marți, 31 mai 2011

ANTONESCU-PONTA SOC SI GROAZA

Să facem un exerciţiu de imaginaţie: USL a câştigat alegerile. Entuziasm general, dictatura a căzut. Ponta e premier, Voiculescu – şef al Senatului, Antonescu se încălzeşte la televiziuni pentru prezidenţiale. Băsescu e la Cotroceni. Încă. Stă şi aşteaptă. Ministerele au fost împărţite, depolitizarea e în plin avânt. Cei 6.000 de „specialişti din sistem“, promişi în campanie, au făcut să pleznească e-mail-urile şi nervii. În teritoriu e ca la Plevna. Motiv pentru care la programul economic s-au mai făcut nişte ajustări pe ici pe colo, prin părţile fierbinţi. Din cele 1.000 de noi locuri de muncă, vreo 3-400 au fost rezervate activiştilor, celor care au muncit cu afişul, găleata şi kilu de zahăr. Restul mai pot să aştepte până când vor începe să curgă investiţiile, se va reduce evaziunea fiscală şi va creşte colectarea la 38%.

Dar e bine. Peste ţară a pogorât liniştea binefăcătoare. Televiziunile redau speranţa distrusă de ticălosul Guvern Boc-Băsescu. Ca prin minune, nenorocirile au încetat. În loc de scandal, consens. În loc de divorţuri şi morţi, nunţi. Columbeanca s-a recăsătorit cu unul tânăr şi a luat-o pe Irina în America, Iri are un copil din flori, iar Pepe şi-a pus şi el pirostriile. Pensionarii sunt şi ei fericiţi, din moment ce nu-i mai vede nimeni. Sindicaliştii au redevenit ce-au fost, ba chiar mai mult. Petcu a fost eliberat din închisoare, unde îl băgaseră pe nedrept procurorii lui Băsescu, şi s-a ales liderul confederaţiei sindicale CNUSL. Mitinguri mai fac doar profesorii, care tot mai speră să-şi primească măririle de 50%. Sunt însă puţini, nu-i mai transmite nimeni. Nici măcar TVR, unde şef a fost pus omul cu laptopul. Aşa că e linişte şi pace. Băsescu şi-a făcut televiziune cu circuit închis, de unde transmite mesaje doar pentru consilieri şi angajaţii Cotroceniului. În parlament, însă, majoritatea merge brici, a fost votată mărirea punctului de pensie, iar Creţulescu, Striblea, Firea, Ciutacu, Dumitrescu şi Gâdea dau asigurări zilnice că va fi aplicată în cel mai scurt timp. Se aşteaptă cu nerăbdare şi mărirea alocaţiilor pentru mame, a ajutoarelor de încălzire, pensiilor pentru handicapaţi, scăderea CAS şi a TVA. Deocamdată, doar cota unică a fost desfiinţată, populaţia săracă plătind, aşa cum moderatorii victorioşi spun că e normal, numai 8%, iar bogaţii 16%.

Dar cel mai bine e că a fost eradicată corupţia în timp record. Motiv pentru care DNA a fost desfiinţat, iar ANI transformat în institut de cercetare. S-a dovedit cu probe ascunse până acum că toţi arestaţii erau, într-adevăr, victime. Aşa că fie au fost eliberaţi, fie au primit sentinţe definitive care le probează nevinovăţia pe care şi-au strigat-o zadarnic ani de zile. Statul trebuie să le plătescă despăgubiri dintr-un fond special creat pentru victimele politice ale regimului Băsescu. Cătălin Voicu a fost pus şef la Doi şi un sfert, care a fuzionat cu SRI. Corupţia din vămi pur şi simplu s-a volatilizat, iar cătuşele au amuţit. Ponta şi Antonescu au explicat, într-un talk-show de trei ore, organizat în Kiseleff, moderat de însuşi Sassu şi transmis de toate televiziunile, că „acţiunea vămile“ a fost organizată de dictator tocmai ca să nu fim primiţi în Schengen. Voiculescu l-a prezentat în direct pe omul care fusese bătut cu maiul în rinichi de procuroarea comunistă Macovei. Sărmanul! A ajuns între timp vameş în Portul Constanţa şi a fost bătut iarăşi şi iarăşi cu bestialitate de procurori ca să declare că şpaga la 108 baxuri pline de chiloţi bărbăteşti era de 7.000 de dolari, iar cea pentru chiloţi de damă de 3.000 de dolari. Ceea ce e un nonsens. Toată lumea ştie că lenjeria de damă e mai scumpă. S-a dovedit manipularea probelor.

În rest, e linişte adâncă. Nu se mai ştie nimic nici măcar de Elena Udrea, deşi, în primul moment după doborâ­rea dictaturii, poporul uselist i-ar fi vrut capul, pantofii şi poşeta. Ponta şi Antonescu au iertat-o, au declarat aministia tuturor faptelor dovedite şi nedovedite, asta pentru ca ţara s-o apuce pe un drum nou şi curat. Un singur incident a avut loc în această perioadă. Jeffrey Franks a apărut pe nepregătite în studio la Dana Grecu, purta intenţionat aceiaşi pantofi găuriţi, şi a apucat să transmită mesajul alarmist că, dacă se vor face toate astea, acordul cu FMI se va rupe pentru că gaura bugetară e de vreo 6 miliarde de euro. Adică 5% din PIB. Grecu a intrat în pană de imaginaţie şi vocalize şi i-a tăiat microfonul. Informaţia a fost preluată mai departe doar de site-urile şi ziarele încă portocalii, care au titrat: Antonescu – Ponta, şoc şi groază. A fost însă suficient. Exerciţiul de imaginaţie s-a încheiat aici. Vă place?
AUTOR ANDREEA PORA
SURSA REVISTA 22 

Un comentariu:

Motanul_Incaltat spunea...

"Exerciţiul de imaginaţie s-a încheiat aici. Vă place?"
Pai nu ne place! ;))