joi, 1 martie 2012

CUM IL PRINDE PE CRIN COSTUMUL DE SMECHERAS. ISI DA IN PETEC DE DOUA ORI PE SAPTAMANA

Încep să îl înţeleg din ce în ce mai bine pe Crin Antonescu. Toate lucrurile care-mi plăceau la el s-au spulberat. Mi se părea un om discret şi modest, care nu ieşise cu nimic rău în evidenţă două decenii, aproape. Îmi plăcea cum vorbeşte, având calităţi incontestabile de orator.

De la un timp din personalitatea lui ies la iveală numai lucruri urâte. Imediat ce s-a văzut şef la partid şi-a schimbat atitudinea faţă de colegi şi nu a ezitat să taie capete “fără giudeţu".
S-a lăsat atras în năvodul lui Dan Voiculescu şi al Antenelor deşi se vede că nu-i place acest mediu şi nu îl poate aprecia în sinea lui. Stă cu lehanite alături de Ponta deşi se vede cu ochiul liber că amândoi se înghit de formă şi aşteaptă să-şi dea în cap. Ia decizii politice din lac în puţ, încurcând sute de mii de membrii USL care nu mai ştiu încotro să o ia.

Ce s-o fi întâmplat în viaţa acestui om? Cum s-a transformat el peste noapte într-un personaj zgomotos , de proastă calitate, care jigneşte în dreapta şi în stânga, fără să-şi calculeze paşii?
Parcă, după căsătorie, s-a hotărât să se îmbrace într-un costum de şmecher. A început-o bine , sub aripa celui mai bogat roman fără de care este greu de crezut că ar fi ajuns preşedinte PNL. Nu se ştie cum a început să devină şi mai bogat. Repede a schimbat un miliardar cu altul şi s-a autointitulat Preşedintele României. A început să-şi dea în petec din ce în ce mai des. În ultima perioadă face cam două gafe pe săptămână. Penultima este legată de Meleşcanu, ultima de Evenimentul zilei.
După cum se ştie el a declarat în emisiunea lui Radu Moraru "Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi". Pentru un lider politic, ce se crede deja şi preşedinte de ţară declaraţia nu este foarte avantajoasă. Deşi exprimată în cuvinte prudente, care vizează seriozitatea gazetarilor, ea se constituie într-o ameninţare.

Am să explic de ce. Dacă Antonescu face observaţii jurnaliştilor de la EVZ, se poate presupune că a şi citit articolul care îl viza. Adică un articol despre faptul că el şi-a cumpărat un apartament de lux, care nu apare în declaraţia de avere. Toate afirmaţile din ziar sunt bazate pe argumente şi documente.
Este greu de găsit un motiv pentru care jurnaliştii, care au realizat articolele, să fie acuzaţi de lipsă de profesionalism. Atunci pe ce criterii îi ameninţi că s-ar putea să mai vrea să fie ziarişti, chipurile când ajungi tu la putere? Nu există decât un răspuns. Pentru că au scris despre tine şi te-au deranjat.
Sincer, nu am cunoscut pe nimeni care să se bucure când se fac dezvăluiri în legătură cu el. Este neplăcut să fii, cum s-ar spune , la primire. Mai ales când tu te dai nevoiaş, în declaraţii şi în realitate eşti bogat. Este neplăcut dar trebuie să te abţii. Nu să ataci un ziar întreg şi, până la urmă, o breaslă. Pentru că, oricât s-ar scuza el – cum a şi făcut-o – asta se înţelege printre rânduri.
Curând va face noua gafă şi vom scrie iar despre el. Până atunci, adică peste câteva zile, rămân în minte cu imaginea unui tătic model care îşi duce fetiţa la şcoală. Atunci îmi place mult.
 AUTOR HORIA TABACU
SURSA www.evz.ro

Niciun comentariu: