vineri, 6 mai 2011

CORNELIU VADIM TUDOR, SARAC IN ACTE NABAB IN REALITATE

După ce la începutul anului s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, Vadim Tudor este cercetat de ieri şi pentru evaziune şi fals în declaraţia de avere. Din declaraţia de avere a „Tribunului“ reiese că e sărac, dar stă într-o vilă în Cotroceni, are Mercedes cu şofer la scară în numele partidului şi are conturi în euro nedeclarate.
Primele nereguli pe care le-au sesizat inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate  (ANI) sunt legate de două dintre declaraţiile de avere depuse de  Corneliu Vadim Tudor (62 de ani) în anul 2009  în calitate de membru al Parlamentului European.

Conform celor două declaraţii de avere, Vadim nu ar fi realizat niciun fel de venit în anul fiscal 2008. Mai mult, Vadim Tudor ar fi ascuns timp de cinci ani faptul că a încasat sume de bani din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi de la firma Clauet 99 SRL, aparţinând unui  fost partener de afaceri, Claudiu Tănasescu (fost senator PRM).

Din ambele părţi ar fi primit un total de 36.000 de lei (8.500 de euro), nedeclaraţi. Europarlamentarul ar fi omis să-şi declare în 2009 şi 150.000 de lei (35.000 de euro), bani ce ar fi reprezentat dividendele  de la Editura „Speranţa".
În schimb, potrivit ANI, Vadim a trecut în aceleaşi documente venituri ce nu se regăsesc în evidenţele fiscale. Preşedintele PRM  a susţinut în mai multe acte că, în perioada 2006-2008, ar fi încasat de la revista „România Mare" 40.000 de lei (9.500 de euro), numai că inspectorii ANI au descoperit că această sumă nu apare în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.
Mai grav, în declaraţiile sale de avere, Vadim Tudor ţine să specifice punctual: „Nu am niciun fel de conturi nici în România, nici peste hotare". Cu toate astea, pe numele său sunt deschise două conturi însumând 11.000 de euro.

„Patriotul" nu-şi plăteşte dările la stat

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Corneliu Vadim Tudor mai apare acţionar doar în două firme: Editura „Speranţa" SRL, unde are 95% din părţile sociale, şi la Editura România Mare, deţinută în totalitate de  actualul europarlamentar.
Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Guvernul a început deja demersurile pentru executarea silită la ambele firme pentru nepalta mai multor datorii înregistrare la bugetul de stat.

Astfel, campioană este Editura „România Mare" SRL care  nu a  plătit încă la  buget 210.000 de lei (50.000 de euro), la care se adaugă alţi 155.000 de lei (47.000 de euro) datorii la asigurările sociale şi de sănătate.
Cealaltă firmă a eurodeputatului figurează în evidenţele Administraţiei Financiare Sector 5 cu datorii totale de peste 150.000 de lei (45.000 de euro). De la înfiinţare şi până astăzi, firmele sale mai mult ­i-au adus pierderi decât profit, ceea ce înseamnă că afacerile sale au reprezentat o gaură în plus în bugetul familiei.

 Astfel, potrivit  bilanţurilor publicate de Editura „România Mare" la Ministerul de Finanţe, firma a înregistrat din 2002, de la înfiinţare, şi până în 2008, la ultimul bilanţ publicat, pierderi totale de 313.000 de lei (76.000 de euro).
Din cei şapte ani, doar doi s-au încheiat cu profit la execuţia bugetară, restul fiind pe pierdere. An catastrofal a fost şi 2005, când s-au cheltuit cu 300.000 de lei (71.000 de euro) mai mult decât veniturile.

„Sărmanul" care visa o televiziune

În intervalul 2002-2005, perioada de glorie politică a Partidului România Mare, ambele afaceri ale lui Vadim au înregistrat pierderi totale record de 532.000  lei (130.000 de euro). Şi totuşi, în 2006, deşi pe minus în afaceri, Vadim găseşte suficiente resurse pentru a mai începe un business.
Aşa cum reiese de la Monitorul Oficial, a investit 10.000 de euro pentru a lansa Cosmos TV, un SRL care ar fi trebuit să administreze o nouă televiziune. Şi această societate avea să înregistreze în acel an o pierdere de 120.000 de lei (28.500 de euro).
Ulterior, Vadim Tudor s-a retras din firmă. Pierderile masive de la „România Mare" SRL au mai fost atenuate de profitul obţinut de Editura „Speranţa" care a înregistrat în total, în perioada 2004-2008, un profit de 260.000 de lei (62.000 de euro).

130.000 de euro este datoria totală a firmelor europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor la bugetul de stat.

Avere declarată

- Vilă de 178 de metri pătraţi, în Cotroceni, primită de la stat (valoare impozabilă - 70.000 de euro, preţ de piaţă- peste 500.000 de euro)
- Dacia Logan 2007, dar circulă cu un Mercedes ML (în valoare de peste 70.000 de euro) de la partid
- Colecţie "inestimabilă" de autografe
- 34.000 de euro, obţinuţi din indemnizaţia de europarlamentar
  
După executoarea „curvă", „baschetbalista mutantă"

Dotat cu o maşină de ras, trei peruci şi o pereche de cătuşe, Vadim Tudor şi-a făcut apariţia în faţa Parchetului General în jurul orei 16.30. A susţinut o scurtă conferinţă de presă, după care a plecat, fără a mai intra în clădire. Liderul PRM şi-a început discursul cu o serie de  acuzaţii la adresa politicienilor români, vizându-i în special pe şeful statului şi pe premierul Boc. El a acuzat şi o posibilă complicitate între şefii ANI şi procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i consideră vinovaţi. În viziunea „Tribunului!", procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi, nu este decât „baschetbalista mutantă, o muiere pe care nu o ia nimeni de nevastă". Astfel, Vadim riscă un nou dosar penal sub acuzaţia de ultraj.

În ceea ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, acesta susţine că este „ridicolă" întrucât banii găsiţi în cont ar proveni din indemnizaţia de europarlamentar, impozitată la Bruxelles. Argumentul său a fost pus în scenă într-un spectacol penibil. La un moment dat, Vadim Tudor i-a cerut fostului senator Marius Marinescu, zis Bideu, un aparat electric de ras. „Vă rog să observaţi că am venit nebărbierit", a spus liderul PRM, după care a pornit maşina şi a început să se bărbierească, spunând: „Ştiţi ce-i fac lu' Chioru'? Îl rad!".

Cei care îl însoţeau i-au mai înmânat liderului PRM, la cererea acestuia, trei peruci, „pentru Băsescu, Udrea şi Boc, când vor ajunge la puşcărie", dar şi o pereche de cătuşe. Secretarul general al Agenţiei de Integritate, Horia Georgescu, a declarat pentru „Adevărul" că impozitarea la Bruxelles a indemnizaţiei de europarlamentar nu are nicio legătură cu fapta pentru care a fost sesizat Parchetul.

Alt dosar, de ultraj

În prezent, Vadim Tudor este trimis în judecată sub învinuirea de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Este vorba despre celebrul episod, din ianuarie 2011, al evacuării sediului PRM din strada Emile Zola, din Capitală. Principalul „adversar" al lui Vadim Tudor a fost executorul judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc. În timpul încercărilor de evacuare, aceasta a fost apelată, pe rând, „Pitica dracului", „Fă, proasto!", „Escroaco", „Căţea turbată", „Vită încălţată", „Marş în mă-ta de curvă!".
SURSA ADEVARUL

Niciun comentariu: