joi, 2 iunie 2011

MARTIRIUL LUI ANTONESCU

Politica românească are şi o fată mare: Crin Antonescu.
Una care face alianţe cu tot felul de golani, dar zice că nu şi-a pierdut virginitatea. Şi s-ar putea să aibă dreptate. În fond, dacă te dai jos din pat pe la prânz şi ieşi din casă doar spre seară, cât să mergi la o emisiune televizată, nu prea ai când să... vorba aia... Doamne fereşte să ajungi pe la locul de muncă, adică la Parlament, care-i plin de hăjmăndrăi! Se ştie, doar, că politica-i o curvă. Iar în bordelul ăsta chiar era nevoie şi de o virgină.

Am aflat, cu întârziere, că Preacinstita s-a produs recent în emisiunea lui Robert Turcescu, de la B1 TV. Şi că a băgat-o iar pe aia cu „securiştii lui Băsescu" şi „securiştii lui Patriciu", care-l urmăresc pe el, martirul luptei pentru dreptul omului de a trândăvi pe banii poporului. Ca redactor-şef al ziarului „Adevărul", recunosc: în nemernicia mea, ca un câine turbat, am trimis o echipă reporter-fotoreporter să monitorizeze chiulul legendar al domnului Crin. Şi, să vezi drăcie, ştirea s-a confirmat!

Carevasăzică, ăsta se numeşte securism. Înseamnă că pe lumea asta nu mai există nici reporteri de investigaţie, nici paparazzi. Există doar crini şi securişti. Fete mari şi oameni răi. Şi mai înseamnă că cea mai mare densitate de securişti pe metru pătrat se află în redacţiile tabloidelor britanice, gen „The Sun", „Daily Mirror" şi „News of the World". Ăia au prostul obicei de a sta pe urmele diverselor vedete - fie ele şi fete mari! - zi şi noapte, pentru a le da la gazetă.

Antonescu i-a dat şi un sfat lui Patriciu: dacă nu-i convine politica PNL, să-şi dea demisia din partid! Aici am o singură observaţie, însă una de fond: pe vremea când el, Crin Antonescu, îl critica pe fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că nu era de acord cu politica acestuia, de ce nu a plecat din PNL? Sau orice altă părere trebuie să fie urmată de o demisie?
De exemplu, părerea Adrianei Săftoiu, care brusc a devenit „Calul Troian al lui Băsescu în PNL" sau, vorba rusului Rogozin, „Calul Traian". Antonescu şi-a amintit - aha! - că doamna Săftoiu a fost odată consilieră la Cotroceni, deci se cam explică unele lucruri... A uitat însă cât de mândru era când doamna Săftoiu l-a părăsit pe Traian Băsescu şi s-a înscris în PNL.
Dar nu-i nimic, Băsescu i-a mai trimis un „Cal Traian": se numeşte Claudiu Săftoiu, a fost de asemenea consilier prezidenţial, iar zilele trecute a intrat în PNL. Aha!... 
AUTOR GRIGORE CARTIANU
SURSA ADEVARUL

Niciun comentariu: