miercuri, 22 iunie 2011

AVEM POLITICIENI DE ISPRAVA

Cu cât nevoia de corectitudine publică devine mai mare, cu atât nemernicii acestei ţări devin mai nesimţiţi.
Noi le cerem să nu mai fure deloc, pentru că nu le mai suportăm hoţia, iar ei se îndârjesc să fure cât mai mult. Apoi vin la televizor şi povestesc cât de corecţi sunt ei, proşti de corecţi!, chiar dacă strâng averi pe care nu le vor putea justifica în veci. Zilele din urmă ne-au oferit câteva cazuri revoltătoare.

Mă întreb cum poate un partid, pe numele său PDL, să numească şi să menţină la conducerea Gărzii Financiare Bucureşti un escroc de talia lui Stelică Constantin Barna. Individul ocupă acest post din 2009, an în care firma mamei sale - o măicuţă nevinovată, folosită drept paravan - se îngloda în datorii. Acum trei luni, firma a fost trecută pe numele unui şomer basarabean, care, eşuat în căsuţa lui de chirpici, nu ştia că a devenit patron. Şi nici că are de plătit datorii de 6,7 milioane de euro, de care Barna de la Gardă încerca să se descotorosească. „E o ilegalitate!", a tunat acesta când reporterul Alex Nedea i-a prezentat datele cazului fără a-i dezvălui numele firmei. „E comandă politică!", a schimbat macazul când a văzut că era vorba despre propria-i afacere. Biografia lui Barna descrie un prăduitor politic: consilier la Primăria Capitalei şi din partea PSD (2000-2005), şi a PDL (2005), director al unei fabrici de stat, Aversa, pe care a reuşit s-o falimenteze (2005-2006). Calităţile sale de învârtitor al banului public l-au propulsat, în 2009, la conducerea Gărzii Financiare Bucureşti. Şi de atunci tot învârteşte, iar noi ne mirăm că evaziunea, afurisita, nu poate fi stârpită.
Uluitor tupeul a două vlăstare PSD-iste, Liviu Dragnea şi Dan Şova! Deşi prinşi cu mâna în fondurile europene (baronul de Teleorman) sau în banii publici din România (senatorul de Olt), aceştia etalează un formidabil talent de a minţi. Evident, şi un tupeu pe măsură.

Doi deputaţi PDL, Marius Dugulescu şi Dănuţ Liga, au fost surprinşi ieri, în plenul Camerei, votând cu câte două cartele ordonanţa privind recalcularea pensiilor. Ce prostie! Nu era mai uşor să voteze fiecare doar cu cartela sa, iar la sfârşit să numere voturile Roberta Anastase? Cu duduiţa la butoane, cvorumul este garantat.
Un alt copil-minune al străvechiului FSN, Adrian Severin, continuă să reziste eroic în nesimţire. Deşi membrii Comisiei juridice a Parlamentului European au votat în unanimitate ridicarea imunităţii parlamentare a PSD-istului excomunicat, Severin al nostru tot nu-şi ia catrafusele de la Bruxelles. Rezistă, bătrâne, rezistă! Doar aşa, cu ambâţ, se intră în istorie. Ce mai contează că nimereşti în buda istoriei?

Preşedintele Partidului Conservator Neamţ, Cristian Liciu, a fost filmat în timp ce-şi snopea soţia în bătaie, în plină stradă. Până în 2005, aşa ceva nu era posibil, pentru că megaconstrucţia politică a lui Dan Voiculescu se numea Partidul Umanist...

Şi o veste bună: Crin Antonescu s-a apucat de muncă! Ieri, pe la prânz, a fost la Cotroceni, iar aseară, ţuşti la televizor! Un efort herculean, care ar răpune orice muritor de rând. Sună deja a stahanovism...
AUTOR GRIGORE CARTIANU
SURSA ADEVARUL

Niciun comentariu: