luni, 21 martie 2011

TOT HIDROGENUL DUNARII, NU-TI VA SPALA RUSINEA SEVERINE!

Biet neghiob distrus de lăcomie! Nu-ţi ajungea purcoiul de bani cu care te plătea Parlamentul European? Sunt prea puţini 190.000 de euro pe an?
760.000 de euro pe mandat?!? Dar care-ţi sunt meritele, care ţi-e valoarea? Câte zerouri ţi-ar fi potolit nesaţul? Te-ai gândit vreo clipă că există oameni mai deştepţi decât tine, mai pregătiţi decât tine, mai merituoşi decât tine, oameni care nu câştigă toată viaţa cât câştigi tu, din bani publici, într-un an?

Ai dat cinstea pe ruşine, nefericitule! Nu-ţi era de-ajuns că te-ai făcut de râs, cu ani în urmă, înfierând prezenţa hidrogenului în apa de la chiuvetă. 67%? E inadmisibil, prea mult hidrogen! Nu-ţi erau de-ajuns nici demnităţile pe care această ţară ţi le-a oferit cu generozitate. Nimic nu ţi-a fost de-ajuns. Secretar general al ONU dacă te-am fi pus, tot ai fi vrut mai mult. Parlamentar al sistemului solar. Consul general al galaxiei. Ambasador al Universului. Să vezi acolo şpăgi, imediat ce ieşi din Calea Lactee!...

Lobby, zici? Ăsta-i lobby? Consultanţă? Să modifici legi europene contra unor sume de bani? Politichie contra cost? Să iei 100.000 de euro cât ai bate din palme? De-asta te-au trimis fraierii de români la Bruxelles, să-ţi umpli buzunarele din toate poziţiile? Cum nu ţi-o crăpa obrazul de ruşine...

Şi nu-ţi crapă, din moment ce, prins cu mâţa-n traistă, le declari ziariştilor britanici de la „The Sunday Times" (atenţie, acesta nu este un tabloid, ci ediţia de duminică a unuia dintre cele mai serioase ziare din lume!): „Nu am făcut nimic care să fie, să spunem, ilegal sau împotriva oricărui comportament normal de aici. Atât Strasser, cât şi Thaler au spus că știau de luni de zile că era o înscenare, însă au continuat discuţiile pentru a afla identitatea acestora".

Încă o dată: ce ruşine! Zici că ştiaţi cu toţii - şi românul Severin, şi slovenul Thaler, şi austriacul Strasser - că băieţii de la „The Sunday Times" vă întindeau o capcană, dar aţi vrut să vedeţi unde vor să ajungă. N-aţi avertizat în niciun fel Parlamentul European - fraţilor, cineva vrea să ne mituiască! -, aţi tăcut chitic, aţi modificat legile aşa cum v-au cerut comanditarii şi eraţi cu ochii pe conturi, să vedeţi când intră banii.

Pentru fraierii de acasă ai înăsprit tonul, aşa cum altădată te certai cu atomul de hidrogen. «Este o porcărie extraordinară. Am semnat un contract de consultanţă cu pretinşii reprezentanţi ai acestei firme, dar acesta nu prevedea depunerea vreunui amendament. Contractele de consultanţă sunt legale şi relativ uzuale în Parlamentul European, şi prin asta nu am încălcat nicio lege. Nu am depus niciun amendament" - aşa ai zis. Pentru împrospătarea memoriei, să vedem ce le transmiteai ziariştilor sub acoperire, prin e-mail: „Vă anunţ că modificarea dorită de către dumneavoastră a fost făcută. Vă trimit deci o factură de 12.000 de euro pentru servicii de consultanţă în ceea ce priveşte modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE".

Te-ai făcut de căcat, Severine! Necazul e că ne-ai făcut şi pe noi. Ai externalizat proastele obiceiuri pe care tot voi, politicienii, le-aţi impus pe scena publică de acasă. Ai exportat şpaga noastră strămoşească, iar asta nu se poate ierta.

Imensa-ţi porcărie îmi ridică o singură nedumerire: de ce nu protestează conducerea PSD, conform tradiţiei, în faţa redacţiei „The Sunday Times"? De ce nu organizează un miting spontan la Parlamentul European? Păi, dacă-i solidaritate, solidaritate să fie! Să se termine odată cu abuzurile la adresa membrilor PSD!
P.S.: V-am vorbit urât, domnule Severin? Asta vine de la imensa greaţă pe care aţi reuşit să mi-o provocaţi.
AUTOR GRIGORE CARTIANU
SURSA ADEVARUL 

Un comentariu:

Teacheru spunea...

Excelent articol! Eu am zis asa: Sursele mele mi-au confirmat ca Severin si-a pregatit deja apararea: Va sustine ca banii nu erau adevarati, erau bani de Monopoly
http://teacheru.blogspot.com/2011/03/bursucul-veninos-pus-botu-la-100000-de.html