pentru aprecieri.
''Imtradevar sunt asemanari izbitoare,'' aici e o greseala neobservata pana acum datorita prostiei mele. corect este ''intradevar'' greseala de tastare

angela tocilă spunea...

eh, corect este într-adevăr :)

TANO spunea...

din cauza asta angela nu luam 10 la tezele de la limba si literatura romana.aveam analize pune de text si eseuri dar greseli de gramatica in special cratimele. nici acum la 24 de ani nu prea imi dau seama cand se scrie s-a sau sa

Webby spunea...

,,shaman,sunt de parere ca romanul a inceput sa se maturizeze.nu mai pune botul la gargara ieftina.vezi ultimele alegeri prezidentiale."

Tano, vrei sa spui ca rezultatul ultimilor alegeri prezidentiale a fost foarte inspirat?? Ceea ce ni s-a bagat pe gat in campania electorala nu a fost gargara ieftina? Sau galetile, pixurile si pelerinele de ploaie impartite electoratului au fost pretul corect platiti de...si de... pentru fotoliile din Cotroceni?